| کد خبر: 239865 |

◄ پای لنگ گردشگری زمستانه در مازندران

دانشیار گروه جهانگردی و معاون پژوهشی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران معتقد است: استان مازندران از طرح جامع گردشگری بی بهره است و به همین دلیل گردشگری زمستانه در آن جایگاهی ندارد.

تین نیوز

مهدی رمضان زاده لسبویی با بیان اینکه گردشگری زمستانه یکی از مقوله های مهم در حوزه گردشگری است که برخی کشورهای خاص بر این نوع گردشگری متمرکز هستند، اظهار کرد: این نوع گردشگری در کشور ما با دو کلید واژه تعطیلات و اقلیم مناسب تعریف می شود و به طول کلی باید گفت تعطیلات و سفر در ایران به دو فصل سرما و گرما برمی گردد.

وی افزود:  از ۶ سال قبل الگوی این نوع سفرها که تنها مختص برخی از نقاط کشور و یا در فصل خاصی انجام می شد تغییر یافت؛ این تغییر به دلیل آزاد راه تهران شمال، بالا رفتن کیفیت خودروها و اقتصاد مردم بود که در استان مازندران به تعطیلات آخر هفته در همه فصول رسیده است.

وی با بیان اینکه تعدادی از گردشگران نیز با خرید خانه و زمین در استان مازندران، گذران خود را در این استان از آخر هفته به روزهای بیشتری از طول هفته و ماه رسانده اند، تصریح کرد: این افراد که تعدادشان کم نیست به طور دائم به استان مازندران سفر می کنند و مقصد گردشگری آنها در تمام فصول از جمله پاییز و زمستان، مازندران است.

دانشیار گروه جهانگردی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران، گردشگری زمستانه را منطبق بر فصل سال دانست و گفت: این نوع گردشگری در دنیا مورد تقاضای زیادی است و با برنامه ریزی درست و از مسیر درستی استفاده می شود.

وجود 80 درصد قله های مرتفع در مازندران

رمضان زاده به ظرفیت این نوع گردشگری در استان مازندران اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از افراد وقتی نامی از گردشگری زمستانه به میان می می آید آن را با ورزشهای زمستانه می شناسند و باید به این نکته اشاره کرد که تقریبا 80 درصد قله های با ارتفاع 4 هزار متر در استان مازندران وجود دارد و بیشتر تمرکز آن در غرب مازندران از تنکابن، تخت سلیمان و کلاردشت امتداد دارد و در این میان به نوعی دماوند نیز یکی از ظرفیت های مهم گردشگری زمستانه تلقی می شود.

وی با تاکید براینکه در همه دنیا برنامه ریزی مناسبی برای گردشگری زمستانه انجام می شود، یادآور شد: از آنجا که کوهستان به لحاظ کشاورزی شکننده محسوب می شود اما محیط جذابی برای گردشگری و ذخیره گاه مناسبی برای آب است که می توان به درستی از آن بهره برد.

افزایش ضریب تنوعی گردشگری خانواده ها

معاون پژوهشی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران با بیان اینکه گردشگری زمستانه ضریب تنوعی خانواده را افزایش می دهد، گفت: ایجاد تله کابین، دریاچه هایی برای ماهیگیری و کمپ ها مکان های مناسبی برای زیرساخت های گردشگری زمستانه در کوهستان های مازندران محسوب می شود.

رمضان زاده قسمت جنوبی استان البرز و رشته های کوه البرز را که در استان مازندران نیز قرار دارد و همچنین دماوند را از ظرفیت های مهم برای گردشگری زمستانه برشمرد و عنوان کرد: باید با ایجاد زیرساخت ها در این بخش ها فضای مناسبی را برای گردشگری زمستانه فراهم کرد.

استان مازندران فاقد طرح جامع گردشگری

وی استان مازندران را فاقد طرح جامع گردشگری عنوان کرد و ادامه داد: استان های دیگر که به لحاظ گردشگری از مازندران پایین تر هستند دارای طرح جامع گردشگری بوده اما این استان متاسفانه از طرح بی بهره است و به همین دلیل گردشگری زمستانه در آن دیده نمی شود.

عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جهانگردی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: به دلیل نبود جایگاه گردشگری زمستانه در مازندران، بازاریابی نیز انجام نمی گیرد و صدا و سیما و سایر رسانه ها به آن وارد نمی شوند.

رمضان زاده گفت: تنها کوهنوردان به صورت خودجوش از کوهستان استفاده می کنند و جای گردشگری زمستانه به صورت برنامه ریزی شده در مازندران خالی است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایسنا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.