بازدید سایت : ۸۶۲۵۴

کلیه مصوبات برنامه هفتم توسعه در یک نگاه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سی و یک روز کاری طی پنجاه و هفت جلسه علنی به بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه پرداختند که مصوبات کامل مربوط به این لایحه را می توانید در این گزارش مرور کنید.

کلیه مصوبات برنامه هفتم توسعه در یک نگاه
تین نیوز |

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سوم مهر تا یکم آذر ۱۴۰۲ در ۳۱ روز کاری و با برگزاری ۵۷ جلسه علنی، ۱۱۸ ماده و ۲۵ ماده الحاقی لایحه برنامه هفتم توسعه را بررسی کردند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، نمایندگان در ۲۱ ابتدایی بررسی های خود تا (۳ آبان) تعدادی از احکام را به منظور بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ارجاع دادند و پس از آن به مدت یک هفته جلسات کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه برای بررسی موارد ارجاعی از صحن علنی تشکیل شد و با اتمام بررسی موارد ارجاعی، مجلس از (۱۴ آبان) ضمن رسیدگی به مواد الحاقی به کل لایحه برنامه هفتم، بررسی موارد ارجاعی لایحه را در دستورکار قرار داد.

کلیه مصوبات مجلس در بیست و یک روز ابتدایی بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران را می توانید در این گزارش مرور کنید.

همچنین گزارش کامل مصوبات بیست و دومین تا سی و یکمین روز نمایندگان که شامل مواد الحاقی و موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق می شود را نیز می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

مصوبات روز بیست و دوم

* با تصویب  ماده الحاقی ۹  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان وزارت علوم و تحقیقات را مکلف کردند تا آیین نامه تاسیس، ساماندهی، نظارت و حمایت از فعالیت مراکز و موسسات سیاست پژوهشی، اندیشگاهی، مطالعات راهبردی و دانشکده ها و مدارس حکمرانی را تهیه کند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۳  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛  هزینه کرد اشخاص حقوقی در مورد تولید محتوای فرهنگی و آموزشی را در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی قلمداد کردند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۴  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارتخانه های مرتبط را مکلف کردند تا نسبت به نوسازی و بازسازی صنایع دارویی، فرآورده های سلامت و تجهیزات و ملزومات پزشکی اقدام کنند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۵  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت علوم را مکلف کردند تا نسبت به شناسایی مراکز علمی شاخص کشور و تخصیص اعتبارات ویژه برای نوسازی تجهیزات، دستگاه ها و ابزارهای علمی این مراکز اقدام کنند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۶  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ قوه قضائیه را مکلف کردند تا نسبت به توسعه شیوه های جایگزین رسیدگی قضایی اقدام کند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۷  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به منظور تسریع در رسیدگی به تصادفات رانندگی منتهی به صدمات بدنی غیرعمدی فرماندهی انتظامی را مکلف کردند تا رأسا یا از طریق کارشناس تصادفات علت وقوع حادثه را تعیین و مصدوم را به پزشکی قانونی معرفی کند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۸  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ قوه قضائیه را مکلف کردند تا اقدامات حقوقی لازم را در زمینه رسیدگی به جرائم وضعیت حقوق بشر از جمله نسل کشی، جنایت علیه بشریت، تروریسم، جرایم جنگی و تجاوز در سایر کشورها انجام دهد.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۹ و ۲۰  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت موظف شد اقدام لازم را برای استرداد اموال ناشی از فساد که از کشور خارج شده است از طریق مراجع ذی صلاح بین المللی به عمل آورد.

* با تصویب  ماده الحاقی ۲۲  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف شد از طریق شرکت های تابعه ذی ربط وزارت نفت نسبت به کاهش یارانه نفت و گاز در معادن عمده کشور و پروژه های بالادستی نفت و گاز کشور اقدام کند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۲۳  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد با همکاری نهادها و سازمان های دارای اطلاعات راجع به وسایل نقلیه موتوری، امکان استعلام آنلاین اطلاعات و سوابق مربوط به اموال مورد معامله و همچنین صلاحیت و اهلیت معاملاتی اشخاص را برای پلتفرم های بخش خصوصی فراهم کند.

* با تصویب  بند ت ماده ۱۰۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان به منظور پرهیز از موازی کاری در طول سال های اجرای برنامه هفتم، راه اندازی هرگونه سامانه جدید با گستره ملی و فرابخشی را صرفا منوط به کسب مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کردند.

* با تصویب  بند ث ماده ۱۰۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارتخانه ها و موسسات دولتی را موظف کردند تا اقدامات لازم را برای توسعه دولت هوشمند به منظور ارتقای شاخص های ملی و بین المللی از جمله شاخص بین المللی توسعه دولت الکترونیک انجام دهند.

* با تصویب  بندهای الحاقی ۵ و ۸ ماده ۷۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان انتقال خون ایران مکلف به انجام آزمایش غربالگری مولکولی و آنتی بادی و آزمایش سازگاری بافتی براساس روش های نوین شد.

* با تصویب  بند چ ماده ۱۰۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دستگاه های اجرائی متولی پایگاه های اطلاعاتی پایه مکلف به تکمیل پایگاه اطلاعات خود تا پایان سال اول برنامه شدند.

* با تصویب  بند ح ماده ۴  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ قوه قضاییه را مکلف کردند ممنوعیت خروج از کشور افراد را که توسط محاکم قضایی صادر شده است ظرف مدت ۲۴ ساعت از طریق سامانه سنا با ذکر علت به اطلاع آنان برساند.

* با تصویب  بند ج ماده ۱۰۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت خانه ها و موسسات دولتی موظف شدند حداقل سالانه ۲۰ درصد از خدمات الکترونیکی خود را برای کلیه اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» به صورت هوشمند و بدون مراجعه حضوری و دخالت عامل انسانی یا اخذ مدارک و مستندات به صورت دستی ارائه کنند.

* با تصویب  بند الف ماده ۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارتخانه ها، موسسات دولتی و شرکت های دولتی را موظف کردند تا تمامی سهام خود در شرکت ها اعم از شرکت های تولیدی، خدماتی و بازرگانی را به صورت تدریجی حداکثر تا پایان سال دوم این قانون واگذار کنند.

* با الحاق  یک بند به ماده ۵   لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان مجلس برای تملک شرکت های سهامی عام توسط سهامداران دارای تعارض منافع مجازاتی تعیین کردند.

