سختی کار مربیان تعلیم رانندگی/ سهم ناچیز مربیان رانندگی از درآمد آموزشگاه
با وجود تحمل شرایط دشوار کاری چون گرما، سرما، فشار روحی و خستگی، مربیان رانندگی تنها کمتر از ۲۵ درصد درآمد آموزشگاهها را دریافت میکنند.

رئیس کانون مربیان رانندگی استان مازندران و نماینده صنف مربیان آموزشگاه های رانندگی کشور، در رابطه با وضعیت نابسامان مربیان تعلیم رانندگی گفت: نبود بیمه درمان و بازنشستگی، قراردادهای غیررسمی و ناامن، دریافت دستمزدهای بسیار پایین در مقابل هزینه های سنگین آموزشگاه ها، حذف سهمیه سوخت خودروهای آموزشی و فشارهای روحی و برخی تهدیدها از سوی کارفرمایان، از جمله مشکلاتِ عدیده ی مربیان است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، نرگس سرومیلی با تأکید بر اینکه آموزش رانندگی پایه امنیت جاده ای و کاهش تصادفات است، گفت: مربیان، ستون اصلی آموزش رانندگی و امنیت در جامعه هستند اما واقعا به نظر می رسد که به دست فراموشی سپرده شده اند.
وی در خصوص مهم ترین مطالبات صنفی و قانونی مربیان تعلیم رانندگی گفت: الزام به بیمه کامل درمان، عمر و بازنشستگی برای همه مربیان، قراردادهای قانونی و شفاف میان مربی و آموزشگاه با نظارت وزارت کار، اختصاص سهمیه سوخت دولتی و یارانه ای برای خودروهای آموزشی، تعیین دستمزد عادلانه و متناسب با هزینه های زندگی و تورم، نظارت دقیق بر کارفرمایان و برخورد قانونی با متخلفانی که مربیان را تهدید به بیکاری می کنند، شناسایی رسمی شغل «مربی تعلیم رانندگی» با جایگاه اجتماعی و حقوقی مناسب، از جمله مهم ترین مطالبات این گروه شغلی است.
نماینده صنف مربیان آموزشگاه های رانندگی کشور گفت: در حالیکه مربیان ساعت ها در گرما، سرما، استرس و خستگی مطلق، آموزش می دهند، سهم آن ها از درآمد آموزشگاه اغلب کمتر از ۲۵ درصد است. این تبعیض ساختاری، شایسته یک نظام آموزشی حرفه ای نیست.
سرمیلی گفت: مربیان بدون قرارداد قانونی، فاقد بیمه درمان و بازنشستگی و همچنین بدون دریافت حقوق منصفانه کار می کنند. کارفرمایان از هرگونه پاسخگویی طفره می روند و نهادهای ناظر نیز بی تفاوت اند. سهم مربیان از آموزش هایی که میلیون ها تومان هزینه و ارزش دارد، ناچیز و تحقیرآمیز است.
رئیس کانون مربیان رانندگی استان مازندران در پایان گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۳۰ جلسه رسمی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای مرتبط برگزار شده، نامه های متعددی ارسال شده و کمپین های مردمی راه اندازی شده اما متأسفانه هیچ اقدام مؤثری برای رفع مشکلات مربیان صورت نگرفته است.