نخستین واکنش ترامپ به حمله/ جزییات از عملیات مشترک اسرائیل و آمریکا
حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران، با هدف ترور مقامات جمهوری اسلامی ایران در صبح ۹ اسفند آغاز شد.
حمله آمریکا به ایران، سرانجام با پایان مهلت ۱۰ روزه ترامپ، در ۹ اسفند انجام شد. حمله ای که با انفجار های گسترده در مرکز تهران و سپس دیگر مناطق آغاز شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در اولین واکنش به این حملات نوشت که «لحظاتی پیش عملیات رزمی گسترده ای علیه ایران را آغاز کردیم.»
او همچنین مدعی شد که هدف از این عملیات، دفاع از ملت آمریکا از طریق از بین بردن تهدیدهای قریب الوقوع از سوی نظامی ایران است.» ترامپ خطاب به نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادعا کرد: «اگر سلاح های خود را زمین بگذارید با شما منصفانه و با مصونیت کامل رفتار خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
به گفته مقامات آمریکا و اسرائیل این حمله به صورت مشترک انجام شده است. رسانه های اسرائیلی ادعا کردند که ده ها هدف در ایران مورد حمله قرار گرفته است. یک مقام آمریکایی نیز به الجزیره گفت که این کشور در حال انجام حملات گسترده علیه ایران از طریق هوا و دریاست.
همین مقام همچنین مدعی شد که این حملات با هدف از بین بردن دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران انجام می شود.
انفجار ها به ویژه در مناطق پاستور و جمهوری و خیابان دانشگاه در محدود انقلاب حکایت از تلاش برای ترور مقامات دارد. زیرا در این مناطق نهاد ریاست جمهور و بیت رهبری قرار دارد.
۱۱:۱۴: منابع ترور مسعود پزشکیان رییس دولت چهاردهم را تکذیب می کنند.
همچنین گفته شده که وزارت اطلاعات و صداوسیما نیز هدف حمله قرار گرفته است.
موج دوم انفجارها
پس از موج اول انفجار ها به سرعت موج دوم آغاز شد. اخبار حکایت از شنیده شدن صدای انفجار در شهرهای مختلف ایران از جمله قم، کرمانشاه، اصفهان و کرج دارد. احتمالا اهداف موشکی ایران هدف این حملات بوده است.
۱۰:۵۸: همزمان با حملات موشکی، گزارش ها حاکی از موج حملات سایبری است. خبرگزاری «ایرنا»، «ایسنا» و «تابناک» نیز از دسترس خارج شدند.
همزمان آژیر خطر در اسرائیل نیز فعال شده و احتمال حمله تلافی جویانه ایران می رود.
پیش از آغاز حملات، رییس جمهور آمریکا در آخرین اظهارنظر خود گفته بود که از نتیجه مذاکرات راضی نیست و جمهوری اسلامی ایران کلمات کلیدی درباره توقف غنی سازی را نمی گوید.
این جملات پس از مذاکرات روز پنج شنبه گفته شد. در حالی که طبق گزارش ها ایران خواسته های آمریکا مبنی بر توقف غنی سازی و خروج اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی از کشور را نپذیرفته بود.