بازدید سایت : ۵۸۵۰۷
| کد خبر ۲۹۷۵۶۳
کپی شد

رضایی: از کوچکترین جزییات در حوزه ایمنی هوانوردی چشم پوشی نمی کنیم

سیستم راداری فرودگاه مهرآباد به دلیل فرسودگی و عدم نوسازی مناسب، دچار مشکلات و بعضا حتی قطعی های موقتی شده که تنها در برخی موارد، موضوع رسانه ای شده است.

رضایی: از کوچکترین جزییات در حوزه ایمنی هوانوردی چشم پوشی نمی کنیم
تین نیوز |

سیستم راداری فرودگاه مهرآباد به دلیل فرسودگی و عدم نوسازی مناسب، دچار مشکلات و بعضا حتی قطعی های موقتی شده که تنها در برخی موارد، موضوع رسانه ای شده است.

ناقوس مرگ در کمین فرودگاه مهرآباد + فیلم

به گزارش تین نیوز به نقل از کن نیوز، در ماه های اخیر، سیستم راداری فرودگاه مهرآباد به دلیل فرسودگی و عدم نوسازی مناسب، دچار مشکلات و بعضا حتی قطعی های موقتی شده که تنها در برخی موارد، موضوع رسانه ای شده است.

برای مثال، در یک مورد، سیستم راداری مهرآباد به مدت بیش از سه ساعت غیرقابل استفاده بود و کنترلرها مجبور شدند به صورت دستی پروازها را هدایت کنند. این وضعیت به دلیل عدم اعتماد به سیستم راداری و مشکلات فنی آن به وجود آمده بود. 

در همین راستا، در آذرماه ۱۴۰۳، به دنبال قطع عملکرد سامانه راداری فرودگاه مهرآباد، زینب قیصری، نماینده مردم تهران در مجلس، با طرح پرسشی در خصوص مشکلات عملکردی این سامانه و مخاطرات پیش آمده به دلیل فرسودگی و عدم نوسازی این سیستم، ضمن تذکر اکید به وزیر راه و شهرسازی، فرزانه صادق را مکلف به حضور در کمیسیون عمران مجلس جهت پاسخگویی به مردم کرد.

اما حتی قول حل مشکل توسط وزیر ظاهرا هنوز نتیجه اثربخشی برای پیگیری چنین موضوع مهمی که با ایمنی مسافران و جان آنها در ارتباط است، نداشته به طوری که اخیرا یک کنترلر فرودگاه مهرآباد در کانال تلگرامی شخصی خود نوشت: «رادار مهرآباد بیش از سه ساعت از نگاه ما رفت، چون غیر قابل اعتماد بود و حدود سه ساعت امکان استفاده از رادار نبود.» وی با اشاره به سختی کار کنترلرها پس از این گونه رخدادها که به گفته او مشکلی قدیمی است، اظهار کرد: «چه زمانی این معضل برطرف می شود و اتوماسیون برای فرودگاه مهرآباد خریداری خواهد شد؟»

برای بررسی ابعاد جدید این موضوع به سراغ اعضای کمیسیون عمران مجلس رفت و از آن ها درباره جزییات پیگیری های جدید مجلس در زمینه مشکلات سیستم راداری فرودگاه مهرآباد پرسید.

محمدرضا رضایی؛ رییس کمسیون عمران مجلس در این باره به خبرنگار ما گفت: درخصوص قطعی یک ساعت و نیم رادارهای فرودگاه مهرآباد که در چند روز گذشته اتفاق افتاد باید بگویم که بنده از طرف مجلس به ماموریت خارج از کشور رفته بودم و اطلاعی از این موضوع ندارم. 

وی در خصوص تدابیر مجلس برای عدم تکرار این موضوع گفت: حدود سه هفته قبل، ما اعضای کمسیون عمران مجلس در فرودگاه امام خمینی جلسه ای ترتیب دادیم و در خصوص پروژه های عمرانی و موضوعات مربوط به هوانوردی با مدیر و معاونین فرودگاه و معاون حمل و نقل وزیر جلساتی داشتیم و تصمیماتی نیز اتخاذ کردیم.

رییس کمسیون عمران مجلس اظهار کرد: طی این جلسات، مسایل ایمنی در حوزه هوانوردی جزو اصلی ترین دستور کارها در حوزه حمل نقل هوایی مجلس قرار گرفت.

رضایی ادامه داد: ما از کوچکترین جزییات در حوزه ایمنی هوانوردی چشم پوشی نمیکنیم؛ علی الخصوص نوسازی ناوگان هوایی کشور چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی و تمام قوای خود را در این زمینه بسیج میکنیم. البته در پیگیری یک سری از این موارد، مجلس نیازمند اخذ مجوز و بودجه از سمت دولت است.

