◄ تاکید ارگان های نظارتی حمل و نقل جاده ای بر غیر قانونی بودن فعالیت اسنپ و تپسی و ... در جاده ها/ چرا اقدام عملی صورت نمی گیرد؟
چرا علیرغم این که کلیه ارگان های نظارتی حمل و نقلی اعلام کرده اند فعالیت پلتفرم های اینترنتی در جاده ها غیر قانونی بوده و نباید به هیچ وجه در جاده فعالیت کنند،ولی همچنان این فعالیت ادامه دارد و با آنها برخورد عملی صورت نمی گیرد.

فعالیت در بخش حمل و نقل جاده ای مسافری نیازمند اسناد حمل ( صورت وضعیت مسافری ) است که شرکت هایی که در قالب پلتفرم های اینترنتی به امر حمل و نقل مسافر اقدام می کنند نه تنها اسناد حمل ندارند بلکه مسئولیت آن را هم قبول نمی کنند و زیر بار این مسئولیت هم نمی روند.
به گزارش تین نیوز ، رضا بهشتی دبیر کانون انجمن های صنفی کارفرمایی شرکت های سواری کرایه کشور در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: برای مثال وقتی برای ناوگان سواری کرایه از طرف شرکت حمل و نقل، اسناد حمل صادر می شود علاوه بر مسئولیت هایی که راننده در قبال مسافر و خدمات دهی به آنها ، کلیه مسئولیت ها هم با شرکت حمل و نقل است.
وی افزود: در صورت هر گونه حادثه جاده ای و ... در کمیسیون های ماده 11 و 12 و 14 موراد بررسی می شود و نسبت به میزان تقصیر در حوادث احتمالی با انان برخورد می شود و نسبت به تعطیلی یک ماهه، یک ساله و حتی در مواردی حتی بلغو دایمی مجوز شرکت اقدام می شود.
بهشتی با بیان این که در حال حاضر شرکت هایی که در قالب پلتفرم های اینترنتی در حال فعالیت هستند، هیچ یک از این مسئولیت ها را ندارند، تاکید کرد: با این وجود مشخص نیست چرا علیرغم این که کلیه ارگان های نظارتی حمل و نقلی اعلام کرده اند فعالیت پلتفرم های اینترنتی در جاده ها غیرقانونی بوده و نباید به هیچ وجه در جاده فعالیت کنند،ولی همچنان این فعالیت ادامه دارد و با آنها برخورد عملی صورت نمی گیرد.
وی افزود: با وجود تاکید و حتی اعلام شفاهی و کتبی غیر قانونی بودن فعالیت آنها از سوی مقامات و دستگاه های ناظر، کسی جلوی کار آنها را نمی گیرد در حالی که انجام این کار خیلی ساده است و فقط باید گزینه برون شهری از سفرهای آنان حذف شود.
این فعال صنفی خاطرنشان کرد: با توجه به این که شرکت هایی که در قالب این پلتفرم ها فعالیت می کنند، شرکت حمل و نقل نیستند باید همان طور در حمل و نقل هوایی و ریلی، برای شرکت های هواپیمایی بلیط می فروشند برای بخش جاده ای هم به همین شکل عمل کرده و برای شرکت ها و افرادی که مجوز فعالیت حمل و نقل مسافر برون شهری دارند ( ناوگان سواری کرایه برون شهری و 40 هزار هزار راننده فعال در این بخش) بلیط بفروشند.
بهشتی با بیان این که مشکلات حمل و نقل بین شهری مسافری زیاد است که از جمله آن گرانی لوازم یدکی و گرانی قیمت خودرو است، اظهار کرد: اما موضوعی که رانندگان را ناراحت کرده تبعیضی و یک باو و دو هوایی است که بین رانندگان فعال در پلتفرم های اینترنتی ( تاکسی های اینترنتی از جمله اسنپ، تپسی، ماکسیم و ... )و رانندگان دارای مجوز و فعال در چارچوب قانون ( رانندگان سواری کرایه بین شهری) وجود دارد.
وی گفت: رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی نه تنها باید برای فعالیت در بخش جاده ای (بین شهری) دفترچه پلیس راه، کارت هوشمند و کارت سلامت دریافت کنند، بلکه جریمه هایی که می پردازند و نمره منفی آنان نیز نسبت به رانندگان پلاک شخصی دو برابر است.
این فعال صنفی تاکید کرد: حتی در مورد نوع خودرو نیز برای ناوگان عمومی جاده ای محدودیت وجود دارد و اگر راننده ای بخواهد در بخش عمومی بین شهری فعالیت کند تنها می تواند از خودرویی استفاده کند که مجوز پلاک عمومی داشته باشد و امکان استفاده آزادانه از هر نوع خودرویی را ندارد در حالی که در اسنپ و تپسی و ... امکان حمل مسافر با هر خودرویی در جاده ها وجود دارد که این هم نوع دیگر تبعیض و دوگانگی در مورد ناوگان فعال در پلتفرم های اینترنتی با ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای دارای مجوز و قانونمند است.
این فعال صنفی ادامه دارد: اگر رانندگان فعال در اسنپ و تپسی و ماکسیم و دیگر پلتفرم های اینترنتی راننده حمل و نقل عمومی هستند، باید برای آنان هم این قوانین اجرا شود نه این که برای یک عده اجرا شود و برای یک عده اجرا نشود.
بهشتی خاطرشنان کرد: این تبعیض و دوگانگی ها بخش حمل و نقل جاده ای را دچار چالش و رانندگان فعال در بخش حمل و نقل بین شهری را دلسرد کرده و باید هشدار بدهیم که در صورت ادامه این روند نه تنها بخش سواری کرایه بین شهری بلکه بخش حمل و نقل اتوبوسی و مینی بوس نیز دچار مشکل شده و در بلند مدت از بین خواهند رفت.