◄ دلیل فرو ریختن دماغه هواپیمای بویینگ ۷۳۷ وارش و جان باختن دو تکنسین فنی/تصویر هواپیما چه چیزی را مشخص کرد؟
در پی سانحه جان باختن دو تکنسین فنی هنگام تعمیر هواپیمای بویینگ ۷۳۷ وارش، اکنون دلیل فرو ریختن دماغه هواپیما مشخص شده است.

با گذشت چند روز از حادثه جان باختن دو تکنسین فنی هنگام تعمیر هواپیمای بویینگ ۷۳۷ وارش که در محل تأسیسات شرکت فارسکو رخ داد اکنون دلیل فرو ریختن دماغه هواپیما مشخص شده است.
به گزارش تین نیوز ، کارشناسان حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما با انتشار تصویری از این حادثه، عنوان کردند: همانطور که در تصویر مشاهده می شود، gear pin در محل خودش نصب شده ولی متاسفانه انتخاب اشتباه مسیر کار و باز کردن یک بولت، باعث ایجاد اختلال در عملکرد مکانیزم lock در Landing Gear شده است.
به گفته آنان، همچنین به دلیل عدم استفاده از جک یا هر گونه ساپورتر، بر اثر فشار وزن هواپیما، مکانیزم جمع شده و دماغه هواپیما سقوط کرده و متاسفانه دو نفر از پرسنل متخصص تعمیرات هواپیما در اثر این حادثه جان خود را از دست دادند.
لزوم ریشه یابی حادثه
در همین زمینه مدیرکل اسبق QC شرکت ایران ایر (هما) نیز گفت: جان باختن دو تکنسین فنی هنگام تعمیر هواپیمای بویینگ ۷۳۷ وارش که در محل تأسیسات شرکت فارسکو واقعه ای تاسف بار بود که هرچند وقت یک بار در حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما این چنین سوانح ناگواری اتفاق می افتد.
به گزارش تین نیوز، وی افزود: متاسفانه یکی از serious hazard در حوزه ایمنی هوانوردی مسئله کثرت مراکز آموزش تعمیر و نگهداری و عدم رعایت اصول آموزش تکنسین های تعمیر و نگهداری و خصوصا practical training است.
عباس ولایتی افزود: امروزه شاهد هستیم بعضا افرادی از این مراکز فارغ التحصیل می شوند که الفبای تعمیر ونگهداری را فرا نگرفته و صرفا دارای مدرک CR بوده و با روش های غیر مرتبط موفق به اخذ مدرک بیسیک B1 و B2 میگردند.
وی گفت: البته آموزش های تایپ هواپیما نیز دچار چنین معضلی بوده و نیاز است سازمان هواپیمایی کشوری در سطح ملی نسبت به ریشه یابی(root cause analysis) و ارایه برنامه اقدام اصلاحی جامع اهتمام ورزند.
شرح حادثه جان باختن دو تکنسین فنی
به گزارش تین نیوز، ساعت ۱۲:۳۵ ظهر روز ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به شرکت هواپیمایی وارش در حین انجام عملیات تعمیراتی در محل تأسیسات شرکت فارسکو دچار سانحه شد.
در جریان این عملیات، ارابه فرود جلوی هواپیما (لندینگ گیر) به صورت ناخواسته جمع شده و در نتیجه، دماغه هواپیما فرو ریخته است.
این سانحه متأسفانه منجر به جان باختن دو نفر از تکنسین های فنی حاضر در محل به نام های جلیل یزدانی و محمود اعتصامی شد.
اطلاعات منتشر شده پس از این حادثه مشخص کرد که یکی از افراد جان باخته در محل تأسیسات شرکت فارسکو بازنشسته شرکت ایران ایر و دیگری بازنشسته نیروی هوایی بود.
بر اساس اطلاعات کسب شده، زنده یاد جلیل یزدانی بازنشسته فنی ایران ایر و زنده یاد محمود اعتصامی بازنشسته نیروی هوایی بود.
نیروهای فنی و مهندسی در پشت صحنه ایمنی پروازها
همزمان با این حادثه، کانون متخصصین مهندسی و تعمیرات هواپیما با انتشار پیام تسلیت، ضمن ابراز همدردی عمیق با خانواده های داغدار و فعالان این حوزه، بر لزوم رعایت اصول ایمنی در محیط های کاری تأکید وعنوان کرد: ضروری است توجه و اهتمام ویژه ای به حقوق و مزایای پرسنل فنی و مهندسی، مخصوصا در دوران بازنشستگی صورت گیرد
جامعه متخصصین مراقبت پرواز ایران نیز پس از وقوع سانحه دلخراش در مرکز تعمیرات فارسکو با انتشار پیام تسلیتی عنوان کرد: این حادثه تلخ، یادآور جایگاه حساس، سخت و در عین حال کمتر دیده شده نیروهای فنی و مهندسی در پشت صحنه ایمنی پروازهاست؛ عزیزانی که بی ادعا و در سکوت، امنیت و سلامت سفرهای هوایی را تضمین می کنند و در راه انجام وظیفه، از هیچ تلاش و فداکاری دریغ نمی ورزند.
احمد رضا فتوت عضو انجمن روانشناسی هوانوردی آمریکا نیز با انتشار یادداشتی تاکید کرد: در صنعت هوانوردی ضمن آنکه همه گروه های شغلی از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، اما تکنسین ها و مهندسین شاغل در بخش نگهداری و تعمیرات اگر نقششان در ایمنی پرواز از خلبان بیشتر نباشد، قطعا کمتر نیست. لذا تامین ایمنی این بخش از سازمان بسیار حائز اهمیت است.