۸۰ درصد از جاده های کهگیلویه و بویراحمد ایمن سازی شد
فرمانده پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه کمربندی یاسوج که هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت دارد، تا پایان سال به بهره برداری می رسد و نقش مهمی در کاهش ترافیک و تصادفات خواهد داشت.

فرمانده پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد روز جمعه اظهار داشت: عمده تصادفات در جاده های برون شهری استان ناشی از تخطی از سرعت مجاز و شرایط خاص جغرافیایی(توپوگرافی) منطقه است.
گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سرهنگ حسن دانایاراز پیشرفت قابل توجه پروژه های ایمن سازی جاده های استان کهبه گیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: پروژه کمربندی یاسوج با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و اصلاح نقاط حادثه خیز در محورهای اصلی در دست اجراست که تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به پروژه کمربندی یاسوج بیان داشت: این پروژه که هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت دارد، تا پایان سال به بهره برداری می رسد و نقش مهمی در کاهش ترافیک و تصادفات خواهد داشت.
فرمانده پلیس راه استان از حذف نقاط حادثه خیز در محورهای پرتردد خبر داد و گفت: در محور یاسوج- شیراز و یاسوج- اقلید، اقدامات مؤثری مانند اصلاح پیچ های خطرناک، احداث تقاطع های غیرهمسطح و نوسازی پل ها انجام شده که تا پایان سال تکمیل خواهد شد.
دانایار در این زمینه گفت: جاده یاسوج- اقلید به دلیل موقعیت راهبردی ، روزانه حجم زیادی از تردد را به خود اختصاص می دهد و این مسیر به دلیل نبود زیرساخت های مناسب و حضور نقاط حادثه خیز، به مکانی برای بروز تصادفات مرگبار تبدیل شده بود که با رفع نقاط حادثه خیز شاهد کاهش تصادفات در این محور خواهیم بود.
وی افزود: علاوه بر محور یاسوج- اقلید، کمربندی یاسوج- اصفهان نیز از جمله مسیرهایی است که به دلیل شرایط نامناسب، به یکی از پرحادثه ترین جاده های استان تبدیل شده است، این مسیر که روزانه شاهد تردد گسترده خودروهاست، دارای نقاط متعدد حادثه خیز بود که برنامه ریزی و اقدامات انجام شده امیدواریم شهد کاهش تصادفات در این محور باشیم.
دانایار همکاری سازمان های مرتبط از جمله راهداری، حمل ونقل جاده ای و معاونت عمرانی را در اجرای این پروژه ها مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد که با تکمیل این طرح ها، شاهد کاهش قابل توجه تصادفات در جاده های استان باشند.
همچنین پیش تر مدیرکل پزشک قانونی کهگیلویه وبویبراحمد با اشاره به افزایش فوتی های ناشی از تصادف در سال گذشته (۱۴۰۳) گفت: ۲.۷ درصد افزایش فوتی های ناشی از سوانح رانندگی و حدود ۶ هزار مصدوم در استان ثبت شد.
امینی مجموع متوفیان ناشی از حوادث رانندگی ارجاعی به پزشکی قانونی استان بر اساس محل وقوع حادثه در سال گذشته، ۲۳۰ نفر اعلام کرد و گفت: که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۲.۷ درصد افزایش داشته است.
امینی با اشاره به وضعیت جنیست متوفیان گفت: از کل متوفیان ارجاعی، ۳۷ نفر خانم و ۱۹۳ نفر مرد بود.
کهگیلویه وبویراحمد با داشتن کمتر از ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استان های خطرناک در زمینه سوانح رانندگی است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارای ۹ شهرستان ، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.
تصادفات جاده ای یکی از معضلات اساسی در کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود که جان بسیاری از مسافران و رانندگان را در خطر می اندازد.
با وجود اینکه سال هاست برنامه ها و پروژه های مختلفی برای ایمن سازی جاده ها و کاهش تصادفات در این استان مطرح شده، اما بسیاری از این طرح ها هنوز نیمه تمام مانده اند و نتایج ملموسی در بهبود وضعیت جاده ها مشاهده نمی شود.
این وضعیت نه تنها باعث نگرانی مردم و مسئولان شده، بلکه نشان از فقدان اراده و منابع کافی برای اجرای پروژه های ایمنی دارد. در چنین شرایطی، جاده های پرحادثه این استان همچنان با چالش های بزرگی روبه رو هستند که جان افراد بسیاری را تهدید می کند.