◄ افزایش ۱۰ درصدی جابجایی مسافر توسط راه آهن قم
سه ماهه نخست امسال، تردد قطارهای مسافربری در این استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.

مدیرکل راه آهن قم با اشاره به پایداری تردد طی تجاوز ۱۲ روزه رژیم صهیونی به کشورمان، گفت: سه ماهه نخست امسال، تردد قطارهای مسافربری در این استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.
به گزارش تین نیوز به نقل از راه آهن، مجید ارجونی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری، ۳۱۸ هزار و ۵۰۸ نفر مسافر حومه ای از طریق خطوط ریلی استان قم جابه جا شده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۰ درصدی را نشان می دهد.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در زمینه تحکیم زیرساخت های ریلی اشاره کرد و گفت: در بلاک ساقه – باغیک، ۱۲۰ شاخه ریل فرسوده تعویض و ۱۲۵ بند جوشکاری به روش ترمیمی انجام شده است که این اقدامات نقش مهمی در افزایش ایمنی خطوط، کاهش ریسک شکست ریل و ارتقای کیفیت تردد قطارها داشته است.
وی ادامه داد: در راستای مدیریت بهینه منابع و جلوگیری از سرقت تجهیزات ریلی، ۹ واگن کوپلاژ فلزی مستعمل به وزن تقریبی ۲۷۰ تن از ایستگاه باغیک جمع آوری و برای استفاده مجدد به محور قدیم قم – تهران منتقل شده است.
مدیرکل راه آهن قم در بخش دیگری از سخنان خود به پیگیری پروژه های توسعه ای در استان پرداخت و اظهار کرد: پروژه اتصال سیلوی شهید نخعی به شبکه ریلی کشور در مراحل پایانی قرار دارد و به زودی به بهره برداری خواهد رسید, همچنین اقدامات لازم برای اجرای پروژه های اتصال راه آهن قم به شهرک های صنعتی شکوهیه و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در دستور کار است و جلسات فنی و مطالعات اجرایی این طرح ها به صورت مستمر با مسئولان استانی در حال انجام است.
وی تاکید کرد: در شرایطی که کشور در عرصه بین المللی با تحولات حساس و مهمی روبه رو است، کارکنان پرتلاش راه آهن قم با تکیه بر روحیه انقلابی و در گرمای طاقت فرسای تابستان، بدون وقفه برای توسعه، ایمنی و نگهداری زیرساخت های حیاتی ریلی کشور تلاش می کنند تا رضایت مردم و اقتدار شبکه حمل ونقل ریلی حفظ و تقویت شود.
راه آهن قم بیش از ۵۴۰ کیلومتر خط اصلی، ۶۳ کیلومتر خطوط فرعی دارد و متشکل از ۱۸ ایستگاه است.
اتصال و ارتباط با خطوط راه آهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از هشت هزار مسافر در روز، ورود و خروج بیش از ۳۲ هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج روزانه ۴۸ رام قطار مسافری و ۹۰۰ رام قطار باری و واقع شدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگی های راه آهن قم می باشد.
قرار داشتن ایستگاه راه آهن در مرکز شهر در فاصله نزدیک به حرم حضرت معصومه(س) و عبور خط راه آهن از داخل شهر و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در راستای توسعه خدمات شهری از دیگر ویژگی های راه آهن قم است.