| کد خبر ۳۲۴۲۴
کپی شد

◄ حمل و نقل و قانون اساسی

◄ حمل و نقل و قانون اساسی
|

تین نیوز | در تقویم رسمی جمهوی اسلامی ایران، 10 آذر، مصادف با روز مجلس، و 12 آذرماه مصادف با تصویب قانون اساسی نامیده شده است. بر پایه نظام جمهوری اسلامی و به بهانه روز قانون اساسی، کارشناس حوزه قانون اساسی، گفت: استفاده از ظرفیت های عمومی بویژه حمل و نقل، یکی از شاخصه های تمدن در یک کشور به شمار می آید.

در همین رابطه، حسین قاسمی در گفتگو با تین نیوز، در خصوص جایگاه حمل و نقل در قانون اساسی با اشاره به پیشرفت های چشمگیر ایران در بخش ایجاد راه و حمل و نقل پس از جنگ و در دولت ریاست جمهوری هاشمی افزود: در جوامع بین المللی یکی از شاخصه های مهم برای افتراق از پیشرفته یا در حال توسعه وجود زیر ساخت های حمل و نقل و وسعت جاده های و آزادی عبور و مرور هر کشور است که خوشبختانه ایران در سالهای اخیر به این مهم دست یافته است.

وی در ادامه از اصل سوم قانون اساسی به عنوان ضمانت اجرای ایجاد حمل و نقل عمومی فراگیر و مطلوب سخن به میان آورد و تصریح کرد: بر اساس بند 9 اصل مذکور دولت موظف است تا با ایجاد زیر ساخت های مناسب و احداث راه های ارتباطی در امر آمد و شد عمومی سهولت ایجاد کند.زیرا با توسعه راه وترابری امکان بهره گیری عامه مردم از امکانات موجود در بخشهای مرکزی به راحتی اتفاق خواهد افتاد.

کارشناس امور حقوقی خاطر نشان ساخت: قطعا عدم حصول به هدف ایجاد و راه اندازی بزگراه ها و خیابانهای قابل تردد عقب ماندگی بخشی از مردم ساکن در مناطق محروم را به همراه داشته که این امر خود بر خلاف "نص" صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی است.

قاسمی با بیان اینکه بر اساس قانون ایجاد و حفظ راه ها و معابر شهری از وظایف دولت محسوب می شود، تصریح کرد: هرچه امکانات اقتصادی و اجتماعی متمرکزدر پایتخت و شهرهای بزرگ باشد و شهرهای کوچک در حاشیه نگه داشته شده باشند مهاجرت به شهرهای بزرگ افزایش یافته و ساماندهی به ترافیک شهری با مسائل جدیدی مواجه خواهد شد.

وی در ادامه به اعلام اخیر کشور ژاپن در بکارگیری قطار شهری با سرعت بسیار بالا اشاره کرد و افزود: بر اساس این اعلام قطار یاد شده قادر است مسافتی بالغ بر 650 کیلومتر را ظرف مدت یک ساعت بپیماید حال جای این پرسش است که آیا با ایجاد این گونه زیر ساخت ها دیگر جایی برای ازدحام و ایجاد ترافیک  سنگین در کلان شهرها باقی می ماند؟

این کارشناس حقوقی گفت: بر اساس قانون دولت موظف است در قرن حاضر که امکانات حمل ونقل سریع ملازمه کامل و جامعی با حقوق شهروندی مردم دارد امکان دسترسی سریع و آسان را برای آنان را فراهم سازد که قطعا این کار نیازمند سرمایه گذاری کلان و جدی بوده و خواهد بود لذا اقدامات دولت های به روی کار امده در ایران بخصوص پس از جنگ تحمیلی در این راستا قابل تقدیر است.

قاسمی در پایان با اشاره به توان بالای متخصصان داخلی در امر ایجاد زیر ساخت های جاده ای و شهری، خاطر نشان کرد: امروزه ایران یکی از کشورهای مهم و ارزشمند در ایجاد جاده هاست به گونه ای که کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان و ...... پروژه های راه و شهر سازی را از طریق پیمانکاران ایرانی پیگیری می نمایند که خود نشان از توان بالای متخصصان راهسازی ایرانی دارد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.