مشهد وعده ۹۰ دستگاه واگن مترو را گرفت
مدیر عامل شرکت قطارشهری مشهد گفت: طبق رایزنی با وزارت کشور، ۹۰ دستگاه واگن از قرارداد منعقد شده ایران با چین به مشهد اختصاص یافته است.

مدیر عامل شرکت قطارشهری مشهد گفت: طبق رایزنی با وزارت کشور، ۹۰ دستگاه واگن از قرارداد منعقد شده ایران با چین به مشهد اختصاص یافته است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، کیانوش کیامرز افزود: قراردادی بین وزارت کشور و چین با محوریت شهرداری تهران در خصوص ساخت و تحویل ۶۹۰ دستگاه واگن منعقد شده است.
وی با بیان اینکه نیاز خط سوم مترو مشهد ۲۱۰ دستگاه واگن است، بیان کرد: هم اینک نیاز بخش اول این خط از میدان شهدا تا پایانه امام رضا (ع) از واگن های خط دوم تامین شده است.
بیشتر بخوانید:
جهنم رانندگان اسنپ و تپسی در تهران؛ مشکل اسنپی ها فقط گرما نیست!
مدیر عامل شرکت قطارشهری مشهد ادامه داد: هم اینک ایستگاه های میدان شهدا، باب الجواد (ع) و پایانه امام رضا (ع) به صورت یک سکویی فعال است و تا پایان سال ایستگاه بسیج نیز تکمیل و بهره برداری می شود.
کیامرز خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبار و واریز اعتبار از محل فروش اوراق مشارکت تا شهریور ماه، سکوی دوم مسیر بخش اول خط سوم نیز در نیمه دوم سال جاری فعال خواهد شد.
مشهد پس از تهران دومین شهر کشور است که در سال ۱۳۸۹ به خط قطار شهری مجهز شد و هم اینک برای این کلانشهر چهار خط تعریف شده که خطوط یک و ۲ در حال بهره برداری است و خطوط سوم و چهارم نیز در دست ساخت است.
خط یکم قطار شهری مشهد به طول ۱۹ کیلومتر از پایانه غدیر نخریسی تا وکیل آباد این شهر، اسفند ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید و هم اکنون روزانه به طور میانگین ۱۳۰ هزار نفر در این مسیر جا به جا می شوند، مسیر توسعه چهار و نیم کیلومتری این خط نیز از ایستگاه غدیر تا فرودگاه مشهد در دهه فجر سال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید.
عملیات حفاری ۱۴ و نیم کیلومتری خط دوم قطار شهری مشهد نیز از منطقه رضاشهر به سوی منطقه طبرسی شمالی، پانزدهم بهمن ۱۳۹۴ به پایان رسید و اسفند سال ۱۳۹۵ مرحله نخست این خط به طول هشت کیلومتر بهره برداری شد.
اواخر اسفند ۱۳۹۶ نیز با بهره برداری از ۲ کیلومتر دیگر از مسیر این خط، ایستگاه های سعدی و شریعتی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسیدند و در سفر اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ رییس جمهوری وقت به مشهد، این خط با خط یکم در ایستگاه شریعتی پیوند خورد و ادامه این خط در ایستگاه میدان شهید کاوه نیز ۱۸ مرداد همان سال بهره برداری شد.
عملیات حفاری خط سوم قطار شهری مشهد نیز به طول ۳۰ کیلومتر که مسیر شهرک ابوذر تا قاسم آباد را پوشش می دهد، از نیمه دوم فروردین سال ۱۳۹۵ آغاز شده است و اردیبهشت ماه امسال با بهره برداری از بخش اول این خط به طول پنج کیلومتر از میدان شهدا تا پایانه مسافربری امام رضا (ع) خطوط مترو مشهد به حرم مطهر رضوی متصل شد.
عملیات حفاری خط چهارم نیز به طول ۱۷ و نیم کیلومتر از انتهای خواجه ربیع تا شهرک شهید رجایی با ۱۵ ایستگاه از خرداد ۱۴۰۰ آغاز شد.