| کد خبر: 192035 |

انتقال آب دریاچه وان ترکیه برای نجات دریاچه ارومیه

مسئول ستاد احیای دریاچه ارومیه خبر از راه حل کم آبی ارومیه با انتقال آب دریاچه وان داد.

تین نیوز

یکی از راهکارهای حل معضل کاهش آب دریاچه ارومیه انتقال آب دریاچه «وان» به این دریاچه است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مانا، مسئول ستاد احیای دریاچه ارومیه و معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شده بود به ارائه گزارش آخرین وضعیت احیای دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: با اقدامات صورت گرفته از سوی ستاد احیای دریاچه امسال تراز آب به 1271.75 سانتی‌متر رسیده است .   

به گفته مسعود تجریشی هم اکنون 60 درصد از منابع مالی که برای احیای دریاچه ارومیه طی سال‌های اخیر هزینه شده است تا اواخر سال جاری به نتیجه عملی خواهد رسید .

وی اعلام داشت: تا اواخر سال جاری یک میلیارد متر مکعب آب به صورت پایدار وارد دریاچه خواهد شد.

مسئول ستاد احیای دریاچه ارومیه بر اهمیت کنترل کشاورزی در منطقه به عنوان مهمترین بخش در صرفه جویی آب اظهار داشت: با تبلیغات و فرهنگ سازی صورت گرفته کشاورزان منطقه هم اکنون به سمت کشت محصولاتی که به مصرف آب کمتری نیاز دارند گرایش یافته اند.

وی با اشاره به اینکه کشت گیاهان دارویی نسبت به سایر محصولات کشاورزی به آب کمتری نیاز دارد گفت: بر اساس الگوی کشت آب کم مصرف، از پاییز امسال شاهد زیر کشت رفتن حدود دو هزار هکتار گیاهان دارویی خواهیم بود.

وی  در ادامه خاطر نشان ساخت همواره تامین آب دریاچه از طریق انتقال آب سایر دریاچه ها مطرح بوده است که پس از مطالعات انجام گرفته انتقال آب از دریاچه خزر و رودخانه ارس به طور قطعی منتفی اعلام شد.

به گفته وی مطالعات نشان داد انتقال آب خزر به دریاچه ارومیه باعث می شود عمر دریاچه از 500 سال به 50 سال کاهش یابد.

وی از انجام مطالعات برای انتقال آب دریاچه «وان» به دریاچه ارومیه خبر  داد و تصریح کرد: پیشنهاد این امر از سوی ترکیه به دولت ایران داده شده است. چراکه در سال های اخیر شرایط اکوسیستمی در دریاچه وان به گونه ای شده که سطح آب این دریاچه بالاتر از حد مجاز رفته است.

وی گفت: این تغییر اکوسیستم مخاطرات زیادی را برای محیط زیست دریاچه وان ایجاد کرده است و باعث شده تا دولت ترکیه نسبت به کاهش آب آن اقداماتی را انجام دهد که از آن جمله انتقال آب این دریاچه به دریاچه ارومیه است.

تجریشی با تاکید بر اینکه پروژه انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیه در حال حاضر فقط در حد مطالعات است، گفت: با وجود اینکه تراز آب دریاچه ارومیه هم اکنون تثبیت شده اما مطالعه انتقال آب از دریاچه وان به عنوان گزینه ای که شاید بعدها مورد نیاز قرار گیرد به طور جدی بررسی خواهد شد. چراکه که پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال 2050 با کاهش 25 درصدی بارندگی افزایش حداقل دو درجه دما و افزایش جمعیت در منطقه دریاچه ارومیه رو به رو شویم، که این موارد به طور قطع کاهش آب دریاچه را به همراه خواهد داشت.

وی گفت: بنابراین از هم اکنون به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات احتمالی در آینده هستیم که یکی از مهمترین این راهکارها انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیه خواهد بود.

وی همچنین به اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار به احیای حیات وحش دریاچه ارومیه از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه خبر داد و گفت: در حال حاضر 23 هزار فلامینگو در جزایر دریاچه ارومیه زیست می کنند.

منبع: سايت خبری مانا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس 0 0

    ترکیه به دنبال طرحی مشابه طرح فشار بر عراق و سوریه از طریق منابع آبی است یعنی بعدها با افتتاح این طرح ، ایران را زیر فشار بگذارد و امتیازات خوبی بگیرد نکته بعدی بحث امنیتی اجتماعی است. مشکل زیستی کشور ما فقط دریاچه ارومیه نیست ما سرتاسر کشور مشکلات حاد و ریز و درشت زیستی داریم باید ریشه این مشکلات را حل کنیم ریشه ایی که مشخصه چیه "نداشتن سند ملی آب کشاورزی صنعت و استقرار جمعیتی" یعنی ما یک سند کلی نداریم که هر مدیری از هر جناحی سر کار آمد به آن عمل کند.
    تصمیمات کاملا سلیقه ایست سندی نداریم که تسلیم فشارهای بعضی سیاسیون نشود نظارت ها هم که طبق معمول ضعیف . اگر سندی داشته باشیم که با توجه به وضعیت آبی کشور اعلام کند کجاهای کشور صنایع مجازه و کجا غیرمجاز و کجاها چه صنایعی مجاز به راه اندازی ، کجاهای کشور کشاورزی مجازه کجاها غیرمجاز و جاهایی که مجازه چه کشت هایی می توان داشت و کجاهای کشور تا چه سقفی می تواند جمعیت داشته باشد اگر چنین سندی داشتیم با رگبار مشکلات و فجایع مواجه نمی شدیم کنار همین دریاچه ارومیه محصولات آب بر می کاریم و بعد کیف می کنیم به به چه محصولی ! یا وسط بیابان در اصفهان برنج می کاریم ! یا وسط بیابان در همین اصفهان صنایع فولاد احداث می کنیم که جاش کنار ساحله و جمعیت کشورمان عمدتا در مناطق بیابانی و کم آبه و سواحل مان برخلاف جهان ، کم تراکم ! بعد دنبال کشیدن آب و شیرین سازی های بزرگ و ... می ریم ! همین تهران 12 میلیون نفر جمعیت دارد و حاشیه غربی آن تا استان البرز جمعیتی معادل 1.5 برابر کشور قطر که بزودی 2 برابر خواهد شد مگر چقدر در این محدوده آب هست ؟ بعد می روند دنبال طرح های آوردن آب از اینور آنور که معمولا نقطه مبدا هم آسیب می بیند مثل طرح انتقال آب از غرب کشور به مرکز که هم به سیستم آب غرب کشور صدمه زد آقایان فکر کردند آنجا ولگا وجود دارد هم مرکز کشور سیراب نشد مشکلات امنیتی اجتماعی هم داشتیم ، حرف اصلی این هاست که تکلیف کشور را مشخص کند و دیگر شاهد حرکات عجیب و انفجاری مدیریتی و کارهای غیرکارشناسی و سلیقه ایی و فشارها نباشیم اگر کشور سند داشته باشد به مرور مشکلات حل خواهد شد بقیه صحبت ها مثل همین کشیدن آب که بحث دریاچه وان هم مطرح شده صرفا پرت کردن اذهان و قائم کردن صورت مسئلس و بس . برای احداث طرح های عمرانی هم باید ساز و کارهای کارشناسی و اجباری بیشتری تدارک دید .