| کد خبر: 209451 |

آمار دقیق مبتلایان کرونا قابل برآورد نیست

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: با توجه به محدودیت تعداد تست، امکان برآورد دقیق همه مبتلایان به ویروس کرونا در هیج کشوری نیست. قطعا آمار واقعی بیش از آمار رسمی است اما اینکه آمار رسمی را ضرب در ۲ یا سه یا عدد دیگری بکنیم درست نیست.

تین نیوز

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: با توجه به محدودیت تعداد تست، امکان برآورد دقیق همه مبتلایان به ویروس کرونا در هیج کشوری نیست. قطعا آمار واقعی بیش از آمار رسمی است اما اینکه آمار رسمی را ضرب در ۲ یا سه یا عدد دیگری بکنیم درست نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت، برگزار شدافزود: در مورد آمار واقعی برای خیلی بیماری ها امکان برآورد داریم چون بیماری برای ما شناخته شده است اما در مورد کرونا هنوز شناخت کافی نداریم و حتی در مورد سرایت آن از یک نفر اول در چین اعلام شد که از یک نفر به ۳.۸ است اما بعد گفته شد قدرت سرایت از یک نفر به ۱.۸ نفر است

وی ادامه داد:  با توجه به اینکه هنوز شیوع بیماری ادامه دارد و درصد زیادی از بیماران علامت ندارند ، یکی  از راهها این است کل  افراد را تست کنیم و برآورد شیوع کنیم. 

رئیسی گفت: میزان سرایت و شیوع در جایی مثل قم یا گیلان قطعا با میزان شیوع با برخی استانهای جنوبی کشور خیلی میزان شیوع پایین تر متفاوت است و نمی توانیم آمار ۵ برابر یا ۶ برابر آمار رسمی را به عنوان برآورد اعلام کنیم.

معاون وزیر بهداشت افزود: اقدام دیگری که انجام می دهیم این است که با توجه به اینکه افرادی که این بیماری را گرفته اند و بعد بهبود پیدا کرده اند بحث تست سرولوژیک که می توان افراد را تست کرد که آیا مواجهه قبلی داشته اند یا نه که بحث های زیاید دارد و البته این تست هم کاذب بالایی دارد.

وی گفت:  فعلا برآورد دقیقی نمی شود از آمار واقعی داشته باشید و نی توانیم در دو یا سه ضرب کنیم اما اما قطعا مواردی که کشف کردیم، آمار واقعی نیست و هیچ جای دنیا به جز کره جنوبی که میزان تست آنها بالا بود. سایر کشورها فرصت نشده جمعیت بزرگی تست انجام شود برآورد دقیقی وجود ندارد.

رئیسی افزود: اما هر کشوری که آمار می دهد مثلا آمریکا ۵۶۰ هزار مبتلا دارد اگر تست ها بیشتر شود میزان ابتلا بیشتر از این است.  اسپانیا، ایتالیا و حتی ایران هم مواردی که ما پیدا کردیم و قطعی شده را اعلام می کنیم به همین علت برنامه بیماریابی را اجرا کرده ایم و قطعا تعداد بیشتر از این است اما اینکه چقدر بیشتر است معلوم نیست.

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره افرادی که نمی توانند روزه بگیرند گفت: موضوع روزه داری در کمیته علمی ستاد کرونا مطرح شده است و کمیته علمی باید رسمی مطرح کند اما حدودی که توافق شده را اعلام می کنم و دو سه روز آینده کل اطلاعیه کمیته علمی رسانه ای می شود.

رئیسی گفت: چند موردی که توافق روی آن هستند این است که افرادی که مثبت هستند و کمتر از دو هفته از بیماری آنها  مشمول روزه گرفتن نیستند. افراد بالای ۶۵ سال یا افرادی که بیماری زمینه ای دارند و امکان ایزوله شدن برای آنها وجود ندارد نیز مشمول نمی شوند.

معاون وزیر بهداشت افزود: عده ای هم ربطی به کرونا ندارد، کسانی که روزه گرفتن باعث آسیب شدید به آنها می شود، برای آنها هم پیشنهاد شده که واجب نیست ما حکم شرعی نمی دهیم فقط بحث های ضرر و زیان را می گوییم و علما و فقها فتوا می دهند سایر موارد قطعی واعلام می شود.

معاون وزیر بهداشت در مورد بازگشایی  اصناف نیز  گفت: ۱۲ هزار صنف مختلف مشمول اجرای پروتکل های بهداشتی هستند که برای آنها بیش از ۱۸۰ پروتکل مختلف تدوین شده و تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار صنف در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کرده اند.

وی ادامه داد: در این مرحله باید به دنبال قطع زنجیره انتقال ویروس باشم با توجه به آگاهی مردم و رعایت اصول دستورالعمل ها شاهد این هستیم که آرامشی ایجاد شده و باید مراقب باشیم که این آرامش و تسلط در مدیریت باعث سهل انگاری نشود و فکر نکنیم ویروس از کشور ما خارج شده است.

وی ادامه داد: ویروس همچنان وجود دارد و افراد زیادی مبتلا می شوند، اقتصادهای زیادی را فلج می کند، کوچکترین سهل انگاری باعث می شود شاهد پیک مجدد بیماری باشیم و در  برخی استانها دوباره پیک بیماری و افزایش تعداد بستری را در بیمارستانها داشته باشیم.

رئیسی گفت: از این بعد یکی از کارهایی که باید انجام دهیم این است که همه مردم در سایت وزارت بهداشت دوباره علایم خود را ثبت کنند. همکاران وزارت بهداشت با آنها تماس می گیرند.

بعد از اینکه تصمیم گرفته شده بعد از گام اول که مردم بسیار رعایت کردند و اوج این نمایش در روز ۱۳ به در بود که همه مردم فوق العاده رعایت کردند اما از طرفی مسائل اقتصادی هم هست و این تصمیم که گرفته شد در صورتی می تواند موفق باشد که همه واحدهایصنعی پرونتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

سه بخش دارد، یکی محیط کار، رعایت اصول بهداشتی توسط ارائه کنندگان خدمت و سوم رعایت اصول بهداشتی توسط دریافت کنندگان خدمات است

برخی واخدهای صنفی بیش از یک پروتکل ارسال می شود.م مثلا در یک هتل، تالار، سالن غذاخوری، سلان ورزشی هم داشته باشد. علاوه برپروتکل هتل پروتکل قسمت های دیگر هم ارسال می شود ولی مثلا استخر نباید باز شود.

از همه مردم می خواهم که مدیران صنوف، حتما ثبت نام کنند. پروتکل ها برای آنها ارسال می شود. شایعاتی است این کار هیچ ربطی به کد اقتصادی و مالیاتی ندارد و صرفا برای اچرای پروتکل های بهداشتی است و اگر صنفی ثبت نام کرده باشد و کد بهداشتی را گرفته باشد با خیال راحت می تواند فعالت کند. مردم هم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و برای کارهای غیر ضروری و برای گشت و گذار به فروشگاهها مراجعه نکنند. فقط برای مایحتاج ضروری مراجعه کنند.

پروتکل ها برای همه صنوف با کمک اصناف تهیه شده و موازین بهداشتی برای آن در نظر گرفته شده است.پروتکل واکسن نیست که تضمین کند کسی مبتلا نشود وفقط ریسک ابتلا را کاهش می دهد هم ارائه دهندگان و هم گیرندگان خدمت باید رعایت کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.