| کد خبر: 98998 |

در یک تحقیق دانشگاهی بررسی شد

اثر خطوط راه‌آهن بر رشد اقتصادی آمریکا

تین‌نیوز| یک مطالعه دانشگاهی که به تازگی انجام شده، میزان تاثیر صنعت ریلی بر کل اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده است. نتایج این پژوهش جالب نشان داد که بخش ریلی بیش از 8/ 32 میلیارد دلار درآمد مالیاتی برای دولت‌های محلی و فدرال به ارمغان می‌آورد و علاوه بر آن میلیون‌ها شغل ایجاد می‌کند. این مطالعه که توسط چهار نفر از اقتصاددانان دانشگاه توسون آمریکا با مدیریت اقتصاددان ارشد این دانشگاه، داریوش ایرانی، انجام شد، حاکی از آن است که حدود 274 میلیارد دلار از کل فعالیت‌های اقتصادی آمریکا به بخش ریلی مربوط است.

ایرانی، استاد و اقتصاددان ارشد موسسه مطالعات اقتصاد منطقه‌ای دانشگاه توسون براساس نتایج این پژوهش می‌گوید که شرکت‌های بزرگ ریلی آمریکا که از آنها به‌عنوان «خطوط ریلی کلاس یک» یاد می‌شود، همچون شرکت سی-اس‌ایکس و یونیون پاسیفیک، نقش قابل توجهی در شکوفایی اقتصادی آمریکا بر عهده دارند. ایرانی در مصاحبه‌ای با نشریه «باجت‌اند تکس نیوز» در رابطه با نتایج این پژوهش گفت: «مجموع تاثیر اقتصادی «خطوط ریلی کلاس یک» در سال 2014 این بود که 4/ 1 میلیون شغل ایجاد کرد و این رقم حدود 1/ 1 درصد از کل مشاغل آمریکا است.» وی افزود: «سهم بخش ریلی از تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال 2014 حدود 273 میلیارد دلار یا 6/ 1 درصد از تولید ناخالص داخلی این اقتصاد بزرگ جهان بوده است. به لحاظ دستمزدها، بخش ریلی آمریکا بالغ بر 88 میلیارد دلار دستمزد پرداخت کرده که این رقم حدود 3/ 1 درصد از کل دستمزدهای ایالات‌متحده آمریکا در سال 2014 را تشکیل می‌دهد. از منظر اثرات مالی صنعت ریلی باید گفت که این صنعت و فعالیت‌های مربوط به حمل‌ونقل ریلی حدود 11 میلیارد دلار از درآمدهای مالیاتی ایالت‌ها و مناطق محلی و حدود 20 میلیارد دلار از درآمدهای مالیاتی دولت فدرال را شکل دادند.

علاوه بر همه اینها، داریوش ایرانی، مدیر این پروژه تحقیقاتی می‌گوید که صنعت ریلی اثرات مثبت دیگری هم بر اقتصاد آمریکا داشته است. ایرانی می‌گوید: «همه اینها تنها بخشی از هزینه‌ها و درآمدهای یک سال است و سایر اثرات مثبت بخش ریلی را منعکس نمی‌کند، اثراتی همچون حمل‌ونقل کالاهای مهمی از جمله فولاد که به مصارف مهم دیگر می‌رسد. اینها صرفا از اثرات حمل‌ونقل ریلی است و نه تاثیر آن‌ بر سایر صنایع برای تولید کالا و خدمات.» ایرانی در این پژوهش با اشاره به اینکه صنعت ریلی تاریخچه‌ای طولانی در منفعت‌رسانی به مصرف‌کنندگان دارد، نوشته است: «از آغاز عملیات ریلی آمریکا در سال 1829، شرکت‌های ریلی اثرات مثبت زیادی را بر اقتصاد آمریکا بر جای گذاشتند. توسعه خطوط ریلی در آمریکا در وهله نخست موجب افزایش تقاضا برای کالاها شدند (کالاهایی همچون زغال‌سنگ، فولاد و چوب) و همچنین تقاضا برای کارگران ساختمانی را افزایش دادند. سپس با افزایش نیروی کار، فعالیت‌های تجاری نیز افزایش یافت. نمی‌توان نقش مهم حمل‌ونقل ریلی آمریکا را در افزایش تجارت بین ایالت‌های مختلف آن نادیده گرفت. بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد که حمل‌ونقل ریلی به آمریکا در ایجاد یک بازار ملی کمک کرد و انتقال کالاها در سراسر این کشور را میسر کرد و اجازه داد فعالیت‌های اقتصادی افزایش یابد. علاوه بر همه اینها، حمل‌ونقل ریلی بر سهولت سفرهای تجاری و سیاحتی نیز افزود و به این ترتیب رشد اقتصادی و فرصت افزایش ارتباطات و شراکت‌های تجاری را فراهم آورد.

این پژوهش نشان داد که رشد صنعت ریلی، دولت آمریکا را نیز منتفع کرد. در گزارش نتایج این پژوهش آمده است: عملیات خطوط ریلی کلاس یک و سرمایه‌گذاری روی آن حدود 8/ 32 میلیارد دلار درآمدهای مالیاتی به ارمغان آورد که شامل مالیات فروش، مالیات املاک، مالیات سهام و سایر انواع مالیات همچون مالیات وسایط نقلیه موتوری بود. مالیات‌های فدرال نیز شامل مالیات کالاهای داخلی و عوارض گمرکی است. مالیات بر درآمد اشخاص، مالیات بیمه اجتماعی و سود شرکت‌ها هم جزو مالیات‌های محلی و ایالتی و هم در سطح فدرال محاسبه می‌شوند.در مجموع، این مطالعه اثرات اقتصادی و مالی صنعت ریلی براقتصاد آمریکا را در سه دسته عمده تقسیم‌بندی کرده است: اثرات مستقیم، اثرات غیرمستقیم و اثرات استنتاجی. اثرات مستقیم صنعت ریلی بر اقتصاد آمریکا، زمانی مشاهده می‌شوند که با عملیات و سرمایه‌گذاری بخش ریلی شغل ایجاد می‌شود و کارکنان به استخدام شرکت‌های ریلی در می‌آیند.اثرات غیرمستقیم وقتی حاصل می‌شوند که کالاها و خدمات از سایر شرکت‌ها خریداری می‌شوند.

در هریک از این دو حالت، افزایش استخدام‌ها موجب افزایش درآمد خانوارها می‌شود چون با افزایش فرصت‌های شغلی، سطح درآمدی نیز افزایش می‌یابد. این موجب به‌وجود آمدن اثرات اقتصادی استنتاجی می‌شود که ناشی از افزایش خریدهای خانوارها در کسب و کارهای محلی است.صنعت ریلی باری آمریکا مسیری به طول 140 هزار مایل را پوشش می‌دهد که سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌ها و تجهیزات آن از سال 2011 افزایش یافت و به 26 میلیارد دلار در سال رسید. هزینه‌های نگهداری و سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌های ریلی آمریکا در سال 2014 به 28 میلیارد دلار رسید و برآوردها نشان می‌دهد این رقم در سال 2015 به 29 میلیارد دلار بالغ شده است.

https:/ / www.heartland.org/ publications-resources/ publications/ economic-and-fiscal-impact-analysis-of-class-i-railroads

https:/ / www.heartland.org/ news-opinion/ news/ study-railroad-industry-keeps-us-economy-on-track

https:/ / www.heartland.org/ _template-assets/ documents/ publications/ aar_towson_freight_rail_economic_report_june_2016.pdf

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.