نیاز سرمایه گذاری منطقه آزاد اینچه برون از ۵۳ به ۷۰ همت رسید
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی گرگان اعلام کرد: برای تکمیل زیرساخت های منطقه آزاد اینچه برون به ۷۰ همت (هفتاد هزار میلیارد تومان) سرمایه گذاری نیاز است، درحالی که این رقم در سال گذشته ۵۳ همت برآورد شده بود.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، منطقه آزاد تجاری اینچه برون، نقطه عطفی برای تحول اقتصادی استان گلستان است که برای بهره برداری از این ظرفیت بی نظیر، باید با شتاب بیشتری زیرساخت های موردنیاز این منطقه توسعه یابد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: با رفع موانع زیرساختی، اینچه برون می تواند گلستان را به قله های جدید اقتصادی در کشور برساند.
امیر یوسفی گفت: مرز اینچه برون که در همسایگی ترکمنستان قرار دارد، فرصتی استثنایی برای گسترش تجارت با کشورهای آسیای میانه (CIS) و چین فراهم می کند.
وی تأکید کرد: با تقویت زیرساخت ها، اینچه برون می تواند به قطب تجاری منطقه تبدیل شود و نقش کلیدی در کریدورهای بین المللی ایفا کند.
یوسفی با اشاره به تفویض اختیارات رئیس جمهور به استان ها، این سیاست را فرصتی بی نظیر برای توسعه مراودات تجاری گلستان دانست و با اشاره به هماهنگی نزدیک اتاق بازرگانی گرگان با استانداری، گفت: استاندار گلستان رویکردی پیشرو در استفاده از این اختیارات دارد و ما به عنوان بخش خصوصی با جدیت پیگیر بهره برداری از این فرصت برای توسعه استان هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان اعلام کرد: تولید ۹۰ محصول کشاورزی، یکی از بزرگ ترین مزیت های رقابتی گلستان است.
یوسفی ادامه داد: از کسب رتبه های اول و دوم کشوری در تولید مرغ گرفته تا کشت محصولات استراتژیک مانند پنبه و سویا، این استان ظرفیت های بی شماری برای توسعه اقتصادی دارد.
بااین حال، یوسفی هشدار داد: تداوم خشکسالی و کمبود منابع آبی، چالش بزرگی است که پیشنهاد می شود کشت محصولات کم آب طلب مانند پنبه و سویا گسترش یابد تا کشاورزی پایدار در شرایط خشکسالی تضمین شود.
یوسفی از تلاش های اتاق بازرگانی گرگان برای تقویت حضور در نمایشگاه های بین المللی و پذیرش هیات های تجاری در استان خبر داد و گفت: در سه ماهه نخست سال جاری، گرگان میزبان نمایشگاه توانمندی های ترکمنستان بود و دیدارهایی با سفیر ازبکستان و سفیر ایران در عشق آباد برگزار شد.
وی افزود: متعهد هستیم که با صدور گواهی های تجاری به صورت شبانه روزی در گرگان، گنبدکاووس و اینچه برون، مسیر تجارت را برای فعالان اقتصادی هموار کنیم.
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی گرگان هم در این جلسه اعلام کرد: برای تکمیل زیرساخت های منطقه آزاد اینچه برون به ۷۰ همت (هفتاد هزار میلیارد تومان) سرمایه گذاری نیاز است، درحالی که این رقم در سال گذشته ۵۳ همت برآورد شده بود.
رضا مبصری این منطقه را نه تنها فرصتی برای توسعه گلستان، بلکه عاملی برای تقویت پدافند غیرعامل کشور دانست.
وی افزود: ایجاد صنایع پایین دستی بازار محور در اینچه برون نیازمند جذب سرمایه گذاری های کلان است که گلستان به تنهایی نمی تواند تأمین کند، اما تمام تلاش خود را برای جلب سرمایه گذاران انجام خواهد داد.
استان گلستان با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر، اقتصادی مبتنی بر کشاورزی دارد، اما ظرفیت های تجاری آن فراتر از این هاست.
دسترسی به مرز زمینی با ترکمنستان، راه آهن بین المللی، بنادر دریای خزر از طریق مازندران و فرودگاه های گرگان و کلاله، گلستان را به یکی از مراکز بالقوه تجارت منطقه ای تبدیل کرده است.
بیش از ۴۰۰ فعال اقتصادی دارای کارت بازرگانی در این استان، عمدتاً با کشورهای آسیای میانه همکاری می کنند و اینچه برون به عنوان قلب تپنده این مراودات، آماده است تا گلستان را به جایگاهی درخشان در اقتصاد ایران برساند.