◄ آغاز ساخت آزادراه پردیس هراز با حضور وزیر راه و شهرسازی
مراسم کلنگ زنی و آغاز رسمی عملیات اجرایی آزادراه پردیس–هراز صبح سهشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ با حضور وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مسئولان محلی برگزار شد.

مراسم کلنگ زنی و آغاز رسمی عملیات اجرایی آزادراه پردیس هراز صبح سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ با حضور وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مسئولان محلی برگزار شد. این پروژه راهبردی به طول ۱۲ کیلومتر و با هدف کاهش ترافیک محورهای پرتردد شرق استان تهران و تسهیل دسترسی به جاده های شمال کشور احداث خواهد شد.
به گزارش تین نیوز، آزادراه پردیس هراز که از شرق شهر پردیس آغاز شده و با عبور از شمال شهر بومهن به مسیر جاده فعلی هراز و در آینده به واریانت امامزاده هاشم متصل می شود، به عنوان یکی از کریدورهای حیاتی جابه جایی مسافر و کالا در شرق استان تهران شناخته می شود.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، این آزادراه دارای دو باند رفت و برگشت و چهار خط عبوری است، و برآورد اولیه هزینه اجرای آن بالغ بر ۴۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال می باشد. مدت زمان پیش بینی شده برای تکمیل پروژه، ۵۴ ماه تعیین گردیده است، اما تلاش می شود در صورت امکان، پروژه سریع تر به بهره برداری برسد.
در قالب این پروژه عمرانی، ساخت ۴ دستگاه پل به طول کلی ۱,۰۳۲ متر و ۷ دستگاه تونل به طول مجموع ۶,۴۶۲ متر پیش بینی شده است.
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، هوشنگ بازوند (مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور)، نمایندگان محلی مجلس و مدیران کل استانی در مراسم آغاز عملیات حضور داشتند.
بیشتر بخوانید:
افتتاح فاز یک جاده الموت به تنکابن در تابستان 1404؛ روزشمار رهایی از عذاب ترافیک جاده چالوس به کار افتاد؟!
این پروژه با مشارکت ۷۰ درصدی یک شرکت بخش خصوصی و ۳۰ درصدی دولت در مدل مشارکت عمومی خصوصی (PPP) اجرا می شود.
به گفته بازوند، قرارداد رسمی این پروژه چهارساله است و تاکنون ۲,۳۵۰ میلیارد تومان نقدینگی و ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق برای تأمین مالی پروژه تخصیص یافته است. انتظار می رود این آزادراه علاوه بر افزایش سرعت و ایمنی تردد، گره های اصلی ترافیکی محدوده های پردیس و بومهن را باز کند و نقش محوری در تکمیل شریان های مواصلاتی شرق استان تهران ایفا نماید.
هوشنگ بازوند مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور امروز (سه شنبه، ۳۱ تیر) در آئین آغاز عملیات اجرایی آزادراه پردیس - هراز، با اشاره به استمرار فعالیت پروژه های عمرانی کشور در شرایط جنگی اخیر، اظهار کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه، حتی یک روز هم هیچ یک از کارگاه های شرکت ساخت تعطیل نشدند. در سایر حوزه های وزارت راه و شهرسازی نیز شرایط به همین منوال بود.
مدیرعامل شرکت ساخت در این مراسم گفت: در قرارداد اولیه مدت زمان اجرای پروژه پردیس - هراز، ۴ سال تعیین شده، اما جمع بندی ها بر آن است که این پروژه طی ۳ سال به بهره برداری برسد.
وی گفت: این استمرار فعالیت ها نشان می دهد که دولت مصمم است توسعه زیرساخت های حمل و نقل کشور را، با محوریت و پیگیری های وزیر راه و شهرسازی، پیش ببرد. با وجود شرایط جنگی، تاکنون با پیگیری های ایشان، بالغ بر ۲,۳۵۰ میلیارد تومان منابع نقدی، ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق و حدود ۸,۵۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت جذب شده که حتی در مقایسه با سال های عادی نیز، تخصیص منابع بهتری داشته ایم.
بازوند بیان کرد: در سال جاری بنا داریم عملیات اجرایی ۷ پروژه آزادراهی را با مشارکت بخش خصوصی آغاز کنیم که احتمال دارد به ۸ پروژه نیز افزایش یابد. پروژه آزادراه پردیس - هزار، سومین پروژه ای است که در سال جاری با مشارکت بخش خصوصی کلید خورده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور گفت: این هفت پروژه مجموعاً ۳۵۹ کیلومتر طول دارند و میزان سرمایه گذاری آن ها حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده که ۵۷ هزار میلیارد تومان آن توسط بخش خصوصی تأمین خواهد شد. این میزان مشارکت دقیقاً در راستای تحقق شعار سال است که مقام معظم رهبری آن را سال «سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری فرموده اند.
وی افزود: از این رقم، تاکنون ۲۱ هزار میلیارد تومان در ۳ پروژه محقق شده است که شامل پروژه های ارومیه - تبریز، اراک - شازند - خرم آباد و محور پردیس - هراز می شود، عملیات اجرایی این سه پروژه نیز آغاز شده است.
بازوند با اشاره به برنامه ریزی برای ادامه مسیر سرمایه گذاری خصوصی در آزادراه ها گفت: تا پایان سال، ۴ پروژه دیگر نیز با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهند شد، هرچند چالش هایی نیز در مسیر آن ها وجود دارد، اما این مسیر با تلاش ادامه خواهد یافت.
وی اظهار کرد: برای امسال در حوزه آزادراه ها، برنامه ریزی برای افتتاح حدود ۱۵۰ کیلومتر مسیر صورت گرفته که پیش بینی می کنیم در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ مراسم افتتاح آن ها برگزار شود.
بازوند با اشاره به آزادراه پردیس - هراز تصریح کرد: این پروژه، ادامه آزادراه تهران - پردیس است و بخش شمال شرقی رودهن و بومهن را پوشش می دهد. در شرایط فعلی، ترافیک از جنوب شهر عبور کرده و وارد دماوند می شود که مشکلات زیادی را به همراه دارد. با احداث این مسیر، گره بزرگی از ترافیک شرق تهران باز خواهد شد و مسیرهای منتهی به شمال کشور تسهیل می شوند.
وی با اشاره به برنامه زمان بندی پروژه گفت: اگرچه در قرارداد اولیه مدت زمان اجرای پروژه ۴ سال تعیین شده، اما با هماهنگی صورت گرفته، جمع بندی بر آن است که این پروژه ظرف ۳ سال به بهره برداری برسد.