* با تصویب  بند ب ماده ۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری را برای تقویت جایگاه سهامداران خرد و سهامداران غیرحاکمیتی در نظام حکمرانی شرکتی تعیین کردند.

* با تصویب  بند پ ماده ۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ شرکت مدیریت دارایی های بانکی ذیل صندوق ضمانت سپرده ها و با سرمایه آن صندوق با هدف مولدسازی، بازاریابی و فروش دارایی های مازاد شبکه بانکی تأسیس می شود.

* با تصویب  جزء ۳ بند الف ماده ۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان سازوکار افزایش سرمایه بانک های دولتی را تعیین کردند.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ به ماده ۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ هرگونه تصرف غیرمجاز در اموال متعلق به بانک ها، مؤسسات اعتباری غیر بانکی، دانشگاه آزاد اسلامی، صندوق ها و سازمان های بازنشستگی توسط اشخاصی که این اموال حسب وظیفه به آنها سپرده شده، حسب مورد در حکم اختلاس یا تصرف غیرقانونی محسوب می شود.

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند تا پایان سال اول برنامه هفتم توسعه با اصلاح اساسنامه، یکی از بانک های تخصصی را با سرمایه و امکانات موجود به بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران تبدیل کند.

* با تصویب  تبصره ۳ بند ب ماده ۱۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مسئولیت ثبات بخشی به نرخ ارز و تک رقمی کردن تورم و جهت دهی به نقدینگی و اعتبارات بانک ها به سمت فعالیت های مولد بر عهده بانک مرکزی قرار گرفت.

* با تصویب  بند الف ماده ۲۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ باید کلیه پروژه های بزرگ جدید و طرح های توسعه ای بزرگ که مورد ارزیابی اثرات محیط زیستی قرار گرفته، در صورت تأیید سازمان محیط زیست حداکثر ظرف مدت سه ماه تعیین تکلیف شود.

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۲۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان حفاظت محیط زیست مکلف به تدوین برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی کشور طی سال اول برنامه شد.

* با تصویب  تبصره های ۲ و ۳ بند ب ماده ۱۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به وزارت نفت اجازه دادند تا به منظور افزایش جذابیت سرمایه گذاری در میادین گازی جهت کاهش ناترازی گاز طبیعی در کشور، اقدام به سرمایه گذاری برای توسعه میادین گازی جدید نموده و تولیدات حاصل را صادر کند.

* با تصویب  بند ب ماده ۱۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری را جهت واگذاری فعالیت های توسعه، اکتشاف و بهره برداری از میادین نفت و گاز به شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکت های متقاضی صاحب صلاحیت تعیین کردند.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۲۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت کشور مکلف به تهیه و تدوین برنامه اجرایی جامع مشتمل بر تعیین نقش و وظیفه هر یک از دستگاه ها در مهار جمعیت حیوانات پرسه زن ناقل بیماری به انسان شد.

* با تصویب  بند الحاقی ۳ ماده ۱۶  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کردند تا برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها را در پایان سال اول برنامه هفتم توسعه، تهیه کند و به تصویب هیأت وزیران برساند.

* با تصویب  بند الف ماده ۲۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که در مدت اجرای برنامه هفتم توسعه وضع هرگونه تخفیف، ترجیح، بخشودگی، کاهش نرخ، معافیت و شمولیت نرخ صفر و اعطای اعتبار مالیاتی جدید به جز مواردی که منجر به افزایش یا رونق تولید و صادرات شود، ممنوع است.

مصوبات روز بیست و سوم

* با تصویب  ماده ۳۲ لایحه  برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان سنجه عملکردی امنیت غذایی و ارتقای تولید محصولات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم توسعه را تعیین کردند.

* با تصویب  جزء ۴ بند ت ماده۳۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کردند نسبت به پرداخت هزینه های اجرای عملیات آب و خاک، بازسازی و نوسازی قنوات و سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی به صورت بلاعوض اقدام کند.

* با تصویب  تبصره ۲  بند ت ماده ۳۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که تعرفه آب مصرفی کشت های گلخانه ای در شهرک های کشاورزی، نهالستان ها و ایستگاه های تولید بذر و نهال و پارک های جنگلی در طول اجرای برنامه هفتم توسعه به نرخ مصوب فعالیت های کشاورزی محاسبه شود.

* با تصویب  تبصره ۱ بند چ ماده ۳۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ شهرداری ها را مکلف کردند تا فضاهای مناسب با قیمت کارشناسی برای ایجاد بازارچه های هفتگی و ایستگاه های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در اختیار تولیدکنندگان روستایی و عشایر قرار دهد.

با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۳۴  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ کشت هرگونه محصول تراریخته تولید شده در داخل و یا خارج از کشور در اراضی کشور ممنوع می شود؛ همچنین واردکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده های غذایی و آشامیدنی که از مواد اولیه تراریخته استفاده می کنند مکلف به درج برچسب بر روی این محصولات هستند.

* با تصویب  بند ت ماده ۳۸  لایحه برنامه هفتم توسعه، وزرات اقتصاد موظف شد سالانه نیم درصد از ارزش محصولات کشاورزی و غذایی پرآب بر صادراتی خلاف الگوی کشت را اخذ کند که درآمد حاصل برای اجرای پروژه های آبخیزداری و الگوی کشت و نصب کنتورهای هوشمند چاه های آب کشاورزی در اختیار وزارت خانه های کشاورزی و نیرو قرار می گیرد.

* با تصویب  بند ب ماده ۳۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ آب مورد نیاز صنایع آب بر به جز صنایع غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از پساب و آب نامتعارف تأمین می شود.

* با تصویب  بند پ ماده ۴۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان در راستای پایداری تأمین مصارف وابسته به آب زیرزمینی، در دشت های بحرانی، ضمن مکلف کردن وزارت نیرو نسبت به نصب شمارشگر به منظور مدیریت اضافه برداشت از منابع آبی، سازوکاری در این زمینه تعیین کردند.

* با تصویب  ماده ۴۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ رهاسازی آب آلوده و آلوده نمودن منابع آب سطحی و زیرزمینی را ممنوع اعلام کردند.

* با تصویب  تبصره های ۱ ، ۲ و ۳ ماده ۴۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت کشور را مکلف کردند با هماهنگی شهرداری ها و دهیاری ها از نشت و نفوذ پسماند و انتشار شیرابه به منابع آب و خاک جلوگیری نماید.

