| کد خبر: 224882 |

روشنایی بزرگراهها به قیمت خاموشی منازل!

گرمای دلنشین و روشنایی خانه‌ها در این روز‌ها و شب‌های سرد زمستانی شاید عادی‌ترین شرایطی باشد که باید تجربه کنیم.

تین نیوز

گرمای دلنشین و روشنایی خانه‌ها در این روز‌ها و شب‌های سرد زمستانی شاید عادی‌ترین شرایطی باشد که باید تجربه کنیم.

به گزارش تین نیوز به نقل از صداوسیما؛ در این فصل سرد از کنار هر خانه‌ای که عبور کنید شاید کمتر جایی باشد که ساکنانش در منزل باشند و لامپ‌های روشن در آن نباشد. اینکه هوا سرد باشد و خانه‌ها گرم، نتیجه تلاش بی وقفه نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌های برق و گازی است که هر چقدر ما راحت‌تر زندگی کنیم آن‌ها باید شرایط سخت تری را پشت سر بگذرانند.

آمار‌ها نشان می‌دهد هرچقدر هوا سردتر باشد مقدار مصرف گاز و برق در بخش خانگی بیشتر می‌شود. حالا افزایش مصرف در این روز‌ها به جایی رسیده است که به گفته مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور، سهمیه سوخت نیروگاه‌ها کاهش یافته و این به معنای اختلال در تولید برق است.

برق کالایی حاصل از سوخت گاز طبیعی در نیروگاه‌های برق است در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد برق مورد نیاز کشور در نیروگاه‌های حرارتی و از سوخت گاز تولید می‌شود از سویی دیگر وزارت نفت به عنوان متولی تامین گاز کشور اولویت تحویل گاز را در بخش خانگی قرار داده است این رویه نشان می‌دهد هر چقدر گاز بیشتری در منازل مصرف شود سهم کمتری به مابقی بخش‌های کشور از جمله نیروگاه‌ها خواهد رسید.

    در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد برق مورد نیاز کشور در نیروگاه‌های حرارتی و از سوخت گاز تولید می‌شود.

در چنین شرایطی سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه مصرف بی رویه گاز برای تامین سوخت نیروگاه‌ها مشکل ساز شده، می‌گوید: برای اینکه در بخش خانگی خاموشی اعمال نشود طرح خاموشی روشنایی معابر در بزرگراه‌ها و اتوبان‌های درون و برون شهری، اجرا شده است.

اجرای این راهکار‌های کاهش مصرف، نتیجه بررسی طرح‌های موفق بین المللی برای صرفه جویی در مصرف انرژی است به نحوی که غلامعلی رخشانی مهر معاون توزیع نیروی برق شرکت توانیر با بیان اینکه تامین برق و گاز در زمستان چالشی برای همه جهان است افزود: با اعمال خاموشی در معابر, ۳۰ مگاوات برق معادل یک میلیون مترمکعب گاز بصورت روزانه صرفه جویی می‌شود و البته این در حالی است که در آسایش مردم، تاثیر چندانی نخواهد داشت.

صرفه جویی در مصرف انرژی

کشور‌های کره جنوبی و آلمان، نمونه موفق اجرای این طرح هستند؛ طرحی که به نظر می‌رسد اجرای آن در شرایط کرونایی فعلی و اعمال محدودیت در تردد‌های شبانه نباید سختی چندانی به مشترکان تحمیل کند و البته اگر هم سخت باشد بهتر از خاموشی و یا قطع گاز در بخش خانگی است.

    پس از چند روز اعمال خاموشی در بزرگراه ها، دوباره شاهد روشن شدن چراغ معابر هستیم و همین تردید‌ها کار را به اعمال خاموشی در بخش خانگی کشانده است

البته این درحالی است که محمد حسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر می‌گوید: اگر شرایط مصرف گاز در بخش خانگی به همین روال ادامه پیدا کند شاید در بخش خانگی مجبور به اعمال خاموشی شویم.

 خاموشی در بخش خانگی

حالا موضوع این جاست که طرحی براساس تجارب بین المللی اجرا شده و البته اجرای آن با عکس العمل‌هایی نیز روبروست واکنش‌هایی که شاید در برخی موارد به دلیل اطلاعات ناکافی بروز می‌کند، اما ظاهر همین واکنش‌ها برای ایجاد تردید در اجرای طرحی ضروری، کافی است، زیرا پس از چند روز اعمال خاموشی در بزرگراه ها، دوباره شاهد روشن شدن چراغ معابر هستیم و همین تردید‌ها کار را به اعمال خاموشی در بخش خانگی کشانده است به نحوی که سخنگوی صنعت برق خبر از اعمال خاموشی موردی در بخش خانگی در روز‌های آینده خبر داده است.

روشنایی بزرگراهها به قیمت خاموشی منازل

در این شرایط، سوال اینجاست که اگر کارشناسان پس از بررسی‌های درست، راهکار عبور از این شرایط را اعمال خاموشی در معابر می‌دانند و از نتایج حاصل از آن مطمئن هستند چگونه عکس العمل‌های غیرکارشناسی می‌تواند این مقدار تاثیرگذار باشد که طرحی بلا تکلیف شود؟ و اگر واکنش‌ها درست و کارشناسی است پس چرا با اجرای چنین طرح‌هایی بدون بررسی‌های لازم سبب بروز نگرانی برای مردم می‌شویم؟

حالا همچنان مدیران صنعت برق درحال بررسی طرح‌های مختلف برای عبور موفق از این وضعیت حساس هستند. البته جلسه‌هایی که شاید بتوان گفت مانند نوش دارو پس از مرگ سهراب عمل می‌کنند؛ به هر حال این بررسی‌ها درحالی انجام می‌شود که پیش بینی‌های هواشناسی خبر از سرمای قابل توجه در زمستان داده است.

حالا که زمستان شروع شده و سرما رسیده، مصرف گاز از حد نرمال بسیار بیشتر شده است و نیروگاه‌ها سوختی برای تامین برق ندارند باز هم سوال این است که آیا مدیریت فقط در زمان بروز حادثه معنا دارد و یا پیش از آن باید به فکر بود؟

و البته در این وضعیت مدیریت چگونه انجام خواهد شد که هم رفاه مردم تامین شود و هم فعالیت صنعتی مختل ویا خاموشی در بخش خانگی اعمال نشود؟ از طرفی هم وقتی تصمیمی گرفته و بهترین راهکار مشخص شد از ترس واکنشها، بلا تکلیف نماند!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.