بازدید سایت : ۱۸۵۰۰
| کد خبر ۳۸۶۰۲
کپی شد

◄ ۱۲۹ روز بعد از سقوط آنتونوف یا ایران ۱۴۰؛ گزارش نهایی و وضعیت بازماندگان چه شد؟

◄ ۱۲۹ روز بعد از سقوط آنتونوف یا ایران ۱۴۰؛ گزارش نهایی و وضعیت بازماندگان چه شد؟
|

تین نیوز | با گذشت 129 روز از سقوط آنتونوف یا همان ایران 140، در شهرك آزادی تهران، هنوز گزارش نهایی این حادثه از سوی مراجع قانونی اعلام نشده، ضمن اینکه وضعیت آسیب دیدگان این حادثه هم در ابهام قرار دارد.

به گزارش تین نیوز، 19 مردادماه امسال، یک فروند هواپیمای آنتونوف 140 متعلق به شرکت هواپیمایی سپاهان، اندکی پس از بلند شدن، در خیابان شیشه مینا سقوط کرد. این حادثه منجر به مرگ حداقل 40 تن از هموطنان مان شد.

اگرچه سازمان هواپیمایی کشوری تنها ساعاتی پس از سقوط، یک تیم کارشناسی و کمیته بررسی برای مشخص کردن ابعاد و دلایل حادثه تعیین کرد، اما اکنون با وجود گذشت پنج ماه از آن هنوز گزارش رسمی این کمیسیون نهایی نشده است. همچنین پس از پایان دور نخست بررسی‌ها سازمان بازرسی کل کشور، مسئولیت پیگیری ماجرا و تعیین علت نهایی حادثه را بر عهده گرفت اما این سازمان نیز در زمینه اطلاع رسانی دلایل این حادثه هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.

در طول ماه‌های گذشته کارشناسان سازمان هواپیمایی به شکل غیر مستقیم و غیر قطعی برخی دلایل و علت‌ها را در حادثه سقوط ایران 140 دخیل دانسته‌اند.

عواملی از جمله نقص فنی هواپیما، ایراد خلبان و البته مشکل جوی از سوی سازمان هواپیمایی کشور به عنوان عوامل اصلی حادثه 19 مرداد معرفی شدند. حوادثی که طبق اعلام مسئولان این سازمان، در زمان پرواز اتفاق افتاده و قابل پیش بینی نبوده است.

البته اظهارات مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری، با تردید برخی از کارشناسان این صنعت مواجه شده است.

آخرین وضعیت پیگیری پرونده آنتونوف 140
وزیر راه و شهرسازی در یکی از اولین اظهارنظرهای خود بعد از حادثه سقوط اعلام کرد: سازمان‌های ذیربط موظفند در اولین زمان ممکن، گزارش قطعی این حادثه را به مردم ارائه دهد، این در حالی است که حالا پس از گذشت پنج ماه از این حادثه نه تنها خبری از پاسخگویی مسئولان راجع به سقوط هواپیما نیست كه نمایندگان مجلس از عدم رسیدگی به وضعیت بازماندگان سخن می گویند.

محمد فیروزی در این باره به تین نیوز گفت: هفته گذشته از وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت گزارش بررسی سانحه، پرسیدم که وزیر در جواب گفت: "در حال جمع بندی هستیم تا نتایج کمیته بررسی سانحه را در گزارش ارائه دهیم."

نماینده مردم نطنز در مجلس با تاکید بر ضرورت اقدام عاجل وزارت راه و سازمان هواپیمایی کشوری، در خصوص ارائه گزارش دلایل سقوط آنتونوف 140 به مردم گفت: با گذشت پنج ماه از سقوط هواپیما، متاسفانه هنوز گزارش نهایی بررسی سانحه به مجلس نرسیده است.

ابهام در وضعیت بازماندگان

فیروزی، با اشاره به اینکه تاکنون خسارت حادثه دیدگان پرداخت نشده و به نظرم در این مسیر کوتاهی صورت گرفته است، افزود: وقتی هیچ فرد و دستگاهی پاسخگوی پرداخت بیمه به زنده ماندگان این سانحه نیست، وضعیت خانواده کشته شدگان هم مشخص است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس، اظهار کرد: حادثه دیدگان و بازماندگان این سانحه از نظر جانی و مالی متضرر شدند، لذا لازم است مسئولان، اهتمام ویژه ای برای حل مشکلات بیمه این افراد داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه پیگیر وضعیت بیمه حادثه دیدگان آنتونوف 140 هستیم، گفت: دولت دغدغه و گرفتاری های زیادی دارد، ولی لازم است نسبت به این موضوع، توجه ویژه داشته باشد.

