بازدید سایت : ۸۵۸۰۱
قوانین جدید برای اخذ ارز مسافرتی؛

راهنمای کامل دریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳+ فیلم

به دلیل افزایش نرخ تورم در کشور و نوسانات ارزهایی مانند دلار و یورو و همچنین افزایش هزینه سفرهای خارجی، بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای دریافت ارز مسافرتی هستند.

راهنمای کامل دریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳+ فیلم
تین نیوز |

به دلیل افزایش نرخ تورم در کشور و نوسانات ارزهایی مانند دلار و یورو و همچنین افزایش هزینه سفرهای  خارجی، بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای دریافت ارز مسافرتی هستند. اما ارز مسافرتی چیست و چگونه قابل تهیه است؟ ارز مسافرتی چه تفاوتی با ارز آزاد بازار دارد؟ آیا امکان دریافت این ارز به صورت متوالی در یک سال وجود دارد؟ آیا ارز مسافرتی تنها به کشورهای زیارتی اختصاص دارد؟ چه افرادی می توانند ارز مسافرتی دریافت کنند؟ اگر شما هم قصد دارید با نرخ کمتری ارز مورد نیاز خود برای سفرتان را تهیه کنید و به دنبال پاسخ دقیقی برای این سوال ها هستید، در این راهنما از همراه ما باشید. 

 

ارز مسافرتی چیست و نحوه دریافت آن به چه صورت است؟ 

به گزارش تین نیوز به نقل از الی گشت، اگر شما هم جزو افرادی هستید که هر ساله مسافرت های خارجی زیادی می روید، می توانید ارز مسافرتی را با قیمتی پایین تر از بازار تهیه کنید. بانک مرکزی کشور هر سالانه و فقط یک بار مقدار مشخصی از ارز دولتی را با قیمتی بسیار پایین تر به نسبت بازار آزاد به مسافران می دهد. مقدار ارزی که ارائه می شود، معمولاً باتوجه به فاکتور هایی مانند نوع سفر (هوایی، دریایی، زمینی) متفاوت خواهد بود و با شرایط خاصی به متقاضیان ارائه می شود. در واقع می توان گفت اصلی ترین مدرکی که مسافران برای دریافت ارز باید به صرافی ارائه دهند، بلیط هواپیما و پاسپورت است. همچنین باتوجه به آخرین تغییرات قانون ارائه ارز مسافرتی ۱۴۰۳، سن قانونی برای دریافت ارز مسافرتی نیز کاهش یافته است. تا قبل از این قانون، متقاضیان برای دریافت ارز می بایست حداقل ۱۸ سال سن داشتند، درحالی که امسال شرایط سنی پنج سال کاهش یافته است.  

 

قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳ چقدر است؟

در چند سال گذشته افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را داشتند، بدون درنظرگرفتن مقصد مسافرتی،  ۲۲۰۰ یورو به عنوان ارز مسافرتی به آن ها ارائه می شد. اما امروزه با افزایش قابل توجه نرخ ارز، میزان ارز مسافرتی کاهش یافته است. قیمت ارز مسافرتی به شرح زیر است.

  • ارز مسافرتی ارائه شده در سفرهای هوایی به کشورهایی که نیازمند اخذ ویزا هستند حدود ۵۰۰ یورو است.
  • ارز مسافرتی ارائه شده در سفرهای هوایی به کشورهایی که به اخذ ویزا نیاز ندارند، حدود ۵۰۰ یورو است.
  • ارز مسافرتی ارائه شده در سفرهای زمینی، ریلی و دریایی حدود ۳۰۰ یورو است.

به طورکلی می توان گفت معیار ارائه ارز مسافرتی به متقاضیان، به شیوه سفر آن ها به صورت زمینی، ریلی و هوایی بستگی دارد و در واقع هیچ فرقی نمی کند که به کجا سفر کنید. البته سفر به کشورهایی که نیازمند اخذ ویزا هستند نیز در تعیین میزان ارز مسافرتی ارائه شده نقش دارد. توجه داشته باشید که بانک مرکزی میزان دریافت ارز مسافرتی را به یورو اعلام می کند اما متقاضیان می توانند آن را به صورت دلار و یا پوند انگلیس نیز دریافت کنند. 

قیمت ارز مسافرتی و آزاد چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟

احتمالاً می دانید که تفاوت اصلی ارز مسافرتی و آزاد در قیمت آن است و ارز مسافرتی قیمت بسیار پایین تری نسبت به خرید ارز از بازار آزاد دارد. بنابراین، دریافت ارز مسافرتی هزینه های سفر شما را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. اگر شما هم به دنبال اطلاع دقیق از اختلاف قیمتی ارز آزاد و مسافرتی هستید، بهتر است بدانید که نمی توان قیمت دقیقی برای خریدوفروش ارز تعیین کرد که این به دلیل نوسانات قیمت ارز و نرخ تورم است. بنابراین متقاضیان باتوجه به تاریخ خرید ارز می توانند فاصله قیمتی ارز مسافرتی و آزاد را محاسبه کنند.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با نرخ ارز مسافرتی، می توانید به وب سایت ملی صرافی ایران به آدرس mex.co.ir مراجعه کرده و جدول قیمت ارز دولتی و آزاد را مشاهده نمایید. مراجعه به وب سایت صرافی های آنلاین نیز به شما کمک می کند که قیمت روزانه ارزهای رایج را مشاهده کنید. در واقع هدف اصلی از دریافت ارز مسافرتی، کاهش بخشی از هزینه های سفر شماست.

