فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران
فرونشست زمین یکی از بحران های جدی زیست محیطی است که ایران با آن دست وپنجه نرم می کند بطوریکه در حال حاضر ۹۰ برابر میانگین کشورهای توسعه یافته با این پدیده مواجه است.

رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بحران فرونشست زمین در پایتخت گفت: فرونشست زمین یکی از بحران های جدی زیست محیطی است که ایران با آن دست وپنجه نرم می کند بطوریکه در حال حاضر ۹۰ برابر میانگین کشورهای توسعه یافته با این پدیده مواجه است.
به گزارش تین نیوز، سوده نجفی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طبق برآوردها سالانه میزان فرونشست در تهران به ۲۴ یا ۲۵ سانتی متر می رسد، این وضعیت اغلب در مناطق جنوبی تهران همچون مناطق ۱۸، ۱۷ و ۱۹ مشاهده می شود، اما این پدیده در سایر مناطق مانند ۱۱، ۱۲، ۱۵ و ۱۶ نیز در حال پیشرفت است.
وی با اشاره به علت های اصلی این بحران ادامه داد: برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی و کاهش ورودی آب به سفره های زیرزمینی از جمله عوامل اصلی این مشکل است همچنین در بسیاری از مناطق شهر، مردم بطور غیرمجاز از آب چاه ها استفاده می کنند که باعث تشدید این بحران شده است.
نجفی با اشاره به بحران فرونشست زمین و اقداماتی که باید برای پیشگیری از این وضعیت بحرانی در تهران انجام شود، افزود: شورای شهر تهران اقدامات مختلفی همانند استفاده از آب های سطحی و پساب ها و هوشمندسازی آبیاری فضای سبز به منظور کاهش اثرات فرونشست انجام شده است اما با همه این اقدامات برای مقابله با این بحران جدی همکاری و مداخلات همه نهادهای ذی ربط از جمله وزارت نیرو و شهرداری ضروری است.
به گزارش ایرنا، آمارها نشان می دهد که فرونشست زمین در محدوده حریم جنوبی غربی و قسمت های از جنوب تهران به دلیل برداشت بی رویه آب (بنابر گفته کارشناسان) در حال رخداد است.
کارشناسان محیط زیست و ژئوفیزیک معتقدند که فرونشست ها خطرات فاجعه آمیزی همچون آسیب رساندن به زیرساخت ها، ترک خوردگی معابر و تشدید اثرات زلزله را در لایه های عمقی زمین را به دنبال دارند که باید با پیگیری ها راهکارهای موجود آن را مدیریت کرد.