◄ پایش زنده تمام جاده های سمنان در مرکز مدیریت راه ها/ آماده باش راهداران برای انجام راهداری زمستانی
اما کل راه های استان مورد نظارت و کنترل راهداران قرار داشته و به صورت هوشمند و زنده نیز پایش می شود و راهداران در همه راه های استان برای انجام راهداری زمستانی در حالت آماده باش قرار دارند.
استان سمنان، استانی است که گستردگی زیادی از نظر توپوگرافی و تنوع آب و هوایی دارد و از شمال با استان به استان های گلستان و مازندران هم مرز بوده و به همین دلیل در شمال استان به طور معمول بارش های متناوبی رخ می دهد.
به گزارش تین نیوز، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سمنان با توجه به بارش هایی که در یک ماهه گذشته در این استان به وقوع پیوسته، گفت: در استان سمنان نیمی از یک ماه گذشته را شاهد برف و باران بودیم و در مسیرهای شهمیرزاد، مازندران، چشمه علی و همچنین مسیر فیروزکوه، بارش برف و باران داشتیم.
میثم قدمی در گفت و گو با تین نیوز، افزود: با توجه به شرایط استان، تجهیز همه راهدارخانه ها، بروزسانی و تعمیر ماشین آلات راهداری، خرید شن و نمک و تامین نمک پاش های مورد نیاز قبل از آغاز طرح راهداری زمستانی انجام شد و آمادگی استان برای انجام عملیات راهداری زمستانی به سطح مطلوبی رسید به طوری که در طول ایام بارش مشکلی در سطح راه های استان سمنان به وجود نیامد.
به گفته وی در حال حاضر ۱۶۰ دستگاه ماشین آلات سبک، سنگین و نیمه سنگین، ۱۸۴ نفر عوامل و اپراتور و سرپرست اکیپ های راهداری، ۳۲ اکیپ ثابت راهداری که در ۱۱ راهدارخانه بین راهی و ادارات شهرستانی مستقر شده اند، برای انجام عملیات راهداری زمستانی در حالت آماده باش هستند.
وی با تاکید بر بکارگیری کل توان عملیاتی راهداری در صورت وقوع بارش باران و برفدر استان سمنان، گفت: در یک ماه گذشته با وجود بارش هایی که در راه های استان سمنان اتفاق افتاد با ارایه خدمات مناسب به کاربران جاده ای، شاهد تردد روان در سطح جاده های سمنان بودیم.
قدمی طول راه های استان سمنان را ۲۳۰۰ کیلومتر شامل آزادراه، بزرگراه و راه اصلی و فرعی ذکر کرد و گفت: در استان ۹ گردنه اصلی در مناطق منتهی به مرزهای شمالی و مسیر اصفهان وجود دارد که برفگیر هستند.
وی تاکید کرد: همچنین بیش از ۶۰ درصد راه های استان سمنان درگیر برف و باران شدید هستند و در برخی راه های استان خطر سیلاب وجود دارد، اما کل راه های استان مورد نظارت و کنترل راهداران قرار داشته و راهداران در همه راه های استان برای انجام راهداری زمستانی در حالت آماده باش قرار دارند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سمنان با اشاره به وجود ۷۵ دستگاه دوربین ثبت تخلف در این استان، اظهار کرد: ۳۵ دستگاه دوربین نظارتی نیز در کنار سامانه های جی پی اس و تردد شمار در سطح استان سمنان فعال هستند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز مانیتورینگ و مرکز مدیریت راه ها نیز در استان سمنان به عنوان اتاق فرماندهی به صورت ۲۴ ساعته در حال فعالیت است و در ایام بارش اپراتورهای این مرکز افزایش یافته و از همین نقطه، کل راه های استان به صورت هوشمند و زنده پایش می شود.
به گفته قدمی، با توجه به پایش زنده راه های سمنان از طریق مرکز مذکور، در صورتی که جاده ای نیاز به حضور راهداران داشته باشد، در کمترین زمان به اکیپ های راهداری و روسای شهرستانی اطلاع رسانی شده و راهداران برای انجام خدمات راهداری در مکان های مورد نظر حاضر می شوند.
وی همچنین از اخذ مجوز افزایش ظرفیت دوربین ها در جاده ها سمنان با هدف نظارت و کنترل بیشتر جاده ها و خدمت به کاربران جاده ای خبر داد تا بدین ترتیب مردم شاهد کمترین مشکلات در جاده ها باشند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سمنان از مردم نیز درخواست کرد: ضمن پرهیز از سفرهای غیر ضروری در ایام بارش، نسبت به مدیریت سفرها، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، برقراری ارتباط و تماس با سامانه گویا ۱۴۱ و اطلاع از وضعیت جاده ها، اقدام کنند.
قدمی تاکید کرد: در صورت نیاز به سفر، همراه داشتن زنجیر چرخ، تجهیزات ایمنی و وسایل گرمایشی، اطمینان از پر بودن باک بنزین خودرو و همکاری با عوامل راهداری و پلیس راه به خصوص در راه هایی که محدودیت و هدایت ترافیکی انفاق می افتد،ضروری است.