* با تصویب  بند ت ماده ۴۴  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ در راستای تبدیل ایران به مرکز مبادلات (هاب) انرژی منطقه، ستاد راهبری تجارت منطقه ای انرژی تشکیل می شود.

* با تصویب  ماده ۴۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان اهداف کمی سنجه های عملکردی صنعت، معدن و رشد تولید را تا پایان برنامه هفتم توسعه تعیین کردند.

* با تصویب  بند الف ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان برنامه را مکلف کردند با همکاری وزارتخانه های ذیربط چند طرح بزرگ اقتصادی ملی و پیشران از جمله هوشمندسازی و دستیابی به توانمندی تزریق ماهواره به مدارهای زمین آهنگ را تهیه و ظرف ۶ ماه به تصویب هیئت وزیران برساند.

* با تصویب  اجزای ۱۰ و ۱۱ بند ب ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری را برای جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش و رویکرد جهش اقتصادی تعیین کردند.

* با تصویب  بند پ ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری برای تامین برق مورد نیاز صنایع و معادن تعیین کردند که به موجب آن واحدهای صنعتی و معدنی و کشاورزان مجاز به طراحی و اجرای طرح های تولید و یا ارتقای بهره وری برق می شوند.

* با تصویب  اجزای ۱۳ و ۱۶ بند ب ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت را مکلف کردند تا  با همکاری وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اقدامات لازم در زمینه شناسایی ذخایر معدنی فراسرزمینی و دریایی و برنامه ریزی جهت بهره مندی از این معادن را انجام دهد.

* با تصویب  تبصره ۱ بند  ت ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد کلیه مجوزهای صادره در حوزه پتروشیمی و صنایع معدنی که تا پایان سال ۱٤۰۳ به بهره برداری نرسیده باشند را ظرف مدت یکسال پس از ابلاغ برنامه مورد بازنگری قرار داده و اجرا کند.

* با تصویب  جزء ۱ بند ج ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ شورای رقابت مکلف شد تا ظرف سال دوم اجرای برنامه هفتم توسعه کشور، اقدام لازم را برای ایجاد حداقل سه نهاد تنظیم گر در حوزه های اولویت دار قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (٤٤) قانون اساسی به عمل آورد.

* با تصویب  بند د ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری برای توسعه و مدیریت شهرک ها و نواحی صنعتی و جلوگیری از هدررفت منابع و ظرفیت های موجود در آنها تعیین کردند.

* با تصویب  تبصره های ۲ و ۳ بند ت ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت را مکلف به تدوین نقشه راه زنجیره های اقتصادی مزیت دار استان ها کردند.

* با تصویب  جزء ۶ بند ذ ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف به اختصاص خط اعتباری برای خریداران محصولات دانش بنیان ایرانی در کشورهای هدف شد.

* با تصویب  جزء ۷ بند ح ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  تکلیف محصولات شرکت های پتروشیمی را که پیش فروش نشده اند و تعهدی نسبت به صادرات آنها وجود ندارد تعیین کردند.

* با تصویب  ماده ۴۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ هدف گذاری کردند تا پایان اجرای برنامه هفتم توسعه کشور ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن شهری احداث شود.

* با تصویب  ماده ۵۶  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ۶/۵ میلیون یورو صادرات غیرنفتی و غیرانرژی بر از مناطق ویژه اقتصادی تا پایان برنامه هفتم پیش بینی شد.

مصوبات روز بیست و چهارم

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۶۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند تا اقداماتی را در سواحل جنوبی و شمالی و پسکرانه های سواحل برای توسعه فعالیت های اقتصاد دریامحور انجام دهد.

* با تصویب  ماده ۶۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان اهداف کمی سنجه های عملکردی ارتقای نظام سلامت را تا پایان برنامه هفتم توسعه تعیین کردند.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۶۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان اورژانس کشور را مکلف کردند تا نسبت به توسعه پایگاه های زمینی شهری، جاده ای و هوایی و دریایی اورژانس اقدام کند.

* با تصویب  بند الف ماده ۷۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ کلیه ارائه دهندگان خدمات سلامت و خدمات رقومی سازمان ها و شرکت های بیمه پایه و تکمیلی سلامت موظفند از خط مشی و سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبعیت کنند.

* با تصویب  بند ت ماده ۷۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ شورای عالی بیمه سلامت مکلف شد که شیوه تعرفه خدمات شایع تشخیصی درمانی پزشکی را تغییر داده و به تصویب هیات وزیران برساند.

* با تصویب  بند ج ماده ۷۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری برای ارائه خدمات پزشکان متخصص به بیماران در بیمارستان های دولتی تعیین کردند.

* با تصویب  بند ب ماده ۷۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف کردند تا نسبت به راه اندازی سامانه رصد، پایش و سنجش مستمر شاخص های فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانه ای و وضعیت ارتباطات کشور اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۴ ماده ۷۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت کشاورزی موظف به ارزیابی محصولات خام کشاورزی، دامی، طیور و آبزی از نظر باقیمانده سموم کشاورزی، نیترات، فلزات سنگین و باقیمانده داروهای دامی در زنجیره تأمین شد.

* با تصویب  بند ث ماده ۷۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مجاز به اجرای برنامه حمایتی درمان برای بازنشستگان و دهک های پائین درآمدی شد.

* با تصویب  بند ح ماده ۷۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ هزینه های انشعاب و مصرف آب، برق و گاز مراکز فرهنگی، هنری، قرآنی، رسانه ای، سینمایی، مطبوعاتی و تبلیغی- دینی، بسیج و سالن های نمایش فیلم و تئاتر براساس تعرفه فرهنگی محاسبه می شود.

* با تصویب  بند پ ماده ۷۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکار رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر تعیین شد.

* با تصویب  بند پ ماده ۸۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ تکالیفی برای دولت جهت حفاظت از میراث فرهنگی و جبران حقوق مالکانه مردم تعیین کردند.

* با تصویب  بند ت ماده ۷۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان دستگاه های مختلف را مکلف کردند تا نسبت به تبیین، تبلیغ، ترویج و نشر آثار و اندیشه ها و سیره عملی حضرت امام خمینی (ره) و اندیشه مقام معظم رهبری در گستره ملی و بین المللی اقدام نمایند.

* با تصویب  بند پ ماده ۱۰۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ احراز هویت اشخاصی که امضای آن ها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی می شود.

