| کد خبر ۳۱۹۳۲۴
کپی شد

۱۰ هزار خودروی جدید در راه ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران

مدیرکل منطقه آزاد شهر فرودگاهی گفت:10هزار خودروی جدید با پلاک منطقه آزاد تهران امسال وارد ناوگان حمل ونقل می شود.

۱۰ هزار خودروی جدید در راه ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران
تین نیوز |

مهدی ذوقی با اشاره به تکالیف پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه در خصوص مناطق آزاد و نوسازی ناوگانهای خودرویی اظهار کرد: استان تهران موظف است سالانه 100 هزار دستگاه خودروی فرسوده را نوسازی کند. این در حالی است که حدود 50 درصد ناوگان حمل‌ونقل عمومی استان فرسوده بوده و بین 60 تا 80 درصد آلودگی هوای تهران ناشی از همین ناوگان است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، مدیرکل منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) افزود: با حمایت دولت، استانداری تهران و بهره‌گیری از ظرفیت قانونی منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به عنوان تنها منطقه آزاد استان تهران، سازوکاری طراحی شده تا از ظرفیت این منطقه برای رفع یکی از مهم‌ترین مطالبات عمومی یعنی نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی استفاده شود.

ذوقی با تأکید بر اینکه واردات خودرو در مناطق آزاد بر مبنای ثبت گمرکی انجام می‌شود، گفت: در این سازوکار، منطقه آزاد نسبت به دریافت درخواست‌ها، احراز صلاحیت واردکنندگان و تسهیل فرآیند ورود خودرو اقدام می‌کند و با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی و منابع ارزی خارج از کشور، امکان تأمین خودروهای مورد نیاز فراهم خواهد شد.

مدیرکل منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) ادامه داد: در فاز نخست، اولویت با واردات وسایل حمل‌ونقل عمومی شامل تاکسی، اتوبوس و سایر خودروهای خدماتی است و این فرآیند با حداقل تشریفات اداری و بدون ایجاد انحصار انجام می‌شود.

وی با اشاره به پیگیری‌های استاندار تهران برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی پایتخت گفت: هم‌اکنون سفارش‌گذاری برای ورود 10 هزار دستگاه خودروی حمل‌ونقل عمومی انجام شده است و این خودروهای وارداتی با پلاک منطقه آزاد تهران، در سال جاری به ظرفیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران اضافه خواهند شد.

ذوقی تصریح کرد: یکی از مزیت‌های این سازوکار، تعیین عوارض و حقوق ورودی متناسب با شرایط منطقه آزاد است که به مراتب پایین‌تر از تعرفه‌های سرزمین اصلی خواهد بود؛ موضوعی که امکان دسترسی آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر مردم و فعالان بخش حمل‌ونقل به خودروهای جدید را فراهم می‌کند.

امکان تردد خودروهای وارداتی جدید پلاک منطقه آزاد در کل استان تهران

وی همچنین درباره خودروهای سواری شخصی گفت: براساس هماهنگی‌های انجام‌شده میان استانداری تهران، هیئت دولت، وزارت راه و شهرسازی، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و پلیس راهور، خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) امکان تردد در محدوده جغرافیایی استان تهران را خواهند داشت.

مدیرکل منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: نرخ عوارض خودروها و وسایل نقلیه در منطقه آزاد بر اساس نوع خودرو و با هدف حمایت از توسعه حمل‌ونقل عمومی تعیین می‌شود و این نرخ‌ها در برخی موارد از یک درصد آغاز شده و تا سقف 45 درصد قابل تعیین است.

وی تأکید کرد: هدف نهایی اجرای این طرح، کاهش آلودگی هوا، نوسازی ناوگان فرسوده، جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خارجی و افزایش رضایت شهروندان تهرانی از طریق بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد تهران است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.