◄ افزایش مشارکت کارکنان با برپایی عدالت بی تبعیض در سازمان ها
با برپایی قسط (عدالت بی تبعیض) سازمانی در نظام حقوق و دستمزد، نظام پاداش و کارانه، خدمات رفاهی، نظام آموزش، واگذاری خانه سازمانی، سرویس حمل و نقل و غذا، سیستم ارتقای کارکنان ... مشارکت کارکنان تقویت خواهد شد

عباس قربانعلی بیک: رهبر معظم انقلاب در محفل انس با قرآن کریم فرمودند (14031212): از نظر اسلام در تشکیل جامعه اسلامی، بعد از توحید و معارف و ارتباط با خدا، مهم ترین مسئله عدالت است، عدالت اجتماعی است. پیغمبران بعداز توحید، به هیچ چیز به قدر عدالت دعوت نکردند.
معظم له در دیدار مسئولان نظام نیز در تعریف قسط فرمودند (14011129): ... گنجینه بی نظیر قسط، عدالت بدون تبعیض،
دکتر محسن خاکی در زادگاه شهید نادر مهدوی (روستای بحیری، استان بوشهر) به بررسی اژدهای هفت سر تبعیض می پردازد:
به گفته ایشان نسبت توان مالی دهک دهم به دهک اول در ابتدای انقلاب به 16 برابر رسیده بود که در سال هایی این نسبت به حدود نصف رسید ولی اکنون دوباره فاصله زیاد و به همان نسبت 16 برابری رسیده است، سپس با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب که انقلاب سیاسی کرده ایم ولی انقلاب اقتصادی انجام نشده می فرمایند: 65% منابع بانکی در تهران استفاده می گردد. شرح نظرات:
1) ساختار مالکیت منابع طبیعی، زمین، معادن، نفت ... ، منابع معدنی کشور ما 5 تا 6% جهان است، رشد قیمت زمین در ایران 2.7 برابر برابر رشد تورم است و لذا 40% جمعیت کشور مستاجر بوده و یک کارگر باید 70 سال برای خرید منزل پول جمع کند.
سپس به انتقاد حذف یارانه بنزین، نان ... اشاره نموده و سهم این یارانه را نسبت به کل یارانه های پرداختی بسیارناچیز می شمارد.
2) منابع پولی و بانکی: از سال 97 بیشترین ثروت پول خلق شده در بانک ها است (30 بانک با 8 بانک دولتی)، با 200 میلیارد بانک خصوصی تاسیس شده و 1000 میلیارد تومان وام می دهد، حدود 50% مردم تاکنون وام نگرفته اند و چون دسترسی به منابع بانکی ندارند نمی توانند خانه بخرند و باید 30 تا 70% درآمد خود را برای اجاره خانه بدهد و نمی توانند برای آموزش و درمان هزینه کند.
از سپرده ها 85% در اختیار 5%. خرج آموزش و پرورش 160 و نظام بهداشت و درمان 180 و سود سپرده بانکی 500 همت است.
3) سرمایه و منابع صنعتی: یکی از سازندگان قطعات خودرو شرط تجرد و عدم بارداری در استخدام می گذارد، باقراردادهای سه ماهه.
دو سوم نتایج زحمت کارگر به مالک کارخانه می رسد، یا 20% درآمد راننده به صاحب شرکت تاکسی اینترنتی پرداخت می گردد.
4) امتیازات و انحصارات تجارت، چرا گل نرگس بهبهان 1200 فروخته می شود و در تهران 6000 تومان، کشاورز مجبور است سیب را به صاحب سردخانه بفروشد، اجازه ثبت سفارش انبوه فقط به شرکتهای بزرگ میرسد، (ایجاد انحصار غیرمستقیم واردات کاغذ).
بحث بند ب سیاست های اصل 44 که سهم تعاونی ها در اقتصاد را 25% تعیین می کند ولی اجرای بند ج بر آن اولویت داده می شود.
وقتی تجارت خارجی را بزرگ می کنیم یا باید دولت آن را برعهده داشته باشد یا به بخش خصوصی واگذار شود (ذرت، کنجاله ...).
تجارت خارجی طبق قانون باید دولتی باشد، ولی اتاق بازرگانی از طرف 20 هزار تاجر قانونا اجازه صدور کارت بازرگانی دارد.
5) آیا ساختارهای دولتی و غیر دولتی مانند سازمان نظام پزشکی، نظام مهندسی، کانون وکلا، نماینده طبقات عام مردمند؟
تعداد سرانه پزشک در کشور ما یک سوم کشورهای همسایه است و متقاضیان کنکور 500 هزار نفر و نصف کل شرکت کنندگان، کمیسیون مربوطه اجازه افزایش ظرفیت 20 هزار نفری را نمی دهد، چرا که باافزایش تعداد پزشکان درآمدسرانه پزشکان کاهش می یابد.
موضوع دیگر معافیت مالیاتی است که برای کارگران در مجلس و برای مهندسین، نظام مهندسی با سازمان مالیاتی توافق می نماید.
6) بازتولید نسلی (آموزش و پرورش)، رتبه های برتر کنکور هر کدام 3000 نفر در 5 رشته، با تفاوت شدید سرانه بین مناطق ...،
7) رسانه (عادی سازی)، کتاب های موفقیت ایده موفقیت فردی را مطرح می کنند و اینکه اگر موفق نشدی از بی عرضگی خود شماست.
تشریح بیشتر: تبعیض سه چیز نیست: 1) تنبلی نیست، 2) تبعیض فساد و دزدی نیست (اندازه اقتصاد ایران 6000 میلیارد تومان است، اندازه فساد حدود 1% اقتصاد ایران است، در بدترین نظام ها کمتر از 3% است، 1.5% اقتصاد ایران خیریه است). 3) صرفا اقتصادی نیست و ترکیبی از قدرت سیاسی، اقتصادی وفرهنگی است (مانند اتاق بازرگانی) و فساد جاییست که قانون وجود ندارد ولی تبعیض بر اساس قانون و اینکه مالیات از مسکن نمی گیرند قانون است نه فساد و تبعیض از رابطه رسمی، آشکاروقانونی ایجاد می شود.
با برپایی قسط (عدالت بی تبعیض) سازمانی در نظام حقوق و دستمزد، نظام پاداش و کارانه، خدمات رفاهی، نظام آموزش، واگذاری خانه سازمانی، سرویس حمل و نقل و غذا، سیستم ارتقای کارکنان ... مشارکت کارکنان تقویت خواهد شد (تین 282874 و 292448).
آقای محسن خاکی؛ دکترای اقتصاد سیاسی از دانشگاه تهران.
هفت موتور تولید تبعیض و بیعدالتی
https://www.aparat.com/v/w88z8aj