| کد خبر: 173064 |

◄ هفتادسال با سازمان جهانی دریانوردی

سازمان جهانی دریانوردی (IMO) که باهدف «تامین ایمنی، امنیت و کشتیرانی کارآمد در آب‌های بین‌المللی جهان عاری از آلودگی» فعالیت خود را آغاز کرد، امروز هفتادمین سال تاسیس خود را در تهران جشن می‌گیرد.

تین نیوز

طرح تاسیس سازمان جهانی دریانوردی که از نهادهای تخصصی زیرمجموعه سازمان ملل به شمار می‌رود و مقر آن در لندن است، باهدف تامین ایمنی تردد کشتی‌های تجاری در ششم مارس ۱۹۴۸ در کنفرانسی که در ژنو سوئیس برگزارشده بود، به تصویب رسید و ۱۰ سال بعد فعالیت خود را به‌طور رسمی آغاز کرد.

به گزارش تین‌نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، از بین ۱۷۴ عضو سازمان بین‌المللی دریانوردی، ۱۵۴ کشور در کنار آبراهه‌ها و دریاها قرار دارند، اما عضویت ۲۰ کشور عضو سازمان جهانی دریانوردی محصور در خشکی نشان‌دهنده اهمیت این سازمان و توجه آن به مسائل توسعه تجارت دریایی در جهان است.

سالیانه بیش از ۱۰ میلیارد تن کالا در جهان توسط کشتی‌های تجاری جابه‌جا و نزدیک به ۸۰‌درصد کالا در جهان از طریق آب‌های بین‌المللی حمل می‌شود، ازاین‌رو حفظ امنیت تردد کشتی‌های تجاری در جهان نقش مهمی را در توسعه تجارت دریایی ایفا می‌کند.

هدف سازمان بین‌المللی دریانوردی، تسهیل همکاری و مبادله اطلاعات میان کشورهای عضو درزمینه موضوعات فنی مربوط به کشتیرانی و به وجود آوردن عالی‌ترین معیارهای ایمنی دریایی است.

تامین ایمنی دریانوردی، امنیت دریاها و اقیانوس‌ها و رعایت مسائل زیست‌محیطی توسط شناورهای تجاری سه رویکرد دیگر سازمان بین‌المللی دریانوردی به شمار می‌رود که برای تحقق آن تاکنون ۵۰‌کنوانسیون، پروتکل و آیین‌نامه داخلی درزمینه تردد کشتی‌ها در آبراهه‌های بین‌المللی توسط این سازمان مصوب شده است.

به‌طورکلی سازمان جهانی دریانوردی این صلاحیت را دارد که در زمینه همه مسائل اداری و حقوقی مربوط به دریانوردی، اقدام‌ها و تصمیم‌های لازم را انجام دهد که نتیجه هفت دهه فعالیت آن تهیه و تصویب ۵۰‌کنوانسیون و پروتکل و بیش از هزار کد و توصیه‌نامه در رابطه با ایمنی و امنیت دریانوردی، جلوگیری از آلودگی آب‌ها بوده است.

مهم‌ترین هدف آیمو «ایمنی، امنیت، کشتیرانی کارآمد در اقیانوس‌های عاری از آلودگی» و ایجاد یک سیستم همکاری میان دولت‌ها برای تدوین قواعد و ایجاد یک‌رویه در مورد همه مسائل فنی مرتبط با کشتیرانی تجاری، تشویق و ایجاد تسهیلات برای تصویب قواعد عمومی در قلمرو امنیت دریایی، کشتیرانی موثر، جلوگیری از آلودگی دریاها توسط کشتی‌ها و مبارزه بر ضد آلودگی، تهیه پیش‌نویس کنوانسیون‌ها، موافقت‌نامه‌ها و سایر اسناد در خصوص ایمنی دریانوردی و موضوعات مرتبط با آن است.

همکاری ایران و آیمو

جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از ۵۷۰۰ کیلومتر ساحل، یک کشور دریایی به شمار می‌رود که فعالیت‌های بندری و دریایی آن همواره موردتوجه نهادهای بین‌المللی دریایی ازجمله آیمو بوده است؛ اکنون سالیانه به‌طور متوسط بیش از ۳۰۰ میلیون تن کالا از ۱۱ بندر تجاری بزرگ و ۶۰ بندر کوچک ایران تخلیه و بارگیری می‌شود.

به گفته «محمد راستاد» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، جمهوری اسلامی ایران از بسیاری اعضای سازمان جهانی دریانوردی فعال‌تر و موثرتر بوده و همین‌رویه سبب شده تا جشن گرامیداشت روز جهانی دریانوردی که با هفتادمین سالگرد تاسیس آن هم‌زمان‌شده، در تهران برگزار شود؛ «کی‌تاک‌لیم» دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی نیز برای شرکت در این آیین برای نخستین بار به تهران سفرکرده است.

فعالیت مستمر فنی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان سبب شده ایران در بین ۲۰ کشور نخست در آیمو قرار بگیرد و تاکنون چندین پیشنهاد ایران در پنج کمیته اصلی این سازمان به‌عنوان قواعد بین‌المللی پذیرفته‌شده است.

این فعالیت‌ها سبب شد سال گذشته دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO)، در نامه‌ای به مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، از مشارکت دولت ایران در فعالیت‌های «آیمو» درباره سیاست‌ها و برنامه‌های آن و نیز ایفای تعهدات و حمایت‌های مستمر از این سازمان بین‌المللی دررسیدن به اهداف خود قدردانی کند.

جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای فعال سازمان بین‌المللی دریانوردی است و اکنون نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان در بسیاری از نشست‌های کمیته‌های تخصصی این کنوانسیون‌ها حضوری فعال دارد.

ایران در ۲۹‌کنوانسیون بین‌المللی سازمان بین‌المللی دریانوردی (ایمو) ازجمله کنوانسیون جلوگیری از آلودگی‌های دریایی ناشی از دفع مواد زائد، مداخله در آب‌های آزاد در صورت بروز سانحه آلودگی‌های نفتی، خطوط بین‌المللی کشتی‌ها، کنوانسیون تجارت دریایی و تسهیل ترافیک دریایی نقش مهمی را ایفا می‌کند.

هم‌چنین ایران در کنوانسیون‌های بین‌المللی تجسس و نجات دریایی، ایمنی جان اشخاص در دریا، مقابله و همکاری در برابر آلودگی‌های نفتی در دریاها، کنترل و مدیریت آب توازن کشتی‌ها و کنوانسیون بین‌المللی جلوگیری از تصادم در دریاها تاکنون فعالیت‌های مستمری را در این سازمان بین‌المللی داشته است.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.