* با تصویب  بند ث ماده ۱۱۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان سازمان ثبت احوال کشور را مکلف کردند گواهی انحصار وراثت را بدون نیاز به درخواست وراث و ذی نفعان ظرف ۲۰ روز پس از ثبت واقعه وفات صادر و به وراث و ذی نفعان ابلاغ نماید.

* با تصویب  بند ح ماده ۸۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ بخشی از درآمدهای وزارت میراث فرهنگی برای اداره، توسعه و مرمت اماکن و محوطه های تاریخی و موزه ها تخصیص می یابد.

* با تصویب  تبصره ۲ بند چ ماده ۸۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ صندوق ذخیره فرهنگیان را مکلف کردند تا سهام مدیریتی خود را از طریق بورس عرضه کرده و به هیچ وجه بنگاه داری نکند.

مصوبات روز بیست و پنجم

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۱۱۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان به سازمان پزشکی قانونی اجازه دادند نسبت به استخدام پزشکان امریه خدمت وظیفه عمومی پس از پایان دوره امریه و پزشکان متخصص مشمول خدمت با اولویت جذب در مناطق محروم و دور افتاده اقدام کند.

* با تصویب  تبصره ۲ بند ت ماده ۵۰ و بند پ ماده ۱۱۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ستاد کل نیروهای مسلح مجاز شد نسبت به تأمین زمین مورد نیاز احداث سالانه ۱۰ هزار واحد خانه سازمانی اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۵۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را مکلف کردند تا اطلاعات مکانی محدوده روستاها را به همراه نقشه های رقومی(دیجیتال) موجود طرح های هادی روستاها در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بارگذاری کند.

* با تصویب  بند ب ماده ۵۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکار تهیه طرح های هادی روستایی و تعیین محدوده روستاها تعیین شد.

* با تصویب  ماده ۵۴  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان به وزارت راه و شهرسازی اجازه دادند با رعایت تشریفات قانونی نسبت به اعطای زمین به سرمایه گذاران، توسعه گران، انبوه سازان و نهادهای عمومی غیردولتی جهت ساخت مسکن اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده  ۵۴ لایحه برنامه هفتم توسعه، سازوکاری برای رسیدگی به تخلفات بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن تعیین شد.

* با تصویب  بند ب ماده ۵۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ساختمان ها و مستحدثات جدید الاحداث در دو بخش کیفیت ساخت و بهره وری انرژی و در ۴ رده درجه بندی می شوند.

* با تصویب  بند ب ماده ۸۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت بهداشت را مکلف کردند تا تمهیدات لازم برای پوشش بیمه پایه روش های جایگزین نوین در حوزه ناباروری از جمله رحم اجاره ای و فریز تخمک را برای زوج ها و دخترهای مجرد بالای ۳۰ سال فراهم کند.

* با تصویب  بند الف ماده ۷۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان هدف گذاری هایی کمی برای سازمان صداوسیما طی سال های اجرای این برنامه به تصویب رساندند.

* با تصویب  بند الف ماده ۸۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند تا به منظور تحکیم نهاد خانواده نسبت به ساماندهی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده و فعالیت روان شناسان ازدواج و خانواده دارای مجوز قانونی از دستگاه های زیر مجموعه قوه مجریه با هدف ترویج الگوی صحیح همسر گزینی، ترغیب به ازدواج به هنگام و پایدار و همچنین کاهش طلاق اقدام نماید.

* با تصویب  بند ن ماده ۱۰۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که ستادکل نیروهای مسلح نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه اقدام کند؛ همچنین مشمولان غایب و غیر غایب بالای ۳۰ سال و دارای ۲ فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف خواهند شد.

* با تصویب  بند پ ماده ۱۰۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  وزارت امور خارجه مکلف شد تا مشارکت ایرانیان خارج از کشور را در فعالیت های اقتصادی، فرهنگی و علمی کشور تسهیل کند.

* با تصویب  بند خ ماده ۱۰۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت امور خارجه مکلف به انجام اقداماتی برای ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سطوح منطقه ای و بین المللی با تاکید بر استفاده از ظرفیت سازمانهای شانگهای، بریکس، اکو و اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد.

* با تصویب  جزء ۹ بند الف ماده ۱۰۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان ایجاد هرگونه دستگاه اجرایی توسط دولت از هر طریق به جز ادغام یا تجمیع را ممنوع کردند.

* با تصویب  بند ح ماده ۱۰۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی از دریافت هر گونه مدرک یا مستند مرتبط با پایگاه های داده و اطلاعات پایه کشور به صورت دستی یا الزام به بارگذاری توسط کاربران منع شدند.

* با تصویب  بند الف ماده ۱۱۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف به تهیه جداول کمی و کیفی شاخص های بهره وری در حوزه های مختلف برای تحقق سهم ۳۵ درصدی رشد بهره وری کل عوامل تولید در رشد اقتصادی هدف برنامه یعنی ۸ درصد شد.

* با تصویب  بند ب ماده ۱۱۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف شد طرح نظام ملی بهره وری مشتمل بر هدف گذاری کمی، شرح تکالیف نقش آفرینان آن و تقسیم کار ملی و استانی را به تصویب شورای عالی راهبردی برنامه برساند.

* با تصویب  تبصره ۴ بند پ ماده ۶  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ اﻋﻄﺎی ﺗﺴﻬﯿﻼت ﺑﻪ ﻣﺘﻘﺎﺿﯿﺎن اﯾﺠﺎد و ﺗﻮﺳﻌﻪ کسب و کارﻫﺎی ﺧﺮد ﺧﺎنگی ﺻﺮﻓﺎ ًﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎی اﻋﺘﺒﺎرسنجی و یا أﺧﺬ ﺳﻔﺘﻪ از ﻣﺘﻘﺎضی اﻧﺠﺎم می پذیرد.

* با تصویب  بند ب ماده ۱۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان شروطی را برای اعطای کمک به بخش غیردولتی تعیین کردند.

* با تصویب  ماده ۱۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  با  هدف کمی «نسبت اﻋﺘﺒﺎرات تملک دارایی ﺑﻪ ﺑﻮدﺟﻪ ﻋﻤﻮمی» تا پایان اجرای برنامه هفتم توسعه کشور ۲۵ درصد هدف گذاری شد.

