بازدید سایت : ۹۷۰۰۴

خودرو‌های آلاینده؛ از سوخت بی کیفیت تا ضعف در معاینه فنی

مدیرکل دفتر خودرویی وزارت صمت می گوید: راهبرد وزارت صمت برقی سازی خودروهاست و استفاده از خودرو های برقی، بخشی از آلودگی هوا را کاهش خواهد داد.

خودرو‌های آلاینده؛ از سوخت بی کیفیت تا ضعف در معاینه فنی
تین نیوز |

مدیرکل دفتر خودرویی وزارت صمت می گوید: راهبرد وزارت صمت برقی سازی خودروهاست و استفاده از خودرو های برقی، بخشی از آلودگی هوا را کاهش خواهد داد.

 به گزارش تین نیوز به نقل از صدا و سیما، بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، از ابتدای امسال، تهران فقط ۹ روز هوای پاک داشته است؛ طبق ماده ۴ قانون هوای پاک، قرار بود از ابتدای سال ۹۸ فروش خودرو های یورو ۴ ممنوع شود و خودروسازان باید خودرو هایی با استاندارد یورو ۵ تولید کنند. 

سعید تاجیک مدیر عامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران می گوید: استاندارد هایی را سازمان ملی استاندارد و  برای تولیدکنندگان خودرو و موتور سیکلت در نظر گرفته اند؛ هم اکنون استاندارد تولید خودرو های داخلی منطبق با استاندارد یورو ۵ و استاندارد تولید موتورسیکلت منطبق با استاندارد یورو ۴ است که با توجه به فشار دستگاه های متولی بر استاندارد خودرو ها در مرحله تولید، خودرو بر اساس این استاندارد ها تولید می شود، اما بعد از تولید، چالش هایی پیش رو داریم.

تاجیک گفت: خودروساز را موظف می کنیم با هزینه بالا، استاندارد خودرو ها را ارتقا دهد که هزینه آن، هم به مصرف کننده و هم تولید کننده، تحمیل می شود، اما در نهایت با سوختی که توزیع می شود خودرو و ناوگان حمل و نقل به سطح استاندارد یورو ۵ نمی رسد.

مدیر عامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران گفت: یکی از مهم ترین موضوعات، سوخت بی کیفیتی است که در جایگاه های عرضه سوخت در سراسر کشور توزیع می شود، به طوری که در برخی از ایستگاه های پمپ بنزین، سوخت حتی با استاندارد یورو ۴ هم عرضه نمی شود.

 امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو نیز در این باره می گوید: زمانی که خودرویی با استاندارد یورو ۵ تولید می شود، باید بنزین یورو ۵ هم بسوزاند این در حالیست که بنزین یورو ۵ در کشور تولید نمی شود و همین مسئله، عاملی در افزایش آلایندگی است، متاسفانه بنزین و گازوئیلی که استفاده می شود، کیفیت مطلوبی ندارد.

بگفته کاکایی مسئله بعدی بحث خودرو های فرسوده و تردد خودرو های قدیمی است، ضمن اینکه نوع تعمیرات و تایر های مصرفی نیز بر آلاینده شدن خودرو ها تاثیر گذار است.

­عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه حمل و نقل عمومی کشور فرسوده است، افزود: ۲۷ میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می کند که از این تعداد ۶ میلیون دستگاه بیش از ۲۵ سال است که تولید شده است؛ تردد این خودرو های فرسوده نیز عاملی در افزایش آلایندگی هواست.

وی گفت: ترافیک نیز آلودگی را افزایش می دهد؛ برای رفع معضل آلودگی هوا، باید مجموعه عوامل را مدیریت کنیم و مهمترین قسمت مربوط به خودرو، توجه جدی به حمل و نقل عمومی بوده که مدت هاست، در عمل فراموش شده است.

کارشناسان می گویند: برای کاهش آلایندگی در گام نخست باید بنزین استاندارد توزیع شود؛ معافیت ۴ ساله خودرو ها از معاینه فنی نیز باعث آلاینده شدن این خودرو ها می شود.

عبدالله توکلی لاهیجانی مدیر کل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت می گوید: تمرکز وزارت صمت روی برقی سازی، اتصال پذیری خودرو های خودران و حمل و نقل اشتراکی گذاشته است که این عوامل تصویر صنعت خودروی آینده را تغییر خواهد داد.

این امیدواری وجود دارد اقدامات یادشده اگر به موقع و درست اجرا شود شاهد کاهش آلودگی هوا باشیم.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.