| کد خبر ۳۲۶۵۵۹
کپی شد
بررسی موانع زیرساختی، تردد کامیون‌ها و وضعیت اعتبارات عمرانی

چرا جاده سمنان - فیروزکوه ناامن است؟

ترکیبی از نقص‌های زیرساختی و تکمیل‌نشدن طرح چندبانده‌سازی، تردد حجیم کامیون‌های حامل مصالح ساختمانی و ضعف علائم هشداردهنده، جاده ۷۰ کیلومتری سمنان - فیروزکوه را به یکی از محورهای حادثه‌خیز کشور تبدیل کرده است؛ مسیری که پس از حوادث مرگبار اخیر، اکنون با استقرار پیمانکاران جدید در انتظار تزریق اعتبارات کلان برای ایمن‌سازی نهایی است.

چرا جاده سمنان - فیروزکوه ناامن است؟
تین نیوز |

جاده سمنان فیروزکوه که به دلیل نقص های زیرساختی، کمبود علایم ترافیکی و تکمیل نشدن طرح چندبانده سازی، یکی از محورهای حادثه خیز منطقه است، پس از تصادف مرگبار در نزدیکی سه راهی سرخه، بار دیگر در کانون توجه قرار گرفت؛ محوری مهم که با آغاز فعالیت ۲ پیمانکار برای اجرای طرح در محدوده سمنان، اکنون در انتظار تامین بیش از ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، برخورد رخ به رخ یک دستگاه پراید و خودروی ساندرو در جاده سمنان - فیروزکوه ، بیست وهشتم مهر در نزدیکی سه راهی سرخه، به جان باختن پدر و پسر نوزاد و مصدومیت شدید پنج نفر انجامید؛ حادثه ای تلخ که بار دیگر نگرانی ها درباره ایمنی این مسیر پرتردد را افزایش داد و واکنش های گسترده ای به همراه داشت.

برخی رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، پرهیز از شتاب زدگی و ترویج فرهنگ صحیح رانندگی را از عوامل موثر در کاهش تصادفات دانستند و گروهی دیگر، نقص های فنی و زیرساختی جاده را عامل اصلی حوادث مرگبار این محور عنوان کردند.

جاده ای که به اصلاح زیرساخت نیاز دارد و هم به رانندگی ایمن

بررسی دیدگاه های مخاطبان نشان می دهد کاهش تصادفات در محور سمنان - فیروزکوه به مجموعه ای از اقدامات هم زمان در زمینه ایمن سازی جاده و اصلاح رفتار رانندگان نیاز دارد؛ چراکه حتی رانندگی محتاطانه نیز در مسیرهای فاقد ایمنی کافی، تضمین کننده پیشگیری از حادثه نیست.

شتاب زدگی، بی توجهی به قوانین، رعایت نکردن فاصله ایمن و نادیده گرفتن حقوق دیگر رانندگان می تواند زمینه ساز حوادث جبران ناپذیر شود.

در مقابل، بهبود وضعیت راه، نصب علایم هشداردهنده، تأمین روشنایی و تکمیل طرح های عمرانی نیز از ضرورت هایی است که در کنار فرهنگ سازی ترافیکی باید مورد توجه قرار گیرد.

تردد کامیون های سنگین و کمبود علایم راهنمایی و رانندگی

محور سمنان - فیروزکوه به دلیل فعالیت واحدهای متعدد تولید گچ و مصالح ساختمانی، روزانه شاهد تردد شمار زیادی از کامیون های حامل گچ و سیمان در مسیر رفت وبرگشت است.

وجود روستاهای متعدد در حاشیه جاده، کمبود روشنایی در برخی محدوده ها و ضعف در نصب علایم ترافیکی نیز از جمله عواملی است که می تواند بر دشواری تردد و احتمال وقوع تصادف بیفزاید.

آشنا نبودن برخی رانندگان با وضعیت مسیر و شرایط نقاط پرخطر، در کنار تردد خودروهای سنگین و کاستی های زیرساختی، ضرورت ارتقای ایمنی این محور را دوچندان کرده است؛ مسیری که تکمیل طرح های نیمه تمام آن می تواند در کاهش مخاطرات سفر و تسهیل رفت وآمد نقش داشته باشد.

مسیر ارتباطی سه استان

جاده سمنان - فیروزکوه به طول حدود ۷۰ کیلومتر در محدوده استان های سمنان و تهران قرار دارد و یکی از مسیرهای ارتباطی مهم میان استان سمنان و مناطق شمالی کشور به شمار می رود. این محور به دلیل ارتباط با استان های تهران و مازندران و حجم قابل توجه تردد، از اهمیت ملی برخوردار است و ارتقای ایمنی آن می تواند منافع عمومی گسترده ای به همراه داشته باشد.

از مجموع این مسیر، ۳۷ کیلومتر در محدوده استان سمنان قرار دارد. عملیات چندبانده سازی این بخش از سال ۱۳۹۱ آغاز شد و در جریان سفر دولت سیزدهم به استان سمنان در آبان ۱۴۰۰، قطعه نخست به طول ۱۰ کیلومتر با سرمایه گذاری ۳۱۵ میلیارد ریالی به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی قطعه دوم به طول ۲۷ کیلومتر از مومن آباد تا پیش از گردنه بشم، آغاز شد اما اجرای این طرح با مشکلاتی در روند فعالیت پیمانکار و محدودیت های اعتباری مواجه شد.

با پیگیری محمدجواد کولیوند استاندار سمنان و موافقت هوشنگ بازوند معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ، پیمانکار به علت کوتاهی در مراحل اجرا و تلفات جانی تصادفات، برکنار و برای مناقصه جدید دستور صادر شد و در حال حاضر عملیات چهاربانده کردن ۲۷ کیلومتر از باند دوم محور سمنان - فیروزکوه، پس از خلع ید پیمانکار قبلی و تقسیم طرح به ۲ قطعه، از ابتدای مرداد ۱۴۰۵ با استقرار ۲ پیمانکار جدید آغاز شد و برای تکمیل آن بیش از ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

موضوع تکمیل محور سمنان - فیروزکوه پانزدهم مهر ۱۴۰۵ در دیدار استاندار سمنان با معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور نیز بررسی شد؛ نشستی که با هدف تعیین تکلیف طرح های نیمه تمام راه سازی استان و تسریع در اجرای طرح های اولویت دار برگزار شد.

پیشنهاد تکمیل مسیر سمنان - فیروزکوه با تامین اعتبار در قالب طرح بزرگراهی و اخذ عوارض

معاون برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی در نشست بررسی طرح های نیمه تمام سمنان، اعلام کرد فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، با پیشنهاد استفاده از ظرفیت تبدیل این مسیر به بزرگراه و پیش بینی دریافت عوارض برای فراهم شدن زمینه جذب سرمایه گذار موافقت کرده است و بر اساس برآوردهای ارایه شده در این نشست تکمیل حدود ۷۰ کیلومتر از این محور در محدوده استان های سمنان و تهران به حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

بر همین اساس، مقرر شد جزئیات مدل سرمایه گذاری، شیوه اجرای طرح و سازوکار بازگشت سرمایه در نشست مشترک با وزیر راه و شهرسازی بررسی و درباره چگونگی جذب سرمایه گذار تصمیم گیری شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.