مصوبات روز بیست و ششم

* با تصویب  تبصره ۱ بند ت ماده ۱۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان سازمان برنامه و بودجه را مکلف کردند تا نحوه و میزان تأدیه بدهی دولت بابت تسهیلات بر عهده دولت را به صورت سالانه در جدول لوایح بودجه سنواتی درج کند.

* با تصویب  بند الف ماده ۳۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ در مصوبه ای ضمن الزام وزارت نیرو به اصلاح تعرفه مشترکان خانوارهای کشور، مقرر کردند که تعرفه مشترکان پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف به صورت غیریارانه ای و براساس الگوی افزایش پلکانی تعیین شود.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۶۶  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ تنظیم مقررات ارتباطات را به عنوان مسئول صدور پروانه کلیه خدمات ارتباطی، خدمات فناوری اطلاعات و هوشمندسازی و سکوهای پیام رسان، تدوین و تصویب جداول تعرفه و تعیین حق اشتراک (آبونمان) آنها در چهارچوب قوانین و مقررات کشور تعیین شد.

* با تصویب  بند ج ماده ۶۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت بهداشت را مکلف کردند سالانه به میزان ۱۲ درصد نسبت به افزایش ظرفیت تربیت نیروی انسانی گروه پزشکی اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۳ ماده ۷۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ در راستای توسعه خدمات بشردوستانه، کمک اشخاص حقیقی و حقوقی به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران را به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی کردند.

* با تصویب  بند الحاقی ۵ ماده ۷۶  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی مجوز داده شد تا در راستای اجرای اصل هشتم قانون اساسی و استقرار فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر، برنامه مردمی سازی این فریضه را با استفاده از ظرفیت مساجد و هماهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اجرا کنند.

* با تصویب  بندهای الحاقی ۴ و ۵ ماده ۹۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  هزینه کرد خیرین در ساخت، تکمیل و تجهیز طرح های عمرانی دارای مجوز، مشمول هزینه قابل قبول مالیاتی می شود.

* با تصویب  جزء ۲ ماده ۹۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مؤسسات و مراکز پژوهشی وابسته به دستگاه های اجرایی موظف شدند تا پایان برنامه هفتم توسعه حداقل بیست درصد (۲۰%) ظرفیت اولویت های پژوهشی سالانه خود و موضوع های جهاد تبیین را به انجام برسانند.

* با تصویب  بند ث ماده ۹۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را در طول اجرای برنامه هفتم توسعه مکلف به بهبود زیست بوم فناوری در حوزه های پیشران و اقتدار آفرین از جمله هوش مصنوعی کردند.

مصوبات روز بیست و هفتم

* با تصویب  بند د ماده ۹۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دستگاه های اجرایی را مکلف کردند در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، سالانه حداقل به میزان ۱۰ درصد نسبت به داخلی سازی کالاها و خدمات راهبردی مورد نیاز بخش خود اقدام کنند.

* با تصویب  بند پ ماده ۱۰۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان  وزارت صنعت، معدن و تجارت را مکلف کردند تا با درخواست ستادکل نیروهای مسلح نسبت به صدور مجوز بهره برداری از معادن واقع در پادگان های موجود تحت مالکیت نیروهای مسلح اقدام کند.

* با تصویب  بندالحاقی ۲ ماده ۱۰۲  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ تکالیفی برای دولت برای ارتقاء و توانمندسازی و رسیدن به قدرت بازدارندگی و حل مشکلات نیروهای مسلح و سازمان بسیج مستضعفین تعیین کردند.

* با تصویب  جزء ۲ بند پ ماده ۴۶  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان برنامه و بودجه را مکلف کردند تا تسبت به ایجاد تنوع در سبد سوختی کشور و تهیه برنامه جامع تامین حامل های انرزی شبکه حمل و نقل جاده ای کشور اقدام کند.

* با تصویب  بند ت ماده ۱۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری برای تعیین تکلیف و بازپرداخت بدهی دولت و شرکت های دولتی به شبکه بانکی تعیین کردند.

* با تصویب  بندهای الف، ب، پ، ت و ث ماده الحاقی ۲۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان ضمن تکلیف به دولت برای افتتاح «سرمایه گذاری نفت و گاز کشور» با استفاده از منابع داخلی ارزی و ریالی شرکت های تابعه ذی ربط وزارت نفت، مقررات مربوط به واریز و برداشت از این حساب را تصویب کردند.

* با تصویب  بند ب ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف به تادیه بدهی حسابرسی شده خود به سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در طول اجرای قانون برنامه هفتم شد.

مصوبات روز بیست و هشتم

* با تصویب  بند پ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف کردند تا نسبت به تهیه ضوابط سرمایه گذاری سازمان ها و صندوق های بازنشستگی اقدام کند به نحوی که هر سال حداقل بیست درصد از شرکت ها و بنگاه های تحت مالکیت و مدیریت خود را واگذار کند.

* با تصویب  تبصره ۱ بند پ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ صندوق های بازنشستگی اعم از کشوری و لشکری و تامین اجتماعی را مکلف کردند تا کلیه سهام متعلق به خود و شرکت های تابع و تحت نظارت خود را ظرف دو سال پس از اجرای برنامه هفتم توسعه واگذار کنند.

* با تصویب  تبصره ۲ بند پ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند تا دستورالعمل نحوه احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکت های تابع و وابسته صندوق های بازنشستگی اعم از کشوری و لشکری و تأمین اجتماعی را تهیه کند.

* با تصویب  بند ث ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ در مصوبه ای سازوکاری را تعیین کردند تا براساس آن کارفرمایان در زمره مشمولین قانون تامین اجتماعی قرار گیرند.

* با تصویب  بند الحاقی بند خ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به منظور کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی سن بازنشستگی را برای گروه های مختلف افزایش دادند.

* با تصویب  بند ج ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ رانندگان تاکسی های اینترنتی می توانند به عنوان خویش فرما تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

* با تصویب  بند ز ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان معافیت سهم کارفرما از پرداخت کسور بازنشستگی مازاد بر ۳۰ سال را در طول اجرای برنامه هفتم توسعه لغو کردند.

* با تصویب ب ند ش ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ معافیت های کامل بیمه ای در مورد بیمه شدگان بدون کارفرما در سازمان تأمین اجتماعی منوط به ارزیابی آزمون وسع و قرار گرفتن در چهار دهک اول درآمدی می شود.

* با تصویب  بند ط ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکار جدیدی برای محاسبه خدمت وظیفه عمومی در سوابق بیمه ای تعیین شد.

