تورم مسکن پس از یک سال کاهشی شد
طبق اعلام مرکز آمار تورم بخش مسکن در خرداد ماه سال جاری برای نخستین بار پس از یک سال کاهش داشته است اما این در حالی است که تورم اجاره مسکن همچنان مانند گذشته با افزایش مواجه بوده است.

هفته گذشته مرکز آمار شاخص قیمت مصرف کننده در خرداد ماه سال جاری را منتشر کرد که بر اساس این گزارش تورم بخش مسکن پس از یک سال از روی کار آمدن دولت چهاردهم و در آستانه فصل نقل و انتقالات توانست برای نخستین بار کاهش پیدا کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از معاصر؛ طبق این گزارش تورم سالانه بخش مسکن در خرداد ماه ۱۴۰۴ به ۳۶ درصد رسید این در حالی است که خرداد ماه سال گذشته تورم سالانه ۴۰.۷ درصد ثبت شده بود.
علاوه بر این تورم ماهانه بخش مسکن در خرداد نسبت به ماه گذشته ۲.۲ درصد افزایش داشته که خرداد ۱۴۰۳ این عدد ۲.۳ درصد بوده است.
کاهش ۶ درصدی تورم نقطه به نقطه مسکن
مرکز آمار تورم نقطه به نقطه مسکن را برای خرداد ماه سال جاری ۳۶.۸ درصد اعلام کرد در حالی که خرداد سال گذشته شاهد تورم ۴۲.۵ درصدی بوده ایم، در واقع تورم نقطه به نقطه بخش مسکن کاهش قابل توجهی را با خود به همراه داشته است.
فارغ از تورم مسکن با توجه به این که در آستانه فصل نقل و انتقالات قرار داریم تورم نقطه به نقطه اجاره بها به ۳۶.۷ درصد و تورم سالانه اجاره به ۳۹ درصد رسیده است.
افزایش اجاره بها نشان می دهد که با توجه به کاهش قیمت مسکن قیمت اجاره بها کاهش پیدا نکرده است. عامل اصلی در افزایش تورم آن نیز این است که موجرین بیش از سقف تعیین شده اجاره مستاجران را افزایش داده اند، به همین خاطر است که مرکز آمار شاخص اجاره بها را ۲۱۹.۲ ثبت کرده است.
تورم نقطه به نقطه ۳۶.۸ درصدی در خرداد ماه امسال حکایت از آن دارد که طی یک سال گذشته تورم بخش مسکن بیش از همیشه دچار افزایش شده است به طوری که مرداد ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه مسکن ۴۳ درصد ثبت شده که بیشترین تورم در یک سال گذشته بوده است.
پس از مرداد ۱۴۰۳ تورم مسکن ماه شروع به کاهش کرد که در نهایت خرداد ماه سال جاری به پایین ترین نقطه رسید.