بازدید سایت : ۳۶۲۵۹

سیاسی‌ کاری در موضوع آلودگی هوا ظلم به مردم است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه هرکسی در مورد آلودگی هوا کار سیاسی انجام دهد به مردم ظلم کرده است، گفت: در خصوص موضوعاتی که با جان مردم سر و کار دارد، هرگونه کار سیاسی یک خطای بزرگ محسوب می شود.

سیاسی‌ کاری در موضوع آلودگی هوا ظلم به مردم است
تین نیوز |

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه هرکسی در مورد آلودگی هوا کار سیاسی انجام دهد به مردم ظلم کرده است، گفت: در خصوص موضوعاتی که با جان مردم سر و کار دارد، هرگونه کار سیاسی یک خطای بزرگ محسوب می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر، مهدی پیرهادی  با اشاره به نامه شورا به سران قوا در خصوص آلودگی هوا اظهار کرد: باید ببینیم آلودگی هوا از چه زمانی اتفاق افتاده و در چه دوره ای و چرا آغاز شده است؟ در تمام دوره هایی که در این خصوص اهمال شده، افراد و متولیان آن دوره باید پاسخگو باشند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در دوره قبل موافقت شد که موتورسیکلت های کاربراتوری چند سال دیگر نیز تولید شود، خاطرنشان کرد: هیچ اقدامی برای تولید خودروها و اتوبوس های برقی و هیبریدی در این دوره انجام نشد لذا دوستان در ابتدا باید بگویند چه اقدامی انجام داده اند نه اینکه به موضوع، نگاه سیاسی داشته باشند.

وی همچنین تصریح کرد: هر کسی باید بگوید تا پایان دوره مسئولیت خود چه کاری برای مقابله با آلودگی هوا انجام داده و در خصوص تصمیمات خود پاسخگو باشد. هرکسی در مورد آلودگی هوا کار سیاسی انجام دهد به مردم ظلم کرده است.

پیرهادی تاکید کرد: مقابله با آلودگی هوا مربوط به تمام دوره هاست و در خصوص موضوعاتی که با جان مردم درگیر است، هرگونه کار سیاسی یک خطای بزرگ محسوب می شود. به اعتقاد من در هیچ دوره ای در مورد موضوعاتی که با سلامت مردم مرتبط است، نباید هیچ گونه سیاسی کاری صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه قوه قضائیه باید در مورد دستگاه هایی که به وظیفه خود عمل نکرده و ترک فعل داشته اند، پیگیری لازم را انجام دهد، تصریح کرد: دستگاهی که اقدامات مرتبط با وظایف خود را انجام نداده باید در این خصوص پاسخگو باشد.

پیرهادی ادامه داد: شهرداری تهران در بین دستگاه های وظیفه مند بر اساس قانون هوای پاک و مقابله با آلودگی هوا، جزء دستگاه های اول نیست اما در حیطه وظایف خود باید تمام تلاش خود را به کار گیرد و اگر اهمال کند، اولین کسانی که باید تذکر بدهند، ما اعضای شورا هستیم؛ کمااینکه پیش از این در مورد کارخانه آسفالت تذکر دادم و تاکید کردم که باید تمام استانداردهای زیست محیطی را داشته باشد و مجوزهای لازم در این زمینه را دریافت کند.

وی با بیان اینکه در دولت نیز باید چنین رویکردی مدنظر باشد، گفت: شهرداری تهران باید برای انجام تمام وظایف خود در حد توان تلاش کند و ما علاوه بر شهرداری، در رابطه با وظایف دستگاه های دیگر در زمینه آلودگی هوا مطالبه خواهیم کرد.

پیرهادی با اشاره به ارسال نامه خود به رئیس سازمان ملی استاندارد با موضوع کیفیت سوخت، اظهار کرد: کیفیت و استانداردهای سوخت یکی از دغدغه های مهم است و باید از سوی سازمان استاندارد بر کیفیت انواع سوخت های تولید شده  نظارت صورت بگیرد.

