| کد خبر ۸۶۳۳۶
کپی شد
رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان عنوان کرد:

◄ آئین‌نامه فروش خودرو با مجوز رسمی از سوی وزارت صنعت ابلاغ شد

◄ آئین‌نامه فروش خودرو با مجوز رسمی از سوی وزارت صنعت ابلاغ شد
|

تین‌نیوز| معاون وزیر‌صنعت و رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان از  تاکید این وزارت‌خانه بر فروش خودرو  با مجوز رسمی خبر داد.

به گزارش تین‌نیوز، سیدمحمود نوابی با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان و لزوم تبعیت از آن در فروش خودرو، اظهار داشت: پیش‌فروش خودرو تنها با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت باید انجام شود.

به گفته وی، ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو، باید مورد توجه در معاملات خودرو قرار بگیرد زیرا در آیین‌نامه جدید به چگونگی پیش‌فروش، خدمات پس از فروش، ارتقای رتبه نمایندگی‌ها، نحوه رسیدگی به شکایات، خواب و توقف خودرو در تعمیرگاه‌ها و نمایندگی‌های مجاز شرکت‌های خودروساز توجه شده در حالی که در آیین نامه قبلی تنها موضوع خدمات پس از فروش توجه شده بود.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر مطالب یاد شده، افزود: آئین نامه از 28 فروردین 95 برای اجرا به دستگاه‌ها ابلاغ شد، همه خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت است و نقطه قوت آن، توجه به حقوق مصرف‌کننده خودرو بوده است زیرا پیش از این خودروسازان، عرضه‌کنندگان و واسطه‌های مجاز اقدام به پیش‌فروش می‌کردند اما در این آیین‌نامه جدید شرایط تحویل فوری، تحویل قطعی، پیش فروش قطعی و عادی، مشارکت در تولید هم‌چنین خودروهای سفارشی مشخص شده است.
 
وی ضمن اشاره به این نکته که برخلاف آیین‌نامه گدشته که در آن روش پیش‌فروش ارقام متفاوتی از مشتریان دریافت می‌شد، تصریح کرد: در آئین‌نامه جدید عرضه‌کنندگان خودرو اجازه نخواهند داشت ارقامی بیش از 50درصد قیمت خودرو را از متقاضی دریافت کنند، ضمن این‌که حداکثر مدت زمان انتظار برای تحویل فوری خودرو بیش از 30 روز نباید باشد و در صورت تاخیر در تحویل خودرو، خودروساز به ازای هر روز تاخیر باید مطابق آنچه در آئین‌نامه قید شده جریمه پرداخت کند.
 
نوابی با بیان این‌که مشتری حق دارد در هر مرحله‌ای از تحویل خودرو شکایت خود را از نارسایی‌ها اعلام کند، افزود: اگر خودروساز رضایت مشتری را جلب نکرد، شاکی می‌تواند به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت در استان‌ها شکایت کرده و مراجع ذی‌صلاح حداکثر 20 روز فرصت دارند به شکایت رسیدگی و رضایت شاکی را جلب کنند، اگر رضایت شاکی جلب نشد می‌تواند به هیات حل اختلاف مستقر در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و در مرحله آخر به دادگاه شکایت کند.
 
رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اظهارداشت: اگر مشتری هنگام تحویل خودرو متوجه نقص و ایرادی  در خودرو شد می‌تواند به خودروساز اعلام و خودروساز نقص را به‌نحوی که به قیمت خودرو لطمه‌ای وارد نشود برطرف کند، اگر رفع نقص باعث افت قیمت خودرو شد خودروساز باید خودرو را تعویض کرده و به مشتری تحویل دهد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.