رئیس جدید دیوان عدالت اداری معرفی شد
آیین تودیع و معارفه رئیس دیوان عدالت اداری برگزار شد
آیین تودیع و معارفه رئیس دیوان عدالت اداری با حضور جمعی از مسئولان و مقامات قضایی برگزار و ضمن تجلیل از زحمات حجت الاسلام والمسلمین حکمتعلی مظفری، حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا عابدی به عنوان رئیس جدید دیوان عدالت اداری معرفی شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از قوه قضاییه، مراسم تودیع و معارفه رئیس دیوان عدالت اداری با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول، محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات، حجت الاسلام والمسلمین انصاری معاون حقوقی، سراج معاون سیاسی، صاحبکار خراسانی معاون راهبردی و الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد دادستان کل کشور، ذبیح اله خداییان رئیس سازمان بازرسی، نبی اله داودی مازندرانی رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات، حجت الاسلام والمسلمین قدیانی دادستان انتظامی قضات، حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، علی القاصی رئیس کل دادگستری استان و علی صالحی دادستان تهران و جمعی از مسئولان عالی قضایی، در سالن جلسات هیئت عمومی دیوان عدالت اداری برگزار شد.
حجت الاسلام حکمتعلی مظفری رئیس پیشین دیوان عدالت اداری در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و امام راحل (ره)، اظهار کرد: حجم کار و کثرت پرونده ها در دیوان عدالت اداری در کنار کمبود نیرویی که با آن مواجه بودیم جز با تلاش و خدمات جهادگونه قابل جبران نبود و در این فرصت از زحمات تمامی همکاران قضایی و اداری خود در دیوان تقدیر و تشکر می کنم.
مظفری افزود: در زمان حضور بنده در دیوان بنا بر توصیه ریاست قوه قضاییه و تاکیدات سند تحول و تعالی قوه قضاییه موضوع پیشگیری را در دستور کار قرار دادیم. همچنین تلاش کردیم حداکثر تعامل و همکاری را با دستگاه های اجرایی و حاکمیتی برای انجام امور مردم و رسیدگی به مطالبات و مشکلات آن ها داشته باشیم و به لطف الهی در این زمینه به موفقیت هایی نیز دست پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: در همین راستا کارگروه هایی با همکاری دولت تشکیل شد و علل و عوامل ورود پرونده به دیوان مورد بررسی قرار گرفت که اکثر همکاران قضایی ما در این کارگروه ها عضو بودند.
برگزاری ۳۰۰ نشست تخصصی با مسئولان دستگاه های اجرایی در دیوان عدالت اداری
وی تاکید کرد: در این کارگروه ها بیش از ۳۰۰ نشست در مدت ۳ سال با دستگاه های مختلف برگزار و از ورود هزاران پرونده به دیوان عدالت اداری جلوگیری شد. همین امر موجب شد ورودی پرونده به دیوان کاهش چشم گیری داشته باشد.
رئیس پیشین دیوان عدالت اداری عنوان کرد: با تلاش جهادی همکاران ما میانگین رسیدگی در شعب تجدید نظر ۸۸ روز بود و این در حالی است که در هر ماه حدود هزار پرونده به برخی شعب دیوان وارد می شود.
وی اضافه کرد: سرانه ای که برای هر همکار قضایی تصویب شده بود ۱۰۰ فقره پرونده در ماه بود و این در حالی است که همکاران قضایی ما بسیار بیشتر از این میزان پرونده را در ماه رسیدگی می کنند.
مظفری تاکید کرد: در ۲ سال متوالی شاهد کاهش ورودی پرونده در دیوان عدالت اداری بودیم که در تاریخ دستگاه قضایی کم نظیر است. همچنین پروندهای معوق ما در حال حاضر به عدد صفر رسیده و این برای عملکرد دیوان افتخار محسوب می شود.
