| کد خبر: 4673 |

پولتیک دولت به ملت!!!

وبلاگ تین نیوز، حمید نجف | در همه جای دنیا معمولا مردم، دولت را عضوی از خود می‌پندارند، از اینرو برای اجرای برنامه ها و طرحها، تا آنجا كه می‌توانند سعی در مساعدت دارند.
اما در ایران مثل اینكه این موضوع كمی ‌متفاوت است، هر چند با قضاوتی منصفانه و صادقانه باید حق را به مردم داد.
مردمی‌ كه گوششان از حرف‌ها و وعده‌های سرخرمن دولتیان پر است، چرا باید با دولت همراهی كنند.
فرقی هم نمی‌كند چه دولتی سر كار باشد، ساختار معیوب و بیمار اقتصاد ایران خود زمینه های فساد،بی عدالتی، تبعیض، سو مدیریت و غیره را در بستر دارد.
اینجاست كه دولتها مجبور هستند، در برابر مردم بی اعتماد هر بار از یك روش و یك پولتیك جدید برای اجرای برنامه ها و مقاصد خود استفاده نماید.
البته این پولتیكها باید آنقدر ماهرانه و كارشناسانه طراحی شده باشد، كه طرف مقابل و طیف مخالف بویی از آن نبرد چرا كه ممكن است با رسانه‌ای كردن موضوع كار ابتر بماند و پروژه به شكست بینجامد.
در بحث اجرای مرحله دوم هدفمندی هم دقیقا دولت از روش پولتیك استفاده كرد و به نوعی، اولا با پیش كشیدن موضوع فراخوان انصراف از یارانه‌ها توپ را به زمین مردم انداخت و سپس در حالی كه مردم با عدم انصراف خود سر مست از گرفتن یك امتیاز از دولت بودند، گل اساسی را وارد دروازه شكسته مردم كرد، یعنی اجرای فاز دوم و افزایش شدید قیمت حامل‌های انرژی را با احترام تقدیم مردم نمود.
دولتی كه در حقیقت از قبل موظف بود، هم زمان با آغاز مرحله دوم یارانه‌ها مبلغ یارنه را تا سقف 735000 ریال افزایش دهد با یك پولتیك و تدبیر ساده توانست هم از این افزایش بیشتر اجتناب كند و هم با انصراف حدود 2400000 نفر از مردم در آمد ماهیانه‌ای به میزان 1000 میلیارد ریال در ماه كسب نماید كه البته این رقم منهای آن رقمی‌است كه از گران شدن آب، برق، گاز، حامل‌های انرژی و غیره به جیب خواهد زد.
این در حالی است كه در پایان سال گذشته با كاهش 20 درصدی حقوق ودستمزدها ( با وجود تورم 40 درصدی 20 درصد افزایش حقوق و دستمزد در حقیقت یعنی 20 درصد كاهش ) توانست تا حدودی هزینه جاری خود را كنترل كند.
البته همه این كارها ظاهرا خوب است به شرطی كه این بودجه عظیم همچنان در سفره مفسدین اقتصادی ذوب نشود و به بهبود اوضاع و احوال مردم منجر شود.
دولت نهایتا بار ناشی از كسر بودجه و نقدینگی خود را كه ناشی از سو مدیریت شدید و فساد گسترده اداری و اقتصادی سالهای قبل بود، بر دوش خمیده مردم نهاد.
مردمی ‌كه متاسفانه خود به دلیل فشارهای شدید اقتصادی با انواع نا هنجاریهای اجتماعی رو به رو هستند.
نا هنجار یهایی از جمله :اعتیاد، طلاق، خود فروشی، دزدی، كلاهبرداری، قاچاق، ارتشا، آدم ربایی، قتل و ....
امیدوارم دولتیان این طعم خوش پیروزی خود را با مبارزه قاطع با فساد به كام مردم هم شیرین كنند والا با خالی شدن مجدد خزانه باز هم مجبورند با پولتیكی جدید دست در جیب پاره مردم كنند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.