* با تصویب  ماده ۳۰ از فصل ۳۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان در اﻫﺪاف کمی ﺳﻨﺠﻪﻫﺎی عملکردی ﻧﻈﺎم ﺗﺄﻣﯿﻦ اﺟﺘﻤﺎعی، ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎی ﺣﻤﺎیتی و ﺗﻮزﯾﻊ ﻋﺎدﻻﻧﻪ درآﻣﺪ تصویب کردند که تا پایان اجرای این برنامه، فقر مطلق به صفر برسد.

* با تصویب  بند پ ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را موطف کردند تا به ارائه اقلام ضروری در قالب بسته معیشتی پایه به خانوارهای کم درآمد به صورت کالابرگ الکترونیکی اقدام کند.

* با تصویب  بند ت ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به راه اندازی کامل پنجره واحد خدمات حمایتی و پرونده الکترونیک رفاهی افراد یا خانوار شد.

* با تصویب  بند الحاقی به بند ت ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را موظف کردند تا نسبت به ایجاد بانک زمان برای ارائه خدمات رایگان به افرادی که نیاز به مراقبت های ویژه از جمله نگهداری سالمندان و معلولین دارند، اقدام کند.

* با تصویب  بند ث ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان امور مالیاتی کشور را مکلف کردند تا زمینه های لازم برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و ارائه اطلاعات آن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت برخط فراهم کند.

* با تصویب  بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف به اصلاح و تجمیع کلیه قوانین و مقررات موجود در حوزه خدمات رسانی به ایثارگران شد.

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان دولت را موظف کردند تا هرسال حداقل مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام(ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار پرداخت کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی مکلف شدند افراد تحت پوشش خود و همچنین افراد کم درآمد جامعه را در طرح های اشتغال خرد و خانگی دارای شغل پایدار کنند.

* با تصویب  بند الحاقی ۳ ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  دولت را مکلف به تامین سبد معیشتی ماهانه شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، پنیر، روغن مایع و ماکارونی به میزان معین از طریق واگذاری کالابرگ الکترونیک برای پنج دهک اول و بازنشستگان براساس آزمون وسع در سال های اجرای برنامه شد.

* با تصویب  جزء ۸ بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ احکام مربوط به امور ایثارگران در برنامه ششم توسعه کشور، در برنامه هفتم توسعه تنفیذ شد.

* با تصویب  تبصره ۲ ماده ۷۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان برنامه و بودجه مکلف به افزایش ۴۳ درصدی اعتبارات سال ۱۴۰۲ سازمان صدا و سیما شد. این افزایش در سنوات بعد از سال ۱۴۰۳ به عنوان پایه افزایش سنواتی خواهد بود.

* با تصویب  بند پ ماده ۵۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ در راستای ﺟﻠﻮگیری از ﺗﺨﺮﯾﺐ ﺟﺎدهﻫﺎی کشور، ﺳﺎزﻣﺎن اﻣﻮر ﻣﺎﻟﯿﺎتی مکلف شد تا از ﺑﻬﺮهﺑﺮداری ﻣﻌﺎدن و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻣﻌﺪنی ﺟﻬﺖ اﺣﺪاث زﯾﺮﺳﺎﺧﺖﻫﺎی ﻣﻨﺎطقی که ﻣﻌﺎدن در آن ﺣﻮزه و راهﻫﺎی ﻣﻮاﺻﻼتی ﺑﻪ آن واﻗﻊ ﺷﺪه و نگهداری روﯾﻪ آﺳﻔﺎﻟﺖ و اﺑﻨﯿﻪ فنی شبکه راهﻫﺎی اصلی و ﻓﺮعی روﺳﺘﺎیی و ﻧﯿﺰ ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرات وارده ﯾﺎ اﺿﻤﺤﻼل ﯾﺎ اﺳﺘﻬﻼک راﻫ ﻬﺎی ﻣﻨﺸﻌﺐ از ﻣﻌﺎدن و ﻣﺘﺄﺛﺮ از کاﻣﯿﻮن های ﺣﺎﻣﻞ ﻣﻮاد ﻣﻌﺪنی، یک و ﻧﯿﻢدرﺻﺪ (۱.۵%) ﺳﻮد ﺧﺎﻟﺺ را وﺻﻮل کند.

* با تصویب  بند ب ماده ۵۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت راه و شهرسازی مکلف شد تا ﺟﺪول ﻋﻮارض ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرات وارد ﺷﺪه ﺑﻪ ﺟﺎدهﻫﺎ را ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﯿﺰان ﺑﺎر ﻣﺤﻮری و ﻣﯿﺰان ﺻﺪﻣﻪ وارده ﺑﻪ ﺟﺎدهﻫﺎی کشور ﺗﻮﺳﻂ اﻧﻮاع کاﻣﯿﻮنﻫﺎ و کاﻣﯿﻮﻧﺖﻫﺎ ﺗﺎ پایان ﺳﺎل اول ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺗﻬﯿﻪ کند.

* با تصویب  بندالحاقی ۳ ماده ۹۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت آموزش و پرورش مکلف به بازنگری در اساسنامه نهضت سوادآموزی جمهوری اسلامی ایران شد.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۱۰۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) اجازه دادند تا در ﻃﻮل اﺟﺮای ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ، با جذب سالانه حداقل ۵۰۰۰۰ نفر، پاﯾﻮر ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز را ﺑﻪ ﻣﻮﺟﻮدی ﺧﻮد اﺿﺎﻓﻪ ﻧﻤﺎﯾﺪ.

* با تصویب  بند الف ماده ۵۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که دستگاه اجرایی برای ارتقای نقش روستاها در اقتصاد ملی ایجاد شود.

* با الحاق  یک بند به شرح زیر به ماده ۲۰  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان با تخفیف مالیاتی ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی به عنوان دیون و اعتبار مالیاتی به خیرین سازنده طرح های تملک دارایی موافقت کردند.

مصوبات روز بیست و نهم

* با تصویب  جزء ۴ بند ت ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت راه و شهرسازی مجاز شد نسبت به تامین مالی خرید و اجاره به شرط تملیک هواپیما و بالگرد برای شرکت های هواپیمایی ایرانی اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۵۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را مکلف کردند تا جهت ساخت مسکن روستایی معیشت محور نسبت به واگذاری زمین به متقاضیان فاقد مسکن جهت سکونت دائمی به صورت اجاره ۹۹ ساله با اولویت اشخاص بومی اقدام کند.