مدارک موردنیاز برای دریافت ارز مسافرتی عبارت اند از:

  • تکمیل فرم درخواست ارز مسافرتی در بانک یا به صورت آنلاین و افتتاح یک حساب ارزی 
  • اصل پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار
  • کپی و اصل شناسنامه یا کارت ملی
  • ارائه بلیط هواپیمای سفر با مهر تأیید آژانس 
  • مبلغ ریالی قیمت روز ارز مسافرتی با کارمزد بانک و ارائه تحویل رسید آن
  • ارائه رسید واریز مبلغ عوارض خروج از کشور
  • ارائه مدارک شناسایی و حضور متقاضی در فرودگاه و دریافت ارز مسافرتی

ارز مسافرتی به چه کسانی تعلق نمی گیرد؟ 

بیشتر متقاضیان امکان دریافت ارز مسافرتی را دارند، اما بااین حال ارز مسافرتی به سه گروه افراد زیر ارائه نمی شود:

  • افرادی که کمتر از ۱۲ سال سن دارند.
  • ایرانیانی که مقیم کشورهای خارجی هستند.
  • افرادی که در طول یک سال گذشته ارز مسافرتی دریافت کرده اند و هنوز ۳۶۵ روز از زمان دریافت ارز مسافرتی آن ها نگذشته است.

ارز مسافرتی در کدام بانک ها قابل دریافت است؟

آخرین گزارشاتی که دررابطه با دریافت ارز مسافرتی مطرح شده است بیان می کند که برای دریافت ارزمسافرتی باید به بانک های منتخب از سوی بانک مرکزی مراجعه نمایید که شامل بانک ملی، بانک ملت، تجارت، سامان و پارسیان می شود. پروسه دریافت ارز در بانک های ذکر شده تفاوتی با یکدیگر ندارد و شما در تمامی شعب این بانک ها می توانید برای اخذ ارز مسافرتی درخواست دهید، اما بااین حال باید توجه داشته باشید که حداقل  ۱۰ روز قبل از سفر خود به بانک های نام برده شده مراجعه نمایید. باوجوداینکه پروسه دریافت ارز مسافرتی در این بانک ها یکسان است، اما قوانین متفاوتی برای تخصیص ارز دارند. پس بهتر است در زمان مناسب برای دریافت این نوع ارز اقدام کنید. همچنین اگر قصد سفر به مقاصد مذهبی مانند کربلا یا نجف را دارید نیز، باید برای دریافت ارزمسافرتی از طریق بانک تجارت و پارسیان اقدام کنید.

سامانه درخواست ارز مسافرتی 

اگر شما هم قصد دارید برای ارزمسافرتی درخواست دهید، باید وارد سامانه بازار متشکل ارزی شوید تا بتوانید ارز دولتی را با نرخ کمتری از بازار آزاد بخرید. تا قبل از راه اندازی این سامانه، متقاضیان برای دریافت ارز مسافرتی باید به صورت حضوری اقدام می کردند و دلالان ارز نیز در همین حین کارت ملی افراد دیگر را اجاره کرده و سهمیه ارز مسافرتی آنان را دریافت می کردند. ازاین رو، دولت برای جلوگیری از این کار، سامانه مخصوصی را برای ارائه ارز دولتی راه اندازی کرد. اما نحوه درخواست ارز مسافرتی از سامانه به چه صورت است؟ پس از واردشدن به این وب سایت، باید مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد سامانه شده و کدملی و شماره تلفن خود را وارد کنید.
  • کد تاییدی که برایتان ارسال می شود را در فیلد خواسته شده وارد کنید.
  • مشخصات هویتی خود را تکمیل کنید.
  • صرافی موردنظر خود را از لیست صرافی های ارائه شده انتخاب کنید.
  • پس از انتخاب صرافی، درخواست و مدارک شما مورد بررسی قرار می گیرد و پس از تأیید اطلاعات، تاریخ و ساعت مراجعه به صرافی برای دریافت ارز به شما از طریق پیامک اطلاع داده می شود.

