| کد خبر: 126328 |

خطر در کمین ساختمان‌های قدیمی پایتخت

تین‌نیوز| نهم فروردین موعدی بود که طبق دستور رئیس‌جمهور باید هیأت ویژه تشکیل شده برای بررسی حادثه پلاسکو، گزارش خود را برای اطلاع مردم منتشر می‌کرد اما همانطور که پیش‌بینی می‌شد با توجه به تداخل این روز با تعطیلات نوروزی، گزارشی ارائه نشد.
 

به گزارش همشهری آنلاین، حالا باید منتظر ماند و دید كه این هیأت 10نفره چه زمانی گزارش خود را به اطلاع مردم می‌رساند. جدا از آنكه گزارش هیأت كارشناسی درخصوص پرونده فاجعه ساختمان پلاسكو مهم به‌نظر می‌رسد، برای جلوگیری از تكرار چنین حوادثی نیز دارای اهمیت است.

آنطور كه در اصول راهبردی و وظیفه‌ای تشكیل هیأت آمده، اعضا باید راهكار‌‌های پیشگیری از تكرار حوادث مشابه را هم در گزارش نهایی اعلام كنند؛ اگرچه برخی اعضای این هیأت ازجمله محمد فاضلی و مهدی هداوند معتقدند اعضا و كمیته‌های زیرمجموعه تشكیل شده برای ارائه یك‌ گزارش كامل و بی‌نقص نیازمند زمان بیشتری هستند.

به هرحال یكی از مواردی كه شهروندان و رسانه‌ها منتظرند تا هرچه سریع‌تر به اطلاع برسد، راهكارهای پیشگیری از حوادث برای ساختمان‌های مشابه‌پلاسكو است كه وضعیتی ناایمن و خطرساز دارند. اگرچه اقبال شاكری، رئیس كمیته حقوقی پرونده فاجعه پلاسكو در شورای شهر تهران اوایل اسفند95 اعلام كرد كه ساختمان‌های بسیار پرخطر پایتخت شناسایی شده‌اند و اگر ظرف 3ماه اقدامات فوری در مورد این بناها صورت نپذیرد، نام‌شان را اعلام عمومی خواهند كرد.
  شهرداری‌های مناطق تعجیل كنند جدا از هیأت ویژه‌ای كه با دستور حسن روحانی، رئیس‌جمهور برای فاجعه پلاسكو تشكیل شد، در شورای شهر تهران هم با توجه به وظایف نظارتی و چارچوب‌های كاری، 2 كمیته حقوقی و فنی تشكیل شد. این كمیته‌ها بلافاصله از شهرداری‌های مناطق درخواست كردند تا نسبت به شناسایی بناهای ناایمن شهر (به‌ویژه بناهای بلندمرتبه) و معرفی آنها به شورا اقدام كنند. با وجود این، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با همشهری عنوان كرد كه هنوز بسیاری از مناطق، ساختمان‌های بلندمرتبه‌‌ای كه فاقد تجهیزات ایمنی لازم هستند یا از نظر سازه‌ای در شرایط نامناسبی به سر می‌برند را اعلام نكرده‌اند.

‌چمران با بیان اینكه تاكنون دو، سه منطقه بناهای ایمن‌ شناسایی‌شده را معرفی كرده‌اند، گفت: «از دیگر شهرداری‌های مناطق می‌خواهیم هرچه سریع‌تر این كار را انجام دهند؛ چراكه باید تا پیش از پایان سال 95، ساختمان‌های بسیار پرخطر معرفی می‌شدند تا اقدامات لازم برای آنها را شروع می‌كردیم.» اینطور كه مشخص است تاكنون در مناطق 8و 11و بخش‌های از منطقه 12ساختمان‌های ناایمن مشخص و معرفی شده‌اند.
  267 برج نیازمند اقدام عاجل بلندمرتبه‌های بالای 12طبقه مسكونی و غیرمسكونی موجود در تهران، ۹۷۸ سازه است كه عمدتا در شمال و غرب شهر قرار دارند. در این بین بیشترین خطر، متوجه برج‌های غیرقابل نفوذ و همچنین برج‌های فاقد هویت شهری است كه به‌ترتیب ۲۸درصد و ۲۳درصد كل بلندمرتبه‌ها را تشكیل می‌دهند. براساس داده‌ها و اطلاعات ارائه شده از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران حدود یك‌چهارم از 978فقره ساختمان بلند فاقد یكی از مدارك معتبر ساختمانی شامل پروانه ساختمانی، پایان‌كار، مجوز كمیسیون ماده5 و... دال بر رعایت تمام ضوابط شهرداری تهران است.

یك‌چهارم این رقم حدود 231فقره است كه به‌نظر رقم بسیار قابل‌توجهی است. ساخت این بناها بیشتر به سال‌های قبل از 85بازمی‌گردد كه از آنها به‌عنوان شبه‌بمب‌های آزاد نشده یاد می‌شود. براساس آمارهای مدیریت شهری حدود یك‌سوم یعنی معادل 283فقره از این برج‌ها در كوچه‌های تنگ و صعب‌العبور قرار دارند كه این بناها جزو پرخطر‌ترین بناهای بلند محسوب می‌شوند؛ زیرا در زمان وقوع حادثه به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان امداد و كمك‌رسانی مطلوبی به این بناها داشت.

همچنین به گفته محمد سالاری،رئیس كمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران و همچنین مجتبی روشن، كارشناس حوزه ساخت‌وساز شهری نیاز است كه هرچه سریع‌تر در 267بلندمرتبه پایتخت، امكانات ایمنی لازم ازجمله تعبیه پله‌های فرار، آسانسورهای امداد، طبقات رفوژ، بالگردهای امداد و نجات، تعبیه دستگاه‌های جنبی CDD و PRS ‌ یا تجهیزات قدیمی و تزئینی بدون كاركرد مورد بازبینی قرار گرفته و تعمیر یا تعویض شوند.

جدول
 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.