حجم فعالیت گمرک مرزی ریمدان افزایش یافت
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش حجم فعالیت های گمرکی در منطقه منفصله ریمدان، بر ضرورت متناسب سازی ظرفیت های گمرکی با حجم مبادلات و تردد در این مرز تأکید کرد.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش حجم فعالیت های گمرکی در منطقه منفصله ریمدان، بر ضرورت متناسب سازی ظرفیت های گمرکی با حجم مبادلات و تردد در این مرز تأکید کرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، غلامرضا بلوطی میرزا صبح پنجشنبه به خبرنگاران گفت: منطقه آزاد از قوانین و مقررات خاص خود برخوردار است، اما با ورود کالا به سرزمین اصلی، مقررات گمرکی اعمال می شود و گمرک در این محدوده مسئول انجام تشریفات و کنترل های مربوط به رویه های واردات، صادرات و ترانزیت است.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان افزود: انجام رویه های مختلف گمرکی در منطقه منفصله، از جمله صادرات به سرزمین اصلی، واردات و ترانزیت، مستلزم استقرار نیروهای گمرکی و انجام کنترل های لازم در مبادی ورود و خروج است و افزایش حجم فعالیت ها، به تبع آن، حجم وظایف گمرک را نیز افزایش داده است.
وی با اشاره به انتخاب گمرک ریمدان به عنوان پایلوت برای اجرای گمرک مدرن اظهار داشت: برای تجهیز و تکمیل زیرساخت های این گمرک برنامه هایی پیش بینی شده بود، اما افزایش ناگهانی حجم مبادلات و انتقال بخشی از فعالیت ها به ریمدان موجب شد ظرفیت های موجود پاسخگوی حجم فعلی تردد نباشد.
بلوطی میرزا افزود: برای مدیریت شرایط موجود، ساعت کاری گمرک ریمدان به ۲۴ ساعت افزایش یافته و بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز از ظرفیت استان و بخشی نیز با همکاری گمرک ایران تأمین شده است. همچنین مدیریت و متناسب سازی حجم ورود و خروج با ظرفیت های موجود در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: در کنار این اقدامات، بازدیدهای میدانی از منطقه و بنادر استان انجام شده و ظرفیت های بندری نیز در حال بررسی است تا از این ظرفیت ها برای مدیریت بهتر حجم مبادلات و پشتیبانی از فعالیت های تجاری در کنار مرز ریمدان استفاده شود.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان همچنین از رایزنی با طرف پاکستانی برای ایجاد مسیرهای دسترسی مستقل خبر داد و افزود: ایجاد این مسیرها می تواند به توزیع بهتر تردد و متعادل شدن حجم ورود و خروج کامیون ها کمک کند.