کاهش ۴۰ درصدی شکایت از آیین نامه ها و مصوبات با اقدامات دیوان عدالت اداری
وی افزود: در مدت حضور بنده در دیوان عدالت اداری بسیاری از وزرا و اعضای هیئت دولت در دیوان حضور پیدا کردند و در مواردی وزرا در همان جلسات هیئت عمومی دستور اصلاح بخشنامه ها و یا صدور بخشنامه جدید را صادر کردند که در پی این اقدامات در سال ۱۴۰۱، شاهد کاهش ۴۰ درصدی شکایت از آیین نامه ها و مصوبات بودیم.
رئیس پیشین دیوان عدالت اداری عنوان کرد: برخی پرونده ها بیش از یکسال در هیئت های تخصصی مورد رسیدگی قرار می گرفت و برای رسیدگی به این پرونده ها نهایت همکاری را با سازمان ها و نهادهای اجرایی داشتیم.
وی در تشریح وضعیت اجرای احکام در دیوان عدالت اداری نیز، گفت: در حال حاضر در ۲ معاونت دیوان تعداد پرونده های اجرای احکام به ۳۰۰ پرونده رسیده و این در حالی است که این آمار در سال های قبل به ۳ یا ۴ هزار پرونده می رسید. در معاونت اداری استخدامی نیز تحول بسیار خوبی در حال شکل گیری است چرا که بیشتر پرونده های مطروحه مربوط به این معاونت است.
مظفری با تاکید بر اینکه وقتی فشار و حجم کاری زیاد باشد به اتقان آرا ضربه می زند، بیان کرد: از مسئولان عالی و ریاست قوه قضاییه درخواست دارم که دیوان را در این زمینه دریابند چرا که حجم کار با عدد نیروهای قضایی و اداری در دیوان هم خوانی ندارد.
وی ادامه داد: در مدت حضور بنده در دیوان عدالت اداری همواره با حضور اساتید و نخبگان حقوقی جلسات نقد رای برگزار کردیم و سعی کردیم در زمینه کیفیت و اتقان آرا پیشرو باشیم.
۹۹ درصد ابلاغ ها در دیوان عدالت اداری به صورت الکترونیک است
مظفری در ادامه به آمار ابلاغ الکترونیک در دیوان عدالت اداری اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۹۹ درصد ابلاغ های ما در دیوان به صورت الکترونیک است و این در حالی است که این عدد تا ۳ سال قبل به ۳۴ درصد می رسید.
وی در تشریح عملکرد دیوان عدالت اداری در پاسخگویی به مردم و ملاقات های مردمی، اظهار کرد: با حضور در استان های مختلف تلاش کردیم فاصله بین مردم و مسئولان کشور را کاهش دهیم. در همین راستا در مدت مسئولیت خود در ۱۷ استان کشور حضور یافته و ضمن برگزاری جلسات مشترک با مدیران اجرایی استان ها به مشکلات مردم رسیدگی کردیم. در این برنامه های ملاقات به مشکلات بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ نفر از مراجعان رسیدگی شد.
رئیس دیوان عدالت اداری: خدمت به مردم در نظام اسلامی خدمت به خداست
حجت الاسلام احمدرضا عابدی رئیس دیوان عدالت اداری نیز در این مراسم، اظهار کرد: خدمت در نظام اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری خدمت به خداست لذا اگر کسی قصد داشته باشد که در نظام اسلامی به مردم خدمت کند خداوند همواره یار و یاور او خواهد بود.
وی افزود: خدمتی که یک قاضی در رسیدگی به پرونده ها برای حل مشکل مردم و اجرای عدالت انجام می دهد از سال ها عبادت عابدان برتر است؛ بنابراین توفیقی که در جایگاه قضاوت به ما داده شده را باید ارج نهاد و از آن استفاده کرد.
عابدی تصریح کرد: بحث توفیق خدمت به مردم بسیار با ارزش است؛ بنابراین نباید لحظه ای از آن غافل شد.
وی در ادامه با اشاره به آیات و روایاتی از معصومان در باب خدمت به مردم، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم در عرصه خدمتی در محضر امام زمان (عج) رو سفید باشیم.