وی همچنین تصریح کرد: بایستی سنجش کیفیت سوخت واحدهای صنعتی به ویژه پالایشگاه ها انجام شود و اگر سوخت این واحدها استاندارد نباشد جلوی فعالیت آنها گرفته شود و سازمان حفاظت محیط زیست و هم مجموعه های داخلی همچون خودروسازان، سازندگان موتور سیکلت و صنایع کوچک و بزرگ موثر در تولید آلایندگی باید پاسخگو باشند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تمام حقایق را باید به مردم بگوییم، گفت: وقتی مردم بدانند که تولیدکننده وسیله نقلیه و یا واحد صنعتی که آلاینده بیش از اندازه تولید می کند و برای جان و سلامتی آنها ارزش قائل نیست، نسبت به تولیدات آن مجموعه ها واکنش نشان خواهند داد.

وی با تاکید بر اینکه خودروسازان باید کیفیت خودروهای تولیدی را افزایش دهند، یادآور شد: به دلیل عدم وجود رقابت بین خودروسازان داخلی، انگیزه برای ارتقاء کیفیت خودروها پایین است و عموم مردم راضی نیستند.
آلایندگی خودروهای خارجی به مراتب بسیار کمتر از خودروهای داخلی است؛ چرا نباید خودروهای تولید داخل به این نقطه برسند و کی باید به این وضعیت برسند؟

وی تاکید کرد: متولیان امر، وزیر صمت و مدیران عامل شرکت های خودروسازی اعلام کنند که چه زمانی قرار است به نقطه مطلوب در کیفیت تولید برسند؟ به اعتقاد من باید همه چیز شفاف اعلام شود تا مردم خودشان تصمیم بگیرند.

پیرهادی با بیان اینکه متاسفانه واردات خودروهای باکیفیت و با آلایندگی محدود به ویژه خودروهای هیبریدی و برقی به کشور ممنوع است، خاطرنشان کرد: دولت باید خودروهای هیبریدی و برقی را به صورت کامل آزاد کند و عوارض آن را کاهش دهد؛ چه ایرادی دارد که مردم از خودروی هیبریدی استفاده کنند؟ ما می توانیم هزینه ها را کاهش دهیم و این خودروها را وارد کنیم چراکه میزان صرفه جویی در سوخت و یارانه سلامت به دنبال بیماری های ناشی از آلودگی هوا را کاهش خواهد داد و قطعا به سود دولت خواهد بود و جان مردم را نیز حفظ خواهد کرد.

وی افزود: به هیچ عنوان منظور من از خودروهای خارجی، خودروهای لوکس نیست بلکه باید خودروهای هیبریدی و برقی با استانداردهای زیست محیطی بالا وارد کشور شود تا هم کاهش مصرف سوخت و کاهش آلایندگی را به دنبال داشته باشد و هم به دلیل ایمنی بالا، جان مردم حفظ شود.

پیرهادی ضمن انتقاد از صدور مجوز ساخت موتورسیکلت های کاربراتوری در دولت قبل، یادآور شد: متاسفانه یکی از منابع بسیار آلاینده تولید موتور سیکلت های کاربراتوری است. چرا نباید به این موضوع فکر می شد؟ ما باید از این مسیر گذر کنیم و به سمت تولید موتورسیکلت های برقی برویم.

وی ادامه داد: دولت هرچقدر در این زمینه، تسهیلات برای تولیدکنندگان و واردکنندگان در نظر بگیرد، سود خواهد کرد چراکه موتورسیکلت ها دائما در حال تردد در سطح شهر تهران هستند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس های برقی نیز از این قضیه مستثنا نیستند، گفت: درست است که قیمت این اتوبوس ها بسیار بالاتر است اما در طولانی مدت به نفع دولت و مردم خواهد بود؛ هزینه ای که برای سلامت مردم می شود نوعی سرمایه گذاری خواهد بود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.