بازدید سایت : ۱۴۴۱۹۷
| کد خبر ۲۹۷۱۶۳
کپی شد

◄ افزایش حق بیمه رانندگان کامیون/ درآمد رانندگان برای پرداخت حق بیمه جدید کافی نیست

در چند روز گذشته افزایش حق بیمه رانندگان کامیون و اتوبوس به شوک جدیدی برای آنان تبدیل شده چرا که رقم جدید حق بیمه در شرایطی اعمال شده که درآمد رانندگان برای پرداخت این میزان حق بیمه کافی نیست.

افزایش حق بیمه رانندگان کامیون/ درآمد رانندگان برای پرداخت حق بیمه جدید کافی نیست
تین نیوز |

در چند روز گذشته افزایش حق بیمه رانندگان کامیون و اتوبوس به شوک جدیدی برای آنان تبدیل شده چرا که رقم جدید حق بیمه در شرایطی اعمال شده که درآمد رانندگان برای پرداخت این میزان حق بیمه کافی نیست.

به گزارش تین نیوز ، این افزایش که بر اساس اعلام چند فعال صنفی به دلیل مصوبه جدید دولت و سازمان هدفمندی یارانه ها و با توجه به افزایش حقوق رانندگان صورت گرفته، در شرایطی اعمال شده که  رانندگان کامیون حتی توان پرداخت رقم اعلام شده قبلی را نیز نداشتند.

در مجموع بررسی نظام بیمه تامین اجتماعی ایران نشان می دهد حق بیمه کارگران بر مبنای حقوق آنان محاسبه می شود.

این بدان معنی است که  وقتی حقوق کارگر افزایش می یابد، پایه محاسبه حق بیمه نیز بالا می رود، در نتیجه مبلغ حق بیمه نیز افزایش می یابد.

نحوه محاسبه حق بیمه کارگران نیز بدین صورت است که از مجموع نرخ حق بیمه که معمولا حدود ۳۰ درصد از حقوق  کارگران است هفت درصد را کارگر  و مابقی را کارفرما در قالب حق بیمه و بیمه بیکاری پرداخت می کند.

در واقع افزایش حق بیمه پس از افزایش حقوق کارگران، یک نتیجه مستقیم از ساختار محاسبه حق بیمه در سیستم بیمه اجتماعی است چرا که حق بیمه به صورت درصدی از حقوق و مزایای مشمول بیمه محاسبه می شود. 

بدین ترتیب با توجه به این که 30 درصد حقوق یک کارگر مشمول بیمه می شود، اگر حقوق پایه کارگری افزایش پیدا کند، به ترتیب هم مبلغ پرداختی کارگر ( هفت درصد ) و هم مبلغ پرداختی کارفرما ( 27 ) نیز اضافه می شود. 

بر این اساس با توجه به این که امسال، حداقل دستمزد کارگران 45 درصد اضافه شده است، مبنای محاسبه حق بیمه نیز افزایش یافته است.

رانندگان عمومی نیز به طور کلی چنین شرایطی دارند با این تفاوت که بخشی از آنان از یارانه دولتی برای پرداخت حق بیمه خود برخوردارند‌.

میزان افزایش حق بیمه رانندگان کامیون در ابتدای سال بر همین مبنا یعنی افزایش دستمزد صورت گرفته بود اما آنچه موجب افزایش مجدد این مبلغ و در چند روز گذشته در فیش های بیمه اعمال شد، بر اساس اعلام برخی فعالان صنفی و نقل قول آنها از مسئولان سازمان تامین اجتماعی، مربوط به مصوبه سال گذشته دولت و سازمان هدفمندی یارانه است.

با توجه به این که سازمان تامین اجتماعی هر سال مبلغی را به عنوان دستمزد مبنای بیمه رانندگان اعلام می کند که این عدد معمولا بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تنظیم می شود، همین میزان حداقل حقوق مبنای محاسبه بیمه رانندگان در نظر گرفته می شود.

طبق اعلام فعالان صنفی، سازمان هدف مندی یارانه ها، ضریب یارانه بیمه را بر اساس حداقل حقوق  محاسبه می‌ کند که این رقم برای کارگر ساده 1.1 و برای رانندگان سنگین 1.65 است. 

در واقع در سال جدید رانندگان کامیون و اتوبوس ( رانندگان سنگین) کارگر ساده در نظر گرفته نشده اند.

بر این اساس می توان گفت چون رانندگان بیمه تامین اجتماعی هستند اگر حقوق شان بالا برود، حق بیمه نیز به همان نسبت افزایش پیدا می کند.

در نهایت با توجه به ناتوانی رانندگان در پرداخت مبلغ جدید حق بیمه و وضعیت اقتصادی آنان، فعالان صنفی رانندگان از پیگیری افزایش حق بیمه رانندگان خبر داده اند .

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • جانمحمد شهریاری پاسخ

    سلام لطفاً چوب رای چرخ رانندها نزارید با این همه مشکلات زندگی و کاری و غیره

  • مهدی محمدی پاسخ

    سلام مگه درآمد یک راننده با این هزینه های لاستیک و روغن و تعمیرات و لوازم یدکی،با این خرابی وضعیت بار و بازار وبیدارخوابی واسترس چقدر می مونه براش که بخواد ماهی 5تومان پول بیمه بده خدایی این انصاف نیست

  • ناشناس پاسخ

    خیلی بلا رفته یه راننده مگه چقد حقوق میگیره

  • ناشناس پاسخ

    اگر کارت هوشمند بدهند هیچ راننده ای حاضر به پذیرش پرداخت حق بیمه افتضاح تامین دزدی برای مسئولان دزد نداشت لعنت به کسانی که بی خود تصمیم به اجباری شدن بیمه راننده ها گرفتند ما بیمه نمی خواهیم لعنت خدا بر شما

  • عدل عل پاسخ

    آخه در عرض 3ماه دومیلیون بیمه را گرانتر کردید به چه دلیل

  • ناشناس پاسخ

    حق بیمه این صنف را کاهش دهید

  • علی پاسخ

    با افزایش چنین مبالغی مطمئن باشی جمع بسیاری از رانندگان قید این صنعت را زده و بحرانی در نبود رانندگان ایجاد خواهد شد و باید با وارد کردن کامیون‌های چینی با راننده اقدام نمایند

  • داودعلی نوری پاسخ

    وجدان شرف انصاف انسان بودن هم چیز بدی نیست که سازمان تأمین اجتماعی ندارنه

  • ناشناس پاسخ

    شرف انسان غیرت وجدان چیز بدی نیست که سازمان تأمین اجتماعی هیچ کدام از اینها رانداره

  • ناشناس پاسخ

    عدم تخصیص سوخت برای کامیون‌داران کم ظلم و ستم بود که حق بیمه هم یکباره با اینهمه افزایش ناگهانی مزید بر علتی شد که قشر راننده‌ روز به روز بدبخت تر و بیچاره تر گردد.آیا در این مملکت کسی نیست که فریادهای بی امان این مردم بدبخت و بیچاره را بشنود و دادرسی کند؟!خدایا، ای پناه بی پناهان،خودت به فریاد ما برس