وقت تغییر پارادایم/ بیانیه ۱۸۰ اقتصاددان درباره ضرورت تضمین امنیت، ثبات و توسعه ایران
بیانیه ۱۸۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره «ضرورت تضمین امنیت، ثبات و توسعه ایران» منتشر شد.

بیانیه ۱۸۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره «ضرورت تضمین امنیت، ثبات و توسعه ایران» منتشر شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، جمعی از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه با انتشار بیانیه ای خطاب به مردم ایران و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ضمن محکوم کردن تجاوز رژیم جنایتکار اسرائیل به ایران و حمله آمریکا به تاسیسات هسته ای کشور، خواستار تغییر پارادایم حاکم بر نظام حکمرانی برای برون رفت از بحران کنونی شدند.
امضاکنندگان این بیانیه با تاکید بر اهمیت تامین امنیت به عنوان نخستین و مهم ترین وظیفه هر حکومت و در همین حال، تقدیر از رشادت های مردم و نیروهای مسلح و پدیده ارزشمند انسجام ملی در جنگ ۱۲ روزه، نسبت به تداوم ناکارآمدی، بی اعتمادی، سیاست خارجی منجمد، تبعیض ها و بی عدالتی ها هشدار دادند.
امضاکنندگان با اشاره به «هزینه های سنگین جنگ» و «بحران های ساختاری در حوزه های اقتصاد، سیاست و روابط خارجی»، اصلاحات بنیادین در رویکرد نظام حکمرانی، پایان دادن به انحصار رسانه ای، تقویت شایسته سالاری و آزادی زندانیان سیاسی را به عنوان ضرورت های تضمین امنیت، ثبات و توسعه ایران معرفی کرده و از دولت درخواست کرده اند با در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی و مذاکره سازنده با آمریکا و اروپا از ایران محافظت کند.
این گروه همچنین خواستار خروج نیروهای نظامی از اقتصاد و بازنگری در سیاست های ارزی و مالی برای مقابله با رانت جویی، فساد و احیای اعتماد عمومی شده اند.
به نام خداوند جان و خرد
ضرورت تضمین امنیت، ثبات و توسعه ایران
مردم شریف ایران و رئیس جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان
نبرد 12روزه نفس گیر و خونین با اسرائیل و آمریکا، در سایه رشادت ها و فداکاری های مردم شریف، نیروهای مسلح و سایر نهادهای پشتیبان کشور عزیزمان، در این مرحله، با آتش بسی هرچند شکننده، متوقف شد و جنگ افروزان را که شاید سودای فروپاشی کشور و حتی تجزیه میهن عزیز را در سر داشتند، ناکام گذاشت.
جنگ 12روزه یک بار دیگر اهمیت بالای برخورداری از امنیت را گوشزد کرد و یادآور شد که نخستین و مهم ترین وظیفه هر حکومتی، تامین آرامش و برقراری امنیت در زندگی شهروندان است. این جنگ در عین حال، پدیده بسیار ارزشمند و عبرت آموزی را نیز به نمایش گذاشت و آن، انسجام ملی و گرایش قدرتمند کثیری از ایرانیان، فارغ از هر ویژگی متمایزکننده، برای حفظ ایران و مقابله با جنگ افروز متجاوز بود. بسیاری از کسانی که به عملکرد نظام جمهوری اسلامی ایران انتقادات جدی داشتند و حتی کسانی که به دلیل همین رویکرد، هزینه های قابل توجهی را نیز پرداخته بودند، در کنار دیگر ایرانیان، تجاوز اسرائیل به ایران را شدیدا محکوم کردند. بی تردید رفتار اجتماعی تحسین برانگیز مردم ایران در این شرایط سخت و حساس و نحوه مواجهه آنان با این هجوم تجاوزکارانه، در توقف آن تاثیر تعیین کننده ای داشته است.
جان و کیان مردم، نیازمند بازنگری های اساسی است.
- سیاست های پولی ، ارزی، تجاری و مالی به گونه ای تنظیم شود که زمینه رانت جویی و فساد را از بین ببرد و از سوی دیگر، بهره مندی نهادهایی متوقف شود که با وجود گسترش هشداردهنده فقر همگانی، خارج از کنترل و نظارت تعریف شده و بدون شفافیت، از منابع عمومی تغذیه می شوند و امتیازات فراوانی را مورد استفاده قرار می دهند.
- بر ضرورت خروج نیروهای نظامی از امور بنگاه داری و فعالیت های اقتصادی و تمرکز آنها بر امور مربوط به حوزه های مستقیما مرتبط با امور نیروهای مسلح تاکید می شود.
امید آن داریم که نظام تصمیم گیری کشور در سایه یادگیری از اتفاقات پرهزینه ای که طی دهه های گذشته رخ داده و در درون هریک از آنها، درس هایی فراوان و سازنده همراه داشته، بتواند ایرانی آباد، آزاد، مستقل و پرنشاط را برای این مردم قهرمان و شریف، از خود به یادگار بگذارد.