بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

نگرانی آمریکا و اتحادیه اروپا از افزایش اعضای بریکس

آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا موضوع افزایش اعضای بریکس را با دقت دنبال می کنند؛ زیرا این موضوع نظم مالی سنتی را تهدید می کند.

نگرانی آمریکا و اتحادیه اروپا از افزایش اعضای بریکس
تین نیوز |

نشست سران بریکس در ماه اوت در حالی پایان یافت که این بلوک اقتصادی گامی مهم رو به جلو برداشته بود؛ زیرا شش کشور عربستان سعودی، امارات، آرژانتین، ایران، مصر و اتیوپی در حال حاضر بخشی از بریکس هستند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا از وبگاه Watcher. Guru، با پیوستن اعضای جدید به بریکس، این ائتلاف اقتصادی به یک کشور ۱۱ عضوی تبدیل شد و افزایش اعضای آن، ناراحتی های زیادی را موجب شد. 

بریکس با کنار گذاشتن دلار آمریکا، با سرعت در جهت دلارزدایی حرکت می کند. اعضای جدید، تجارت با ارزهای محلی را آغاز کرده اند و به وابستگی به دلار پایان بخشیده اند.

هند، چین، روسیه و امارات متحده عربی شروع به استفاده از ارزهای محلی خود در معاملات کرده اند و وابستگی خود به دلار را کاهش داده اند.

قدرت های غربی مانند آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا در این ماه به گسترش بریکس واکنش نشان دادند.

کارین ژان پی یِر (Karine Jean-Pierre)، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که آمریکا سایر کشورها را از انتخاب شرکای تجاری برای تجارت باز نخواهد داشت. وی تأکید کرد که این کشور با همه کشورهای بزرگ تجارت می کند و در مسائل اقتصادی داخلی آن ها دخالت نخواهد کرد.

وی اظهار کرد: آمریکا از شرکایش نمی خواهد که بین این کشور و سایر کشورها یکی را انتخاب کنند. بارها تأکید کرده ایم که آمریکا نمی خواهد مشارکت کشورها با یکدیگر را محدود کند؛ بلکه می خواهد کشورها انتخاب هایی درخصوص نحوه ارائه نتایج به شهروندان خود نیز داشته باشند.

آنالنا بائربوک (Annalena Baerbock)، وزیر امور خارجه آلمان، اعلام کرد که این کشور اصلاً نگران پیوستن اعضای جدید به بریکس نیست. وی اظهار کرد: هر کشوری حق دارد بر اساس منافع ملی خود قراردادهای تجاری منعقد کند.

بائربوک گفت: در چنین مواقعی، همه کشورهای جهان از اهمیت همکاری و مشارکت آگاه هستند. هر کشوری باید از خود بپرسد مشارکت با کدام کشور، بیشترین سازگاری را با ارزش ها و منافعش و همچنین بیشترین سود را در بلندمدت خواهد داشت.

راینهارد بوتیکوفر (Reinhard Butikofer)، نماینده حزب سبز آلمان در پارلمان اروپا، هشدار داد که افزایش اعضای بریکس تهدیدی برای سلطه غرب است. وی اظهار کرد: احتمال دارد کشورهای بریکس به مرور زمان، بر منابع مالی جهان مسلط شوند و این اقدام، قدرت را از غرب به شرق منتقل کند.

وی گفت: نشست بریکس حقایقی تاریخی را ثابت کرده است؛ این امر اهمیت بین المللی بریکس را به میزان چشمگیری افزایش می دهد؛ حتی اگر تفاوت های فراوانی میان اعضای آن وجود داشته باشد. ماهیت بریکس با این افزایش اعضا تغییر خواهد یافت. سلطه چین افزایش خواهد یافت و بریکس به گروهی تبدیل خواهد شد که اقتدارگرایی آن واضح است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.