بازدید سایت : ۲۵۴۷۵
| کد خبر ۳۰۲۸۷۷
کپی شد

منطقه آزاد ریمدان - گبد ایجاد می شود؟

دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: ایران و پاکستان با هدف توسعه تجارت فرامرزی و جذب سرمایه‌ گذاری، بر سر ایجاد منطقه آزاد مشترک ریمدان - گبد به توافق اولیه رسیدند.

منطقه آزاد ریمدان - گبد ایجاد می شود؟
تین نیوز |

در جریان سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد و مذاکرات رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران با وزیر تجارت پاکستان و دبیر شورای تایید مناطق اقتصادی ویژه و هیات سرمایه گذاری پاکستان، دو کشور بر ایجاد منطقه آزاد مشترک در مرز ریمدان–گبد به توافق اولیه دست یافتند.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، این توافق در راستای سیاست های توسعه همکاری های اقتصادی منطقه ای و با هدف تقویت تجارت فرامرزی، جذب سرمایه گذاری و ارتقای زیرساخت های مرزی صورت گرفته است.

گذرگاه مرزی ریمدان (مرز ریمدان-گبد) یک گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان است. این پایانهٔ مرزی در شهرستان دشتیاری استان سیستان و بلوچستان واقع شده  و با چابهار ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد. در سمت پاکستان، این گذرگاه تا گوادر حدود ۷۰ کیلومتر، جیوانی ۶۰ کیلومتر، پسنی ۲۰۰ کیلومتر و کراچی ۷۰۰ کیلومتر فاصله و در انتهای بزرگراه ساحلی مکران پاکستان قرار دارد.

بر اساس برنامه ریزی انجام شده، هیأتی از دولت پاکستان ظرف دو هفته آینده با حضور در مرز ریمدان، ابعاد اجرایی پروژه از جمله وسعت منطقه، مزیت های اقتصادی و مدل همکاری را بررسی خواهد کرد.

در این نشست، موضوعاتی چون نحوه اداره منطقه آزاد مشترک، تعیین چارچوب معافیت های مالیاتی و گمرکی، تأمین زیرساخت های حیاتی و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی مورد بحث قرار گرفت.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در نشست با خانم اقبال دبیر شورای تایید مناطق اقتصادی ویژه و هیئت سرمایه گذاری پاکستان و مقامات ایالت بلوچستان که به صورت برخط در جلسه حضور داشتند گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران و دکتر پزشکیان، تقویت روابط و مناسبات با کشورهای همسایه بر پایه سیاست همسایگی است.

مسرور افزود: پیوندهای عمیق فرهنگی، دینی و تمدنی دو کشور، زمینه ساز همکاری دو کشور و دو ملت در تمامی ابعاد است، با این حال ظرفیت های استفاده نشده بسیاری برای توسعه همکاری میان ایران و پاکستان وجود دارد که یکی از آنها در بخش مناطق آزاد مشترک و کشت فراسرزمینی است که امیداریم با تلاش های مشترک شاهد به ثمر نشستن آن باشیم.

وی بر پیگیری مسیرهای قانونی اجرای این طرح در ساختار تصمیم گیری دو کشور تاکید کرد و گفت: پس از نهایی شدن سند همکاری، ایجاد این منطقه آزاد از سمت ایران نیازمند تصویب در هیئت وزیران و سپس طی مراحل قانونی در مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

خانم اقبال وزیر تجارت پاکستان و دبیر شورای تایید مناطق اقتصادی ویژه نیز در این نشست بر عزم و اراده دولت پاکستان و همچنین مقامات ایالت بلوچستان برای توسعه روابط اقتصادی با ایران با محوریت منطقه آزاد مشترک تاکید کرد.

این منطقه به عنوان نسل ششم مناطق آزاد کشور، بخشی از برنامه تحول راهبردی مناطق آزاد محسوب می شود که مورد حمایت و تاکید ریاست جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.