* با تصویب  جزء ۱ بند ت ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مجلس به وزارت راه و شهرسازی اجازه داد تا مدیریت فرودگاه های کشور، به استثنای فرودگاه های متعلق به نیروهای مسلح را با حفظ مالکیت دولت به بخش خصوصی و عمومی و یا مشارکت های داخلی و خارجی واگذار کند.

* با تصویب  جزء ۲ بند ت ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به وزارت راه و شهرسازی اجازه دادند تا به منظور توسعه زیرساخت ها و مدیریت بهینه فرودگاهی نسبت به پذیرش سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و یا با مشارکت سرمایه گذار خارجی و اعطای حق بهره برداری از محل سرمایه گذاری اقدام کند.

* با تصویب  جزء ۳ بند ت ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به وزارت راه و شهرسازی اجازه دادند از مسافران پروازهای خارجی معادل ۱۰ یورو به ازای هر مسافر به صورت جداگانه دریافت و به حساب مربوط در خزانه داری کل واریز کند.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان هواپیمایی کشوری را مکلف کردند تا نسبت به بازنگری در ضوابط ناظر بر تأسیس، فعالیت، نحوه اداره و نظارت بر شرکت های هواپیمایی به تفکیک بار و مسافر اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان حفاطت از محیط زیست را مکلف کردند تا نسبت به بازسازی زیستگاه های حساس به ویژه زیستگاه های آبی دارای گونه های در معرض خطر اقدام کند.

* با تصویب  جزء ۴ بند الف ماده ۶۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  وزارت بهداشت را مکلف کردند ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن قانون برنامه هفتم توسعه نسبت به تهیه مقررات لازم برای ارائه خدمات یکپارچه سلامت الکترونیکی اقدام کند.

* با تصویب  جزء ۳ بند ث ماده ۵۷  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند زیان بخش مسافری شرکت راه آهن را با احتساب شاخص های بهره وری، در بودجه سنواتی پیش بینی و جبران کند.

* با تصویب  ماده ۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان تعاریف و اختصارات لایحه برنامه هفتم توسعه را تعیین کردند.

* با تصویب  بند چ ماده ۸۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ساز و کار تصمیم گیری ها برای اجرای طرح های گردشگری اعم از صدور مجوز، پاسخ استعلامات، نحوه فرآیند و قراردادهای واگذاری عرصه ساحلی و پهنه دریایی، استفاده از اسکله های موجود برای کاربری ترکیبی گردشگری یا مسافری را تعیین کردند.

* با تصویب  جزء ۱ ماده ۱۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ حقوق و مزایا و دریافتی اعضای هیات علمی و قضات مشمول قوانین استخدامی خود می شود.

* با تصویب  جزء ۲ بند الحاقی ماده ۱۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ پرداخت حقوق و مزایای دریافتی کارکنان وزارتخانه ها و موسسات دولتی و نیروی های مسلح مشمول قوانین مربوطه شد.

مصوبات روز سی اُم

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان با متناسب سازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم توسعه موافقت کردند که بر اساس آن حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز می رسد.

* با تصویب  جزء ۱ بند الحاقی ۱ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ساز و کاری تادیه بدهی دولت به تامین اجتماعی تعیین شد.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۱۱۳  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند تا در سال اول اجرای برنامه نسبت به افزایش ۳۰ درصدی سهم قوه قضاییه از محل درآمدهای عمومی کشور علاوه بر افزایش سنواتی اقدام کند.

* با تصویب  بند ح ماده ۸۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به دولت اجازه دادند که در صورت تأمین اعتبار در قوانین بودجه سنواتی، پاداش بازنشستگی معلمان در رتبه های استادیار معلم و بالاتر را در سال سی ام خدمت بدون اعمال فرایند بازنشستگی پرداخت و با استمرار خدمت آنان تا پنج سال افزایش خدمت با رعایت سقف شصت و پنج سالگی موافقت کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۱ ماده ۵۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به سازمان بنادر و دریانوردی اجازه داد تا نسبت به مشارکت با شرکت های معتبر بین المللی (داخلی و خارجی) برای تشکیل شرکتی جهت سرمایه گذاری و بهره برداری از بنادر اصلی با کارکرد بین المللی اقدام کند.

* با تصویب  بند ۳ ماده ۲۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ساز و کار تعیین چارچوب پرداخت پاداش به مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت های دولتی را تعیین کردند.

* با تصویب  بند ص ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان معافیت ۲۰ درصدی سهم  کارفرمایانی که درآمد سالیانه آنان از حد معینی بیشتر است را نیم درصد کاهش دادند.

* با تصویب  جزء ۴ بند بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان در طول اجرای برنامه هفتم توسعه مزایا و امتیازات قوانین ایثارگری را به جانبازان و شهدای مدافع حرم و همچنین شهدای امنیت تسری دادند.

* با تصویب  جز ۵ بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ معافیت مالیاتی ۸ درصدی به ازای هر ماه حضور داوطلبانه رزمندگان در جبهه لحاظ کردند.

* با تصویب  جزء ۲ بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان با تسری شمولیت کلیه امکانات بهداشتی، درمانی، تشخیص، توانبخشی، آموزشی، پیشگیری، دارو، تجهیزات پزشکی و آمبولانس که مورد نیاز جانبازان پنجاه درصد و بالاتر مصرح در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می باشد در قوانین مرتبط به همسر و والدین شهدا موافقت کردند.

* با تصویب  جزء ۳ بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ همسران شهدا از برخی امتیازات قانونی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر به استثنای تسهیلات خودرو، حق پرستاری، کاهش ساعت کاری و حالت اشتغال برخوردار می شوند.

* با تصویب  جزء ۱ بند ج ماده ۳۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  حکم مربوط به سقف خالص پرداختی حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختی ها از هر محل و تحت هر عنوان شامل معافیت بیمه بازنشستگی و معافیت مالیاتی موضوع مواد ۳۷ و ۵۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران شامل ایثارگران نمی شود.

* با تصویب  جزء ۲۲ بند ب ماده ۴۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت مکلف به مهار آب های مشترک و مرزی، لایروبی اروند و انتقال آب شیرین از دریای عمان به مناطق شرقی و توسعه فناوری و عملیات حفاری و بهره برداری از آب های ژرف به ویژه در استان سیستان و بلوچستان شد.

