| کد خبر: 261070 |

اجرای طرح کلید به کلید در بخش مسکن/ خانه فرسوده بدهید واحد نوساز بگیرید

طرح «کلید به کلید» با هدف معاوضه خانه های فرسوده واقع در بافت های فرسوده یا آپارتمان نوساز در قالب بسته تشویقی وزارت راه و شهرسازی به مرحله اجرا درآمده است.

تین نیوز

طرح «کلید به کلید» با هدف معاوضه خانه های فرسوده واقع در بافت های فرسوده یا آپارتمان نوساز در قالب بسته تشویقی وزارت راه و شهرسازی به مرحله اجرا درآمده است.

به گزارش  تین نیوز به نقل از ایسنا، اوایل امسال محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی از اجرای قریب الوقوع طرح معاوضه خانه های فرسوده واقع در محدوده های هدف بازآفرینی شهری با واحد نوساز یا زمین خبر داد. او به تازگی اعلام کرده که این طرح در قالب یک بسته تشویقی جدید ابلاغ شده که بر اساس آن ساکنان بافت های فرسوده می توانند واحد مسکونی فرسوده ی خود را با یک واحد نوساز یا یک قطعه زمین دولتی با ۴۰ درصد تخفیف تعویض کنند.

طبق ماده ۱۲۱ لایحه برنامه هفتم توسعه، جهت تشویق مالکان به مشارکت در نوسازی بافت های فرسوده، وزارت راه و شهرسازی مجاز است در فرآیند معاوضه کلید به کلید واحدهای بافت فرسوده با واحدهای نوساز یا اراضی تحت مالکیت خود، در قیمت کارشناسی واحدهای نوساز یا اراضی معوض مزبور تا سقف ۴۰ درصد تخفیف اعمال نماید و یا اراضی یا واحدهای مسکونی واقع در بافت فرسوده را تا سقف ۴۰ درصد بیش از قیمت کارشناسی قیمت گذاری نماید.

آیین نامه  اجرایی این بند شامل معیار انتخاب شیوه ی مناسب، سقف ریالی تخفیفات قابل اعمال، ظرف شش ماه از تصویب این قانون توسط وزارت راه و شهرسازی تهیه و بهتصویب هیات وزیران می رسد.

محلات دارای بافت فرسوده در کمیسیون ماده پنج به تصویب رسیده است. شهروندان برای این که بدانند واحد آنها در بافت فرسوده قرار دارد یا خیر باید به سامانه تسهیلات بازآفرینی شهری به نشانی facility.udrc.ir  مراجعه کردن کد پستی منزل خود را وارد کنند.

دولت برای اجرای طرح نوسازی و بهسازی بافت های ناکارآمد شهری از سال گذشته بسته های تشویقی را ابلاغ کرده است. از جمله بسته تشویقی ۱۹ بندی که از جمله مفاد آن می توان به تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط توده و نما، اعطای یک یا دو طبقه تشویقی و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به منظور حمایت از کسب و کارهای خانگی اشاره کرد.

اجرای این بسته ها باعث شده تا تمایل به نوسازی در بافت های فرسوده افزایش پیدا کند. آیینی در این زمینه گفته است: نسبت به میانگین دو دولت گذشته در صدور پروانه های ساختمانی در بافت های فرسوده حداقل ۵۰ درصد رشد داشته ایم.

بر اساس آخرین آمار در سال ۱۴۰۰ نوسازی مسکن به ۶۱ هزار واحد و سال ۱۴۰۱ به ۶۵ هزار واحد رسید که رشد ۶۲ درصد در مقایسه با میانگین دولت های قبل را نشان می دهد. این آمار از تعداد پروانه های صادره استخراج شده است. در چهار ماهه ابتدای امسال هم بیش از ۲۰ هزار پروانه در بافت های فرسوده صادر شده که از رشد ۴۰ درصد در مقایسه با چهار ماهه ابتدای سال گذشته حکایت دارد.

ارایه تسهیلات بافت فرسوده، تخفیف های پروانه، عوارض ساختمانی، انشعابات و مشوق های شهرسازانه، معاوضه خانه فرسوده با زمین یا واحد نوساز با تخفیف ۴۰ درصد از جمله برنامه های اجرایی شرکت بازآفرینی شهری ایران و مجموعه دولت برای نوسازی مسکن مردمی است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • شهروند 2 0

    این سامانه بسته شده الکی مردم و دلخوش نکنید اجازه ورود نمیده من چند بار امتحان کردم نوشته ممنوع