بازدید سایت : ۸۶۲۵۴

آغاز حمل و نقل کانتینری در دریای خزر؛ رکوردشکنی حمل بار در تاریخ فعالیت کشتیرانی

در آستانه ۴۴ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، برای نخستین بار در تاریخ حمل و نقل دریایی در دریای خزر، حمل و نقل کانتینری از سوی گروه کشتیرانی آغاز شده و در حال گسترش روزافزون است.

آغاز حمل و نقل کانتینری در دریای خزر؛ رکوردشکنی حمل بار در تاریخ فعالیت کشتیرانی
تین نیوز |

در آستانه ۴۴ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، برای نخستین بار در تاریخ حمل و نقل دریایی در دریای خزر، حمل و نقل کانتینری از سوی گروه کشتیرانی آغاز شده و در حال گسترش روزافزون است.

به گزارش  تین نیوز به نقل از روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، به مناسبت چهل و چهارمین فجر انقلاب اسلامی برخی از مهم ترین دستاوردهای این گروه کشتیرانی اعلام شد.

بر این اساس، ظرفیت این ناوگان طی ۴۴ سال اخیر از ۵۲۵ هزارتن به پنج میلیون تن افزایش یافته است که نشان از ۱۰ برابر شدن این ظرفیت است.

همچنین گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هم اکنون ۱۳۸ فروند انواع شناور در مالکیت خود دارد که در نوع خود در جهان کم نظیر است و آن را به بزرگ ترین ناوگان خاورمیانه تبدیل نموده است چه آنکه بیشتر کشتیرانی های مشابه از شناورهای استیجاری استفاده می کنند.

با ورود کشتی های نسل جدید و مگاسایز در اواخر دهه ۱۳۹۰ ظرفیت کانتینری این ناوگان به رقم قابل توجه ۱۵۷ هزار TEU کانتینر افزایش یافته است که این ظرفیت رتبه چهاردهمین کشتیرانی بزرگ کانتینری جهان را برای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورده است.

این ناوگان بزرگ تحت هدایت کارکنان ۱۰۰در صد ایرانی است که عمدتاً در مؤسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مراحل آموزشی خود را گذرانده اند؛ در حالی که در اوایل انقلاب بخش بزرگی از دریانوردان این گروه را نیروهای خارجی تشکیل می دادند.

بر اساس اعلام روابط عمومی گروه کشتیرانی، ناوگان این گروه در منطقه راهبردی دریای خزر به عنوان بزرگ ترین ناوگان منطقه فعالیت دارد و به تازگی نیز ظرفیت آن از ۹۵ هزار تن به ۱۳۰ هزار تن افزایش یافته، برای نخستین بار در تاریخ حمل و نقل دریایی در دریای خزر حمل و نقل کانتینری از سوی گروه کشتیرانی آغاز گردیده و در حال گسترش روزافزون است.

همچنین، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با انجام سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری در بندر سالیانکای روسیه در حاشیه دریای خزر راهبری این بندر را در اختیار گرفته که در نوع خود رخدادی کم نظیر در قبل و بعد از انقلاب است.

طبق اعلام روابط عمومی گروه کشتیرانی، این گروه در راستای توسعه و نوسازی ناوگان خود طی یک سال اخیر سفارش ساخت و خرید ۱۲ فروند انواع شناور جنرال کارگو، رو-رو و لندیگ کرافت را با همکاری تولیدکنندگان داخلی به ثبت رسانده است تا کماکان به عنوان یکی از بزگ ترین ناوگان های کشتیرانی جهان، تحت پرچم مقدس ایران در حال خدمت باشد.

گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی سال جاری نقشی راهبردی در احیاء کریدور شمال-جنوب بر عهده گرفته است؛ همچنین در برنامه توسعه های سواحل مکران با فعال سازی بندر چابهار و راه اندازی خطوط منظم کشتیرانی از چین و هند به چابهار به عنوان یکی از ارکان توسعه این سواحل که مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری است،دست به اقدام زده است.

در همین راستا و در جهت تبدیل شدن به شرکتی لجستیکی، گروه کشتیرانی ۲۰۰ دستگاه انواع واگن باری را به تولیدکنندگان داخلی سفارش داده که بخشی از آن ها هم اکنون در ناوگان ریلی متعلق به این گروه فعال شده اند؛ این در حالی است که گروه کشتیرانی مالکیت بیش از ۱۲۰۰ دستگاه واگن فعال را نیز در اختیار دارد.

بر اساس اعلام روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، این گروه طی سال گذشته بیش از ۳۸۰ میلیون دلار از مایحتاج ناوگان خود را از تولیدات داخلی تأمین کرده است که رقمی بسیار قابل توجه بوده و به بخش های اقتصادی مربوطه رونقی مجدد بخشیده است و به نظر می رسد در پایان سال جاری نیز این رقم نسبت به سال قبل به رکوردی تازه برسد.

همچنین در راستای توسعه همکاری ها با تولیدکنندگان داخلی و جلوگیری حداکثری از خروج ارز، همه تعمیرات شناورهای قابل تعمیر در داخل با تکیه بر توان داخلی صورت می گیرد، انجام تعمیرات کانتینر و واگن های متعلق به ناوگان نیز با تکیه بر توان تولید داخلی انجام می شود، در حالی که به علت ماهیت بین المللی صنعت کشتیرانی، تکیه کامل بر تولید داخلی برای یک شرکت کشتیرانی در جهان کم نظیر است.

با الزام استفاده از سوخت کم سولفور توسط سازمان جهانی دریانوردی (IMO) از سال ۲۰۲۲، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حمایت از تولید سوخت کم سولفور با تکیه بر توان شرکت های داخلی و در همکاری با شرکت های دانش بنیان، بیش از ۹۰ درصد نیاز ناوگان به این سوخت را از مبادی داخلی تأمین می کند، همچنین با سرمایه گذاری در پروژه سوخت رسانی در بندر سلخ جزیره قشم، گامی مهم در ورود کشور به صنعت بانکرینگ برداشته است.

جالب توجه است که همه این دستاوردها تحت تحریم های ظالمانه دشمنان انقلاب به دست آمده است، گفتنی است در همین رابطه، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ با حمل ۲۷ میلیون تن کالا رکورد حمل بار در تاریخ فعالیت خود را شکست.

بر اساس اعلام روابط عمومی گروه کشتیرانی ، مجموعه این دستاوردها سبب شده است تا این شرکت در سال جاری عنوان برترین شرکت حمل و نقلی کشور و رتبه بیست و پنجمین شرکت بزرگ ایران را در میان ۱۰۰ شرکت برتر به خود اختصاص دهد.

گروه کشتیرانی طی ۲ سال اخیر بیش از ۸۵۰ میلیون دلار بدهی ارزی معوقه خود را نیز به سیستم بانکی کشور بازپرداخت کرده و موفق شده است سرمایه خود را طی ۹ مرحله از رقم ۱.۳ میلیارد ریال به مبلغ ۲۱۵۶۰ میلیارد ریال برساند، این در حالی است که سهامداران این شرکت از سه سهامدار به بیش از ۱۶۴ هزار سهامدار رسیده است.

روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در پایان اطلاعیه خود آورده است، با هدف خنثی سازی تحریم ها، مقاوم سازی سیستم های ناوبری و عملیات در مقابل حملات سایبری با موفقیت انجام شده همچنین بیمه های مرتبط با کشتی ها از شرکت های بیمه خارجی به شرکت های داخلی انتقال یافته است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.