مصوبات روز سی و یکم

* با تصویب  بند و ماده ۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ افرادی که عملیات صرافی و واسپاری بدون اخذ مجوز از شورای پول و اعتبار انجام دهند، مشمول مجازات خواهند شد.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۱۴  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را مکلف کردند تا یک سوم از سه درصد درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی را به نرخ قیمت صادراتی به استان های نفت خیز و گازخیز اختصاص دهد.

* با تصویب  بند الحاقی ۴ ماده ۷۵  لایحه برنامه هفتم توسعه؛  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شد تا نسبت به پوشش بیمه تامین اجتماعی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ۲ ماده ۷۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان به عنوان متولی بیمه اجتماعی ورزشکاران و قهرمانان مکلف به پرداخت حق بیمه اجتماعی این افراد تا زمان بازنشستگی شد.

* با تصویب  بند ث ماده ۸۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ صلاحیت های عمومی، حرفه ای و تخصصی معلمان علاوه بر گزینش در بدو خدمت، در طول سنوات خدمت نیز احراز می شود.

* با تصویب   جزء ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازمان تامین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسب سازی مستمری بازنشستگان و شاغلین اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۱۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ منابعی را برای تجهیز، بازسازی و مقاوم سازی مدارس دولتی در طول اجرای برنامه هفتم توسعه در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دادند.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۸۸  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت آموزش و پرورش را مکلف کردند تا حداقل معادل تعداد معلمانی که به طرق مختلف از خدمت در آموزش و پرورش خارج می شوند، با رعایت اساسنامه دانشگاه فرهنگیان صرفاً از طریق این دانشگاه و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی استخدام نماید.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ آئین نامه قانون مقررات اداری و استخدامی سازمان بازرسی کل کشور ظرف شش ماه توسط آن سازمان تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهد رسید.

* با تصویب  بندالحاقی ماده ۲۱ و بندالحاقی ماده ۲۴  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت موظف شد که مشاغل آتش نشانی و پرتوکاری اشعه را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب کند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۴  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ اتحادیه شهرداری های کل کشور در قالب تشکل غیردولتی با اخذ مجوز از وزارت کشور ایجاد می شود.

* با تصویب  ماده الحاقی ۵  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ رئیس یا عضو منتخب شورای عالی استان ها به عنوان عضو ناظر به ترکیب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران، شورای اجتماعی کشور، شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، شورای عالی محیط زیست و شورای عالی هماهنگی حمل ونقل و ایمنی کشور اضافه شود.

* با تصویب  ماده الحاقی ۸  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کردند تا نسبت به تدوین برنامه توسعه مشاغل خُرد روستایی بر اساس مزیت رقابتی مناطق اقدام کند.

* با تصویب  بند الحاقی ماده ۴۱  لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ۱۰ درصد تعرفه قانونی آب و فاضلاب برای اجرای طرح های آب و فاضلاب شهرها اختصاص می یابد.

* با تصویب  ماده الحاقی ۲  به لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که ساز و کار تشویق و ماندگاری شاغلان در پست های تخصصی حقوقی تدوین شود.

* با تصویب  ماده الحاقی ۹  به لایحه برنامه هفتم توسعه؛ معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور را مکلف کردند تا نسبت به رفع موانع و تسهیل گری در امور فرزندآوری و فرزند پروری مادران به ویژه مادران خانه دار و توانمندسازی زنان خلاق و نوآور اقدام کند.

* با تصویب  بند ت ماده ۸  از موارد مراعا مانده لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان اختیاراتی به بانک مرکزی در رابطه با موسسات اعتباری دادند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۱  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ به منظور توسعه، تعمیق و ترویج فرهنگ زیارت و اتخاذ تصمیمات هماهنگ در امور فرهنگی اجتماعی زیربنایی و زیرساخت های مربوط به امور زائران (داخلی و خارجی)، شورای ملی زیارت به شورای عالی زیارت ارتقا می یابد.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۳  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛  سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ها را موظف کردند حسب درخواست اعضای حقیقی دارای پروانه صلاحیت حرفه ای و فاقد هرگونه بیمه را به سازمان تامین اجتماعی معرفی نمایند.

* با تصویب  بند الحاقی ۱۴ به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نظام جامع مدیریت منابع انسانی شهرداری ها به استثنای شهرداری تهران متناسب با وظایف و اختیارات شهرداری توسط وزارت کشور تهیه خواهد شد.

* با تصویب  ماده الحاقی ۳  به لایحه برنامه هفتم توسعه؛ کلیه نهادها و دستگاه های فرهنگی و اجرائی را به انجام اقداماتی جهت ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار مکلف کردند.

* با تصویب  ماده الحاقی ۲۰  به لایحه برنامه هفتم توسعه؛ در زمینه مستمری بازنشستگان، مبنای میانگین دو سال آخر دریافتی برقرار می شود.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۲  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت باید نسبت به بازآرایی و ارتقای ساختار و تشکیلات حوزه زنان و خانواده مشتمل بر ساختار معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور و ساختار مشاوره امور زنان و خانواده و ایجاد انسجام بین معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور و مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه های اجرایی اقدام قانونی انجام دهد.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۹  به کل لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سقف پرداختی بازنشستگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با افزایش به حداقل کف پرداختی به بازنشستگان صندوق تأمین اجتماعی متناسب سازی می شود.

* با تصویب  ماده الحاقی ۱۵  به لایحه برنامه هفتم توسعه؛ احکامی در جهت حمایت از ساخت وساز در محدوده های مصوب بازآفرینی شهری به تصویب رسید.

 

لازم به ذکر است که مصوبات مجلس برای بررسی و اعلام نظر به شورای نگهبان ارجاع می شود و بعد از اعلام نظر شورای نگهبان، ابتدا کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه به بررسی ایرادات و ابهامات پرداخته و سپس مجلس به بررسی ایرادات شورای نگهبان می پردازد. بعد از رفع ایرادت شورای نگهبان، پرونده برنامه هفتم توسعه بسته می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    سلام، شایسته است جزء ۸ بند ج ماده ۳۱ برنامه هفتم توسعه که قبلاً تحت عنوان مواد ۸۶ تا ۹۱ در برنامه ششم بوده و عیناً به برنامه هفتم تنفیذ شده است در ماه آذر امسال اجرا بشه و اجرای آن مانند سایر مواد لایحه به ابتدای سال ۱۴۰۳ موکول نشه. خدا حافظ.