| کد خبر: 188954 |

تاکید بر جذب سرمایه‌گذاری در بندر امام‌خمینی

بندر امام‌خمینی به عنوان هاب غلات کشور و بندر اختصاصی ورود کالاهای اساسی با توجه به زیرساخت‌های موجود و سرمایه‌گذاری گسترده در این خصوص طی سال‌های گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

تین نیوز

مدیر بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: بندر امام‌خمینی به عنوان هاب غلات کشور و بندر اختصاصی ورود کالاهای اساسی با توجه به زیرساخت‌های موجود و سرمایه‌گذاری گسترده در این خصوص طی سال‌های گذشته  بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مانا، عادل دریس، با بیان اینکه با توجه به تحولات سیاسی– اقتصادی کشور و بازگشت تحریم‌های ظالمانه و نیز نوسانات ارزی، توجه به تهیه و تأمین کالاهای  اساسی از مسائل ضروری و مهم کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: سال جاری یکی از سال‌های طلایی و بی‌سابقه بندر امام خمینی در خصوص جذب اعتبارات سرمایه‌ای و توسعه زیرساخت‌های دریایی و بندری است.

وی در تشریح توجه ویژه به بندر امام خمینی پس از آغاز فشارهای دشمنان، افزود: در سال جاری ورود این کالاهای اساسی به بندر امام با رشد 85 درصدی طی دو ماهه ابتدایی سال روبه‌رو شده و ترافیک سنگینی در بخش ورود کشتی را به دنبال  داشته است.

به گفته دریس براساس آمارهای موجود و طی مدت یاد شده بیش از 63 فروند کشتی حامل کالای اساسی به بندر وارد شده که مجموعا دو میلیون و 435 هزار تن انواع کالای اساسی را شامل می‌شود.

وی درباره چگونگی خدمات‌دهی به این تعداد شناور با اشاره به دشواری‌ها و محدودیت‌های موجود خاطرنشان کرد: با تلاش و مدیریت مستمر فرآیندهای لجستیکی حوزه بندر تاکنون  بیش از توان اسمی و عملیاتی بندر ارائه خدمات کرده‌ایم.

مدیر بنادر و دریانوردی استان خوزستان اضافه کرد: طی مدت مذکور جلسات متعددی در سطوح مختلف سازمانی با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های  مرتبط مثل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، گمرک و ... برگزار شد تا ترافیک کشتی‌ها در بندر امام خمینی به‌خوبی مدیریت شود، در این خصوص تلاش شده تنظیم برنامه سفارش و خرید کالا و اطلاع‌رسانی به مبادی ورودی دریایی کشور به نحو مطلوب‌تری انجام بپذیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه به جرأت می‌توان گفت سال جاری یکی از سال‌های طلایی و بی‌سابقه بندر امام خمینی در خصوص جذب اعتبارات سرمایه‌ای و توسعه زیرساخت‌های دریایی و بندری است، تصریح کرد: این پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف لجستیک از تعمیق و ایمن‌سازی آبراه دسترسی تا تعمیر اساسی اسکله‌ها  را شامل می‌شود.

 دریس افزود: علاوه بر این پروژه‌ها، توسعه پس‌کرانه و جاده‌های دسترسی به بندر امام خمینی نیز یکی دیگر از رویکردهای موردنظر در سال جاری است که پروژه بهسازی جاده دسترسی اختصاصی و احداث جاده کمربندی شهر بندر امام خمینی نمونه‌هایی از آن است.

به گفته این مقام مسئول توسعه صنایع پایین‌دستی غلات با توجه به چشم‌انداز شهر لجستیکی غلات بندر امام خمینی یکی دیگر از اهداف متعالی و راهبردی پیش روی این بندر در سال جاری است به‌طور مثال کارخانه بیواتانول و خوراک دام طیور چند نمونه از این پروژه‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بندر امام است.

مدیر بنادر و دریانوردی استان خوزستان در ادامه اظهارات خود به توسعه ریلی بندر امام خمینی نیز اشاره کرد با راهبردی دانستن این مقوله، گفت: طی سال‌های اخیر توانسته‌ایم ایستگاه‌های بارگیری کالا در سطح بندر را از پنج ایستگاه به 11  ایستگاه گسترش دهیم و در این بخش هم اکنون ظرفیت حمل کالاهای اساسی از طریق ریل به میزان روزانه 22 هزار تن ایجاد شده که در صورت تأمین واگن و رفع گلوگاه‌های خطوط ریلی کشور  توان انتقال کالاهای اساسی به مبادی مصرف در کشور  امکان‌پذیر است.

دریس در بخش پایانی سخنان خود به برنامه‌های راهبردی در جهت تسریع و افزایش کیفیت فرآیند فعالیت بندر امام خمینی پرداخت و با بیان اینکه نشست‌های کارشناسی در سطوح مختلف کشوری و سازمانی، برنامه‌ریزی مناسبی برای ایفای نقش اصلی بندر امام خمینی به عنوان هماهنگ‌کننده زنجیره تأمین کالاهای اساسی برگزار شده است، به مهم‌ترین برنامه‌های قابل‌ذکر در این رابطه اشاره کرد و گفت: شبانه‌روزی کردن فعالیت نمونه‌گیری قرنطینه  به‌منظور تسریع در فرآیند تخلیه کشتی و بهبود فرآیند اپراتوری و تأمین کالای مورد نیاز جهت تسریع در فرآیند توزیع و خروج کالا از بندر به‌منظور جلوگیری از رسوب ازجمله مهم‌ترین رئوس این برنامه‌هاست.

وی همچنین به هماهنگی با گمرک برای اتصال مراکز توزین (باسکول‌های بخش خصوصی) با اختصاص IP در سامانه گمرک اشاره و تصریح کرد: این هماهنگی منجر به افزایش سرعت و روان‌تر شدن فرآیند تخلیه و بارگیری خواهد شد.

مدیر بنادر و دریانوردی استان خوزستان افزود: هم اکنون 11 مرکز توزین بار بخش خصوصی در بندر آماده ارائه خدمات هستند که در صورت اختصاص IP در آینده نزدیک به چرخه‌ی ارائه خدمات بندری اضافه خواهند شد.

به گفته وی هماهنگی با گمرک در خصوص صدور مجوز بهره‌برداری از انبارهای پس‌کرانه و خارج از بندر (تحت کلید) به‌منظور افزایش ظرفیت انبارش و سرعت بخشیدن به فرآیند تخلیه کشتی از دیگر اقداماتی است که در جهت بهبود کیفیت فعالیت‌های بندر امام خمینی به‌زودی عملیاتی خواهد شد.

منبع: سايت خبری مانا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.