ابراهیم نجفی، نایب رئیس دوم کمیسیون عمران مجلس نیز در گفت وگو با "کن نیوز" متذکر شد: «بنده شخصاً در جریان این قطعی رادار نبودم اما برای بررسی و حل این مسئله، نیاز هست که مسوولین امر در مجلس حضور پیدا کنند و در این زمینه توضیحات لازم رو ارائه بدهند. منتها جلسه مربوطه هنوز برگزار نشده و به همین دلیل در حال حاضر نمی توانم اطلاعات دقیق تری ارائه بدهم.»

سیستم راداری یکی از حیاتی ترین و کلیدی ترین زیرساخت های هر فرودگاه بین المللی به شمار می آید که نقش بسزایی در تضمین ایمنی و سلامت جان مسافران ایفا می کند. قطعی یا اختلال در عملکرد این سامانه به هیچ عنوان قابل قبول نیست، به ویژه در فرودگاهی با اهمیت و جایگاه فرودگاه مهرآباد، که به عنوان دروازه اصلی هوایی پایتخت، مسئولیت حفظ امنیت پروازها بر عهده آن است.

از این رو، انتظار می رود مدیران و مسئولان ذی ربط به صورت فوری و جدی نسبت به رفع مشکلات فنی و مدیریتی مرتبط با سیستم راداری اقدام کنند تا از تکرار چنین مشکلاتی و نگرانی های جدی مرتبط به آن جلوگیری به عمل آید و استانداردهای ایمنی در بالاترین سطح ممکن حفظ گردد. سلامت و امنیت مسافران باید همواره در اولویت قرار گیرد و هیچگونه کوتاهی در این زمینه پذیرفته نخواهد بود.

 

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • چشمان همیشه بیدار مراقبت پرواز پاسخ

    قابل توجه مسئولانی که بر سر راه قانون مصوب خاص شرکت سنگ اندازی میکنند بدانند که خودشان هم به موقع بابت کوتاهیشان مواخذه خواهند شد
    بعد از کمبود تجیهزات ، معیشت کارکنان تبدیل به پاشنه آشیل هوانوردی مملکت شده ، کنترلری که جهت تامین معاش بجای آرام کردن ذهن در ساعات استراحت درگیر شغل دوم و سوم است بلاخره یک جا کم میاورد میشود آنچه که نباید بشود اجازه ندهید چشمان همیشه بیدار مراقبت پرواز از فرط خستگی به خواب بروند.

  • قدرت پاسخ

    سلام دخالت سیاسی در تصمیماتی که بصورت کارشناسی باید اجرا شود ظلم به حقوق همه مردم است،امروز رئیس کمیسیون عمران مجلس این حرف را میزند،اما همین شخص رضایی کوچی با اعمال نفوذ و فشار و به دلیل ضعفی که در مجموعه مدیریت
    شرکت فرودگاه ها در دوران نخجوانی حاکم بود فشار وارد می کرد تا چند صد میلیارد تومان که باید خرج زیرساخت و خرید تجهیزات عملیات هوانوردی می شد ،خرج فرودگاه بدون پرواز در حوزه انتخابیه ایشان یعنی جهرم شود،این دوگانگی در رفتار و عمل تنها کار رسانه است که شفاف سازی کند،وبه مسئولان و نمایندگان مجلس یادآوری کند،که رسانه و مردم می دانند که آفتاب پشت ابر نمی ماند،

  • ناشناس پاسخ

    آقای رضایی تخصص پزشکی دارد از هوانوردی هیچ نمیداند و آنچه میداند شنیده ها از مدیران دولتی است. بهتره ایشون ساکت باشه باتوجه به اینکه ناکنون ساکت بوده!

  • محمود پاسخ

    سلام آقای رضایی فکر نمی کنید با حرف نمی شود شأن نظارتی ایجاد کرد،حوزه هوانوردی کشور سالهاست گرفتار بی نظارتی است،گردش چند ده هزار میلیاردی پول،در سه بخش ایرلاین،فرودگاه و حاکمیتی یعنی سازمان هواپیمایی کشوری،وجود غرف تجاری،عبور تجار،ومقامات از گلوگاهی بنام فرودگاه های کشور بی اثر بودن نقش نظارت مانند حراست ها به دلیل اینکه جیره و مواجب خود را مدیر مجموعه ها می گیرند،ونمایندگان مجلسی که بجای کار کارشناسی در کمیسیونها سیاسی عمل می کنند،منجر به سو جریانهای مدیریتی برای تهیه تجهیزات مورد نیاز برای افزایش ضریب ایمنی پروازها در هر سه بخش هوانوردی گردیده،اگر مجلس به راس امور بیاید شایددرست شود