| کد خبر: 137643 |

هوشمند سازی جاده‌ها در راستای حقوق شهروندی در مسیر توسعه

با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، فرمانده پلیس‌راه کشور، مسئولین و دست‌اندرکاران « فاز اول تائید تخلفات استانی سامانه‌های هوشمند جاده‌ای» در محل قرارگاه پلیس‌راه البرز افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

تین نیوز

با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، فرمانده پلیس‌راه کشور، مسئولین و دست‌اندرکاران « فاز اول تائید تخلفات استانی سامانه‌های هوشمند جاده‌ای» در محل قرارگاه پلیس‌راه البرز افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای مهندس داود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس این سازمان با اشاره به نتایج و سابقه اجرای سامانه‌های هوشمند در کشورکه باتلاش وهمت متخصصان وشرکت های دانش بنیان وپیمانکاران داخل کشور درحال اجرا است اظهارداشت : بعد از تجهیز محورهای شریانی کشور به سامانه های ثبت تخلفات هوشمند جاده ای که از سال گذشته آغاز شده بود، کل اطلاعات ثبت شده از این سیستم ها به صورت متمرکز در شهرک آزمایش جمع آوری، پایش واعمال قانون می‌شود که به منظور مدیریت بهینه،مقرر شداین کار به استان ها واگذار شود و پلیس راه هر استان بتواند اطلاعات مربوط به تخلفات ثبت شده در استان را رصد نموده و اقدامات لازم را به صورت استانی انجام دهد که در این راستا  در استان البرز به عنوان استان پایلوت طرح، از روز جاری این اقدامات از سوی پلیس راه استان انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته  600 سامانه ثبت تخلف عبورومرور در جاده های شریانی نصب شده و در سال جاری نیز 600 سامانه دیگر نصب خواهد شد، افزود: گسترش استفاده از تکنولوژی‌های حمل و نقل هوشمند که با تعامل و همکاری مناسب بین سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای  و پلیس  راه کشور تاکنون انجام شده و ادامه خواهد داشت، تاثیر مثبتی در کاهش تصادفات و افزایش ایمنی سفرهای هموطنان داشته است که بررسی روند نزولی تصادفات رانندگی در سطح جاده های کشور گویای این امر است.

رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور ، ضمن تاکید بر اهمیت نگهداری از ابنیه جاده‌ای به عنوان سرمایه های ملی، ازبه کارگیری 65 سامانه توزین در حین حرکت در جاده های کشور خبر داد و افزود: به منظور مدیریت بهتر جابجایی استاندارد بار و جلوگیری از حمل بار محوری غیر مجاز و با تناژ غیر معمول در جاده ها ،که منجر به آسیب جدی  و تخریب راه‌ها می‌شود، 65 سامانه توزین در حال حرکت نصب است و  تعداد این سامانه ها در کشور به 100 سامانه افزایش می یابد تا به محض اطلاع از حمل بار اضافی توسط ناوگان باری جاده ای، از تردد آن در جاده ها جلوگیری اعمال قانون شود.

براساس این گزارش سردارمحمد حسین  حمیدی فرمانده پلیس‌راه کشور نیز در این مراسم به نقش سامانه‌های هوشمند در بهبود شرایط ترافیکی جاده‌ها اشاره کرد و از کاهش تلفات جاده‌ای در سال‌های اخیر خبر دادو افزود: در سال‌های اخیر به‌صورت متوالی، آمار تلفات جاده‌ای در کشور رو به کاهش گذاشته و این موضوع متأثر از عزم و همت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس‌راه کشور است.انعقاد و اجرای چند تفاهم‌نامه فی‌مابین این دوسازمان وارگان  نیز نقش مؤثری در کاهش آمار تلفات جاده‌ای کشور داشت.

وی درخصوص طرح نوروزی امسال نیز توضیح داد: نوروز 96 نیز برخلاف پیش‌بینی احتمال افزایش آمار تلفات جاده‌ای به دلیل افزایش سفرهای جاده‌ای و وضعیت جوی ، لیکن باهمکاری جدی مردم عزیز ورانندگان وبا استفاده از سامانه‌های هوشمند اطلاع‌رسانی خوبی صورت گرفت و از شدت حوادث و آمار تلفات کاسته شد. بر این اساس باید از سامانه‌ها به‌صورت گسترده استفاده و بهره برداری کرد.

سردار حمیدی ابراز امیدواری کرد: با هم‌افزایی موجود بین سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، پلیس راهور ناجا و دیگر دست‌اندرکاران این طرح ، موانع به‌سرعت مرتفع و این‌گونه سامانه‌ها با سرعت بالاتری در جاده‌های کشور توسعه پیدا کنند و با استفاده از سامانه‌های هوشمند ، تلفات جاده‌ای کشور به حداقل ممکن تقلیل پیدا کنند.

وی افزود: با توجه به این‌که در ابتدای اجرا امکان ارسال اطلاعات به قرارگاه‌های استان‌ها و پاسگاه‌های پلیس‌راه وجود نداشت، جهت رفع این نقص تغییراتی در نرم‌افزارها صورت گرفت تا امروز جهت تست و انجام طرح پایلوت در استان البرز به اجرا گذاشته شد و به‌زودی و بعد از اتمام دوره آزمایشی در این استان در دیگر استان‌ها اجرا خواهد شد.

این گزارش می‌افزاید : علی‌اکبر آشوری مدیر مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این مراسم به فرآیند سامانه‌های هوشمند ثبت و تائید تخلفات جاده‌ای اشاره کرد و در خصوص اهمیت این طرح افزود: در چهارچوب انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در سال 92 بین سازمان راهداری وحمل و نقل جاده ای و راهور ناجا مقرر شد موضوع توسعه سامانه‌های ITS به‌صورت جدی با تعامل دو دستگاه در دستور کار قرار بگیرد. پیرو این تفاهم‌نامه و پیگیری مستمر در شورای اقتصاد قراردادی دیگری جهت اجرای پروژه تجهیز شریان‌های کشور به سامانه‌های ثبت تخلفات عبور و مرور در سال 94 منعقد شد و بعد از انعقاد این قرارداد با شرکت مبین عملیات اجرای آن از نیمه اول سال 94 آغاز شد.

وی افزود: با توجه به اهمیت پروژه و مسائل مرتبط مانند مکان‌یابی و گذراندن مراحل و تست‌های فنی که از ابتدای کار جلسات مستمر با پلیس‌راه برگزار شد و در نتیجه بالغ‌بر 600 سامانه دارای کد در محورهای شریانی کشور نصب و بهره‌برداری شد و مراحل اجرایی دیگر پروژه‌ها نیز به‌خوبی در جریان است.

خاطرنشان می‌سازد دراین مراسم معاون برنامه‌ریزی وجمعی ازمدیران سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای مدیرکل راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای استان البرز ومسئولین ودست اندرکاران و شرکت‌های دانش بنیان پیمانکارطرح نیزحضورداشتند .

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.