بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

هشدار؛ این خودروها را نخرید!

در حالیکه خرید و فروش حواله خودروها، طبق تاکید صریح مسئولان ممنوع است؛ اما همچنان بازار خرید و فروش حواله ها بسیار داغ و رایج بوده؛ غافل از اینکه در این بین تعداد زیادی از خریداران متضرر شده و به سبب غیرقانونی بودن فعل صورت گرفته، دست شان هم به جایی بند نیست.

هشدار؛ این خودروها را نخرید!
تین نیوز |

 زمانی که خودروها به صورت قرعه کشی انجام می شد و "منتخب نهایی" از گردونه قرعه کشی خارج می شد،   بازار خرید و فروش حواله ها هم به راه افتاد. آنقدر تفاوت قیمت کارخانه تا بازار زیاد بود که مشتریان زیادی را ترغیب به مشارکت در طرح های فروش خودرو و فروش در بازار آزاد می کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، این در حالیست که از همان ابتدا خرید و فروش حواله های خودرو ممنوع بود و حتی در برهه ای (همان ابتدای اجرای طرح های فروش خودروسازان به صورت قرعه کشی) سند خودروها یکسال در رهن شرکت باقی می ماند تا امکان فروش نداشته باشد.

اما حتی زمانی که این پیش شرط برداشته شد و دیگر در رهن ماندن سند خودروها مطرح نبود، باز هم از تب و تاب فروش حواله های خودرو کاسته نشد؛ حتی اکنون که سه سالی می شود محصولات خودروسازان در قالب طرح های مختلف فروش عرضه شده و عمر فروش های قرعه کشی و حتی قرعه کشی های نوبت دهی هم تمام شده و دیگر محصولات ظرفیت مازاد خودروسازان هستند و در سامانه یکپارچه عرضه می شوند، باز هم بساط دلالی ها و خرید و فروش حواله ها جمع نشده است.

همچنان سایت ها و کانال های بسیاری در فضای مجازی برای خرید حواله خودرو مشتریان آگهی و ثبت درخواست می کنند و بعضا با قیمت های بسیار بالا خریدار حواله مشتریان اند.

متاسفانه علیرغم ممنوعیت و غیرقانونی بودن خرید و فروش حواله ها، اما همچنان این بساط پهن است و حتی مشمول خودروهای وارداتی که دیگر رقم های میلیاردی دارند، می شود و این امر آنقدر با سرعت گسترش پیدا کرده و مرسوم شده که خریدار و فروشنده در کانال ها و شبکه های مجازی با یکدیگر بر سر قیمت چانه هم می زنند و خریدار تقاضای تخفیف از فروشنده دارد.

در این میان شاید کسانی (مصرف کننده واقعی) هم هستند که به هر دلیلی نتواستند در طرح های فروش اقدام به ثبت نام و خرید خودرو کنند، اما اکثر این "افراد دورِ سفره خرید و فروش حواله" دلالان اند که به سودای فروش بالاتر، حاضرند با قیمت های بعضا غیرواقعی حواله مشتریان را از آن ها خریداری کنند.

این درحالیست که برای مصرف کننده واقعی، در صورت هرگونه پیشامدی، خریدار حواله متضرر خواهد شد؛ چراکه تا زمان تحویل خودرو، هیچ چیز مشخص نیست و فرد ثبت نام کننده خود بایستی برای دریافت خودرو اقدام کند و خریدار نمی تواند محصول را قانوناً تحویل بگیرد و عملا به آن دسترسی ندارد؛ بنابراین موارد بسیاری تاکنون گزارش شده که پس از خرید حواله آن هم با قیمت ها غیرمتعارف، دیگر فروشنده زیر بار موضوع نرفته و دست خریدار به جایی نرسیده است.

نهادهای نظارتی نمی بینند؟

این درحالیست که با یک جست وجوی ساده در اینترنت تعداد بالایی از صفحات و سایت های مختلف بالا می آید که در آن ها به صورت عادی، خرید و فروش حواله انجام می شود؛ بنابراین سوال اینجاست که در حالی که این سایت ها بسیار در دسترس اند، آیا نهادهای نظارتی و مسئول، تاکنون به این آگهی ها در اینترنت یا صفحات مجازی خود، برنخورده اند؟ آیا تاکنون، طی این سه سال، پیامکی با مضمون "خریدار حواله خودروی شما هستیم" دریافت نکرده اند؟

علیرغم همه تاکیدها بر ممنوعیت معامله حواله خودروها و هشدارها نسبت به این اقدام اما نه تنها این معاملات رنگ نباخته که با سرعت هر چه تمام، بیشتر رواج پیدا می کند و هر روز بر تعداد سایت ها و کانال ها اضافه می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.