بازدید سایت : ۵۸۵۰۷
| کد خبر ۲۹۷۶۷۵
کپی شد

◄ پیشنهاد انجمن صنایع ریلی به راه آهن؛ ایجاد شهرک صنعتی «صنایع ریلی آپرین»

انجمن صنایع ریلی ایران در نامه ای به معاونت محترم تأمین سرمایه و اقتصاد حمل ونقل شرکت راه آهن ج.ا. با بررسی کارشناسی و مشارکت فعالان بخش خصوصی پیشنهاد ایجاد یک شهرک صنعتی صنایع ریلی در منطقه ایستگاه راه آهن اسلام شهر (آپرین) را داد.

پیشنهاد انجمن صنایع ریلی به راه آهن؛ ایجاد شهرک صنعتی «صنایع ریلی آپرین»
تین نیوز |

انجمن صنایع ریلی ایران در نامه ای به معاونت محترم تأمین سرمایه و اقتصاد حمل ونقل شرکت راه آهن ج.ا. با بررسی کارشناسی و مشارکت فعالان بخش خصوصی پیشنهاد ایجاد یک شهرک صنعتی صنایع ریلی در منطقه ایستگاه راه آهن اسلام شهر (آپرین) را داده و تا اخذ مجوزها و ساماندهی آن را نیز وفق دستورالعمل های شرکت شهرک های صنعتی ایران، پذیرفته است. 

به گزارش تین نیوز، رحمت اله پوربابایی دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن صنایع ریلی ایران در این رابطه گفت: با بررسی های انجام شده و بنا به تقاضای بسیار در بخش های مختلف تعمیر و نگهداری، تجهیز و توسعه ی ناوگان ریلی و نیاز روز افزون صنعت ریلی، با انجام این طرح و اختصاص حداقل 50هکتار از زمین های محدوده ی ایستگاه آپرین به آن، انواع خدمات ناوگان در یک شهرک مستقل، منسجم، استاندارد و البته خارج از پایتخت سازماندهی و متمرکز می شوند. با این کار هزینه های ترافیک سربار ایستگاه راه آهن تهران به نحو چشم گیری کاهش خواهدیافت و بخش زیادی از تراکم واگن ها در آن نیز کم می شود.

یک پله در جهت توسعه

رحمت اله پوربابایی دبیر و عضور هیئت مدیره انجمن در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: البته این ایده در قالب طرح شهرک صنعتی «صنایع ریلی آپرین» در دوران مدیریت پیشین شرکت راه آهن ج.ا.ا هم از سوی انجمن صنایع ریلی ایران به آن شرکت ارائه شده بود ولی متأسفانه از آن استقبالی نشد و به محاق رفت. اما از آن جایی که ایجاد این شهرک صنعتی از الزامات توسعه ناوگان و ارتقای شبکه خدمات نگهداری و تعمیرات تخصصی ناوگان است و باعنایت به رویکرد مثبت و حمایت مدیرعامل محترم راه آهن ج.ا.ا از سمن ها و بخش خصوصی، انجمن تصمیم گرفت دوباره این پیشنهاد را مطرح و با استفاده از فرصت پیش آمده در تعاملات مثبت با معاونت ها و مدیران راه آهن ج.ا. آن را پیگیری کند.

بیشتر بخوانید:

پیام تبریک انجمن صنایع ریلی به مدیرعامل جدید واگن پارس مپنا

وی معتقداست دیر یا زود باید این ساماندهی ایجاد شود تا صنایع ریلی در یک رفرم کارکردی و سازماندهی روزآمد یک پله در جهت توسعه گام بردارند. با نگاهی به آینده و نقش موثر و ناگزیر ترابری ریلی در فرایند لجستیکی اقتصاد، به نظر می رسد این پیشنهاد  یک طرح هوشمندانه و یکی از حلقه های مورد نیاز زنجیره توسعه شبکه و ناوگان در آینده است.

یک برنامه هم افزایی

دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن صنایع ریلی ایران در ادامه اظهار داشت: ما در انجمن این بررسی را انجام داده و این طرح را آماده کرده ایم و از جناب آقای دکتر بیرانوند معاونت محترم تأمین سرمایه و اقتصاد حمل ونقل شرکت راه آهن ج.ا. نیز درخواست کردیم تا کارگروه تدوین طرح شهرک صنعتی «صنایع ریلی آپرین» برای توضیحات بیشتر و انجام تفاهمات بعدی در یک نشست حضوری  به ارائه ی تفصیلی آن بپردازد. حالا نوبت این عزیزان است تا تصمیم شان را در این باره به انجمن اعلام کنند. هدف تعامل و همکاری است و بی تردید انجمن ها در مسیر سیاست گذاری کلان حکمرانی و راهنمایی شرکت راه آهن برنامه ریزی و هم افزایی خواهند داشت. چون این شیوه همکاری در نهایت به نفع و مصلحت صنعت خواهد بود.

آمادگی برای اجرا

پوربابایی ادامه داد: به هر روی ما در انجمن اعلام آمادگی کردیم تا در صورت موافقت و حمایت راه آهن با این پیشنهاد، اجرای این طرح را برعهده بگیریم و مطابق با استانداردهای لازم آن را ساماندهی کنیم. در این طرح پیش بینی شده است که براساس اهداف برنامه، با مکانیزم معینی و در اقساط بلندمدت به شرکت های فعال در صنایع ریلی زمین واگذار و آن ها نیز در فازهای مختلف، براساس نقشه ها و پروتکل های استاندارد اقدام به ساخت و تجهیز کارخانجات تعمیرات واگن باری و مسافری کنند و حتی گنجایش ساخت دپوهای تعمیرات مترو و لکوموتیو نیز در آن وجود دارد. که در مجموع با کاستن از مانور واگن های مستعمل در ایستگاه تهران و هدایت آن ها به آپرین از هزینه های هنگفت سربار ترافیکی کم می شود.

یک الگوی مناسب

رحمت اله پوربابایی با مقایسه تطبیقی همه ی گروه های فعال در صنایع ریلی با این طرح افزود؛ اگرچه باتوجه به وجود بندر خشک ریلی در منطقه ی ایستگاه اسلام شهر (آپرین) و ترافیک سیر قطارها بهترین مکان برای تعمیرات اینجاست به عبارتی مبداء تشکیل قطار و مقصد تخلیه بار است اما به نظرم این مدل می تواند به عنوان الگوی مناسبی در نقاط هاب ریلی معرفی و با تمرکز صنایع ریلی(حتا سازندگان مجموعه ها) مانند موتور، توربین و ترکشن موتور و... در شهرک های صنعتی مشابه در بسیاری از هزینه کردهای فرایند تعمیر و نگهداری صرفه جویی کرد. الآن پراکندگی این گونه خدمات در شبکه ی ریلی هزینه های بسیار زیادی بابت حمل و نقل در پروژه های تعمیرات و بازسازی به شرکت ها تحمیل می کند که البته در نهایت و با نگاه کلان، این هزینه ها بر دوش شبکه و راه آهن است.

او در پایان اضافه کرد؛ انجمن در تعامل با شرکت راه آهن ج.ا. از هیچ کوششی دریغ نمی کند و برای ارتقای کمی و کیفی صنایع ریلی استفاده همه جانبه از پشتیبانی شرکت راه آهن ج.ا. را حیاتی می داند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • علی پاسخ

    این ایده با اینکه دیر اما عالی است و
    گسترش این طرح
    در ایستگاه های لرستان، بافق، زاهدان و سیرجان
    هم نیاز است.