دریافت ارزمسافرتی در فرودگاه به چه صورت است؟

امکان دریافت ارزمسافرتی در فرودگاه نیز وجود دارد، اما توجه داشته باشید که قبل از دریافت ارز از عابربانک مخصوص، باید مراحل اولیه را طی کرده باشید. ارز مسافرتی در فرودگاه تفاوتی با نرخ ارز تعیین شده در صرافی نداشته و شما می توانید از نمایندگان بانک ها، ارز موردنیاز خود را دریافت کنید. بااین حال اگر می خواهید پیش از سفر و در فرودگاه یورو یا دلار تحویل بگیرید، باید به روش زیر عمل کنید:

  • چندین روز قبل از تاریخ  سفر خود به شعب بانک های ذکر شده برای دریافت حواله ارزی مراجعه نمایید.
  • در روز سفر، پس از دریافت کارت پرواز خود در فرودگاه می توانید ارز را به صورت دلار یا یورو تحویل بگیرید. 
  • در گیت خروجی فرودگاه، دستگاه های خودپرداز بانک ملی و بانک ملت قرار دارد که می توانید اسکناس های یورو و دلار را از این خودپردازها دریافت کنید.
  • اگر دریافت حواله از بانک را فراموش کنید، نمی توانید ارزمسافرتی را از فرودگاه دریافت کنید و باید به صورت مجدد به بانک مراجعه نمایید.

دریافت ارزمسافرتی با اپلیکیشن بله به چه صورت است؟ 

اگر جزو کاربران اپلیکیشن ایرانی بله هستید، احتمالاً می دانید که امکان دریافت ارزمسافرتی با این برنامه وجود دارد. برای درخواست ارز مسافرتی از طریق این اپلیکیشن، باید وارد منوی «بانک من» شده و سپس روی گزینه «ارزمسافرتی» کلیک نمایید. در مرحله بعدی باید  مشخصات هویتی خود را در فرم خواسته شده تکمیل کرده و سپس تعهدنامه را تأیید نمایید. در مرحله بعدی باید اطلاعات پرواز و فرودگاه و همچنین کشور مقصد و نوع و مقدار ارز دریافتی را وارد کنید تا با پرداخت هزینه موردنیاز، شناسه فروش ۱۵ رقمی به شما ارائه شود. شما می توانید در فرودگاه شناسه ارسال شده را به مسئولین بدهید و ارز خود را تحویل بگیرید. درصورتی که ارزمسافرتی را دریافت نکرده باشید و یا سفر خود را به هر دلیلی لغو کنید، فقط ده روز مهلت دارید که پول خود را پس بگیرید.  

میزان ارز مسافرتی که می توان از کشور خارج کرد چقدر است؟

باتوجه به قوانینی که در زمینه دریافت ارزمسافرتی تصویب شده است، محدودیت هایی برای ورود و خروج ارز توسط مسافران وجود دارد. اگر متقاضی بخواهد مقدار بیشتری از حد تعیین شده ارز از کشور خارج کند، باید این موضوع را با گمرک هماهنگ نماید. البته به هنگام سفر به کشورهای خارجی باید به قوانین آن کشورها نیز توجه داشت. به عنوان مثال، کشور ترکیه محدودیتی برای ورود ارز ندارد اما بااین حال سایر کشورهای اروپایی حداکثر ارز ورودی توسط مسافر را ده هزار یورو گزارش کرده اند. طبق مصوبات بانک مرکزی در زمینه میزان خروج ارز از کشور، هر مسافر می تواند حداکثر پنج هزار یورو به صورت هوایی و حداکثر دو هزار یورو به صورت ریلی یا دریایی از کشور خارج کند. همچنین اگر فردی قصد واردکردن ارز به کشور را داشته باشد، مبلغ مجاز ده هزار یورو خواهد بود.

نکات مهم

از جمله نکات خیلی مهم دریافت ارز این است که میزان ارز دریافتی برای سفرهای هوایی بیش از سفرهای دریایی و زمینی است که البته با توجه به هزینه های بلیط هواپیما، این موضوع طبیعی است. مورد دیگری که باید به آن دقت کنید این است که نمی توانید در یک سال بیش از یک بار درخواست دریافت ارز داشته باشید.

هنگام درخواست برای دریافت ارز سال ۱۴۰۲، به این نکته توجه کنید که حتما باید حداقل هفت روز تا زمان مسافرت درج شده در بلیط شما فاصله باشد، در غیر این صورت نخواهید توانست ارز مسافری مورد نظر خود را به موقع دریافت کنید.

سخن پایانی

دریافت ارزمسافرتی یکی از راه هایی است که می تواند هزینه های سفر خارجی شما را تا حدودی کاهش دهد. به دلیل نوسانات شدید ارز، دولت در سال های اخیر سهمیه ای را برای مسافران خارجی در نظر گرفته است. متقاضیان باتوجه به شرایط سفر خود، می توانند مقدار مشخصی از ارزهای رایج مانند دلار یا یورو را با قیمت بسیار کمتری نسبت به بازار آزاد دریافت کنند. اگر شما هم قصد سفر به خارج از کشور را دارید، می توانید به صورت آنلاین و یا با مراجعه به بانک های ارزی منتخب، برای دریافت ارزمسافرتی اقدام کنید. 

ویدیو ازدریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.