همچنین محمد فیروزی در نشست علنی روزشنبه 20 دی ماه مجلس شورای اسلامی، به وزرای راه و شهرسازی و دفاع در تذكری شفاهی گفت: در خصوص پیگیری وضعیت بیمه حادثه دیدگان آنتونوف 140 هیچ فرد و دستگاهی پاسخگوی وضعیت بیمه ای افراد فوت شده و بازماندگان این حادثه نیست و باید در این خصوص عنایت ویژه ای صورت گیرد.

نماینده مردم نطنز در مجلس معتقد است وزارت راه و شهرسازی و وزارت دفاع باید جوابگوی خسارات وارده به آسیب دیدگان این حادثه باشند.

به گفته وی تا به حال هیچ اتفاقی در این خصوص رخ نداده كه خسارت‌های مالی وارد شده به این افراد جبران شود.‌ جبران خسارت های مالی كمترین كاری است كه می توان انجام داد چرا كه خسارت های جانی قابل جبران نیستند.

همچنین علی‌نعمت چهاردولی گفت: قرار بود وزیر راه و شهرساززی به کمیسیون عمران مجلس بیاید و با ارائه گزارشی در این‌باره توضیح دهد که به دلیل سفر رئیس‌جمهوری و همراهی آقای دکتر آخوندی این جلسه برگزار نشد.

وی یادآور شد:‌ کمیته حمل‌ونقل کمیسیون عمران مجلس روی سقوط آنتونوف 140 بررسی‌هایی را انجام داد، ضمن آن‌که یکی از اعضا این کمیته به همراه مدیران سازمان هواپیمایی کشوری چندی پیش برای پیگیری همین موضوع سفری به اوکراین داشتند، باید ببینیم که نتیجه آن چه خواهد شد.

اگر علت بروز حادثه را كنار بگذاریم،‌ معلق ماندن وضعیت آسیب دیدگان و فراموش شدن آنها پدیده ای است كه مدام تكرار می شود، این در حالی است که همواره در حوادث و سوانح هوایی کشور، که تعدادشان هم کم نیست، "خلبان" از عوامل اصلی بروز سانحه معرفی می شود، خلبانی که نمی تواند در برابر این اتهام از خود دفاع کند.

طولانی شدن روند بررسی سقوط آنتونوف 140، قطعا منجر به فراموشی این حادثه نخواهد شد، به یاد داشته باشیم حداقل 40 خانواده ایرانی، ماه ها و سالهای طولانی، منتظر مشخص شدن مقصران اصلی این حادثه می مانند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.

  • حسین پاسخ

    سازمان هواپیمایی کشوری با داشتن مدیران بسیار ضعیف از لحاظ علمی و تجربی این حوادثهویی را بوجود آورد. حالا با حفظ این مدیران(مثل مدیر طراحی و ساخت و سایر مدیران استاندارد) نبایستی انتظار جمع شدن علت سانحه بصورت علمی داشت.

  • امیر پاسخ

    امیر اگر مدیران درحال حاضر به دلیل نگرفتن رشوه ضعیف هستند(مش حسین اقا) درست می فرمایید. اگر دلیل علمی دارد کلیه مدیران استاندارد اماده برگزاری جلسه با افرادی مثل شما مغرض به نظام، اصول و… هستندقضاوت هم به عهده داورعالم و عادل

  • حسن پاسخ

    حسن حسین اقا مثل اینکه شماعزیزعالم و فرزانه هم بی میل نیستید که این سانحه هم مثل موارد دیگر یک ماهه بسته و همه چیز به فراموشی سپرده شود.(حسادت افراد را بی منطق(کور) میکند)

  • علی پاسخ

    علی هر ان کس گفت درویشم مپندارش به درویشی

  • کلعلی پاسخ

    حسین اقا بیا تو دم در بده وایسادی اخه کجای این مملکت آدم با سواد سرکاره که تو این نازنین سازمان اونم در زمان ریاست دکتر البته اقای دکتر جهانگیری اتفاقی بیفته بماند که شما در سایر کامنت ها نشان دادی که جز آدمهای طرفدار آنتونفی ولی بیا و از طرف هسایی ها بگو چرا این محصول بی بدیل مشتری جز خود مونتاژ کننده نداشت و بدون مرجعه به ثبت ده دقیقه بعد از سانحه یا بهتر بگم قتل عام از ایران ۱۴۰ به انتونف تغیی نام داد؟