|
کد خبر
۲۶۰۹۲۴
کپی شد
قشم؛ تنوع غذاهای دریایی و صنایع دستی، موتور محرک گردشگری دریامحور
قشم با ظرفیت های غذایی و صنایع دستی، پایتخت گردشگری دریایی ایران می شود.
مدیرعامل شهر هوشمند دریایی قشم گفت: تلفیق غذاهای محلی و صنایع دستی، الگویی نوین از توسعه پایدار گردشگری دریایی ارائه می دهد.
به گزارش تین نیوز، مدیرعامل شهر هوشمند دریایی منطقه آزاد قشم گفت: تنوع غذاهای دریایی و صنایع دستی از مهم ترین پیشران های توسعه گردشگری در اقتصاد دریامحور بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس است که نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد.
فریدون گایینی افزود: قشم ظرفیت تبدیل شدن به پایتخت گردشگری دریایی ایران را دارد و تلفیق غذاهای متنوع، صنایع دستی، فناوری های هوشمند و مدیریت یکپارچه گردشگری می تواند الگویی نوین از توسعه پایدار ارائه دهد.
محورهای اصلی سخنان گایینی
- ایران از نظر تنوع زیستی دریایی در منطقه کم نظیر است؛ سواحل شمالی با فرهنگ غذایی مازنی و گیلکی و سواحل جنوبی با سبک های بندری، قشمی، بوشهری، خوزستانی و چابهاری گنجینه ای ارزشمند از دانش بومی و شیوه های پخت غذاهای دریایی هستند.
- ایجاد مجموعه رستوران های محلی در شهر هوشمند دریایی قشم می تواند این جزیره را به ویترین ملی غذاهای دریایی ایران تبدیل کند و زنجیره ارزش صید، فرآوری و خدمات گردشگری را تقویت نماید.
- گردشگر امروز به دنبال «تجربه» است؛ ترکیب طعم غذاهای دریایی شمال و جنوب با موسیقی، معماری بومی و روایت فرهنگی، تجربه ای به یادماندنی خواهد ساخت و منجر به افزایش جذب گردشگر و ایجاد اشتغال پایدار می شود.
- صنایع دستی دریایی مانند صدف ها، محصولات الهام گرفته از مرجان ها و نمادهای طبیعت دریا مکمل این اکوسیستم گردشگری هستند و باید به عنوان «روایت طبیعت دریایی» عرضه شوند.
- اجرای موفق این پروژه نیازمند مشارکت سازمان منطقه آزاد قشم، سرمایه گذاران و بخش خصوصی فعال در استان های ساحلی شمالی و جنوبی است.
ظرفیت های فرهنگی و بومی قشم
- غذاهای سنتی: دوپیازه میگو، قلیه میگو، پلو میگو، میگو پُفکی، قلیه ماهی، ماهی شکم پر، کباب ماهی، برنج دیشو و ده ها غذای محلی دیگر.
- صنایع دستی: گلیم بافی، گلابتون دوزی، سوزن دوزی، حصیربافی، برقع دوزی، ماکت سازی لنج، ساخت زینت آلات از صدف، دمپایی های چوبی (کپکاپ) و تورهای سنتی ماهی گیری.
منبع:
خبرگزاری ایرنا