بازدید سایت : ۵۴۳۵۳
| کد خبر ۲۹۷۳۲۰
کپی شد

چرا بیمه رانندگان جاده ای باید یارانه‌ داشته باشد؟ / چه بیمه‌ ای در شان رانندگان است

یارانه بیمه، کم ترین پاسخ به سال ها رنج قشر رانندگان جاده ای است و حق بیمه رانندگان باید متناسب با درآمد ناپایدار راننده تعیین شود.

چرا بیمه رانندگان جاده ای باید یارانه‌ داشته باشد؟ / چه بیمه‌ ای در شان رانندگان است
تین نیوز |

علیرضا محمدی

۱. راننده در خط مقدم سختی و خطر است، نه در حاشیه امنیت

خبر پربازدید امروز را بخوانید:

◄ فروش کمپرسی چینی به صورت نقدی و اعتباری با وام 3 میلیاردی و بازپرداخت حداکثر 36 ماهه + جزئیات

راننده کامیون، اتوبوس، تریلی یا سواری پلاک کرایه هر روز در معرض مرگ و مصیبت است؛ نه پشت میز اداره، نه در سایه کولر و دفتر، بلکه در دل گردنه، در میان شن و یخبندان. هزینه این خطر، فقط پول نیست؛ فرسایش جان و تن است. آیا انصاف است که چنین انسانی، برای تأمین حداقل امنیت درمانی و بازنشستگی اش، خود همه هزینه را پرداخت کند؟

یارانه بیمه، کم ترین پاسخ به سال ها رنج این قشر صبور است.

۲. بیمه بدون یارانه، بیمه ای مرده است

وقتی دخل راننده با خرج نمی خواند، اولین چیزی که حذف می شود، بیمه است. نتیجه چیست؟ بیماری بدون درمان، حادثه بدون جبران، بازنشستگی بدون امنیت. این فاجعه است، نه فقط برای راننده، بلکه برای تمام ساختار حمل و نقل کشور. بیمه بدون حمایت، بیمه ای است که به کار نمی آید؛ پوسته بدون مغز.

۳. یارانه بیمه، سرمایه گذاری برای دوام اقتصاد است

دولت اگر امروز یارانه بدهد تا راننده بیمه شود، فردا هزینه ای برای درمان، دیه، از کارافتادگی، یا کفالت خانواده بی سرپرست نخواهد پرداخت. این حمایت، نه خرج است و نه بخشش؛ یک سرمایه گذاری عقلانی و آینده نگرانه است.

۴. یارانه بیمه، گامی در مسیر عدالت اجتماعی است

کارمند دولت، با حقوق ثابت و پاداش، از بیمه کامل برخوردار است. آیا راننده ای که شب در بیابان می خوابد و صبح در گردنه می لغزد، شایسته بیمه کمتر است؟ عدالت ایجاب می کند بیمه راننده، نه کمتر، بلکه برتر باشد؛ و این بدون یارانه ممکن نیست.

 ویژگی های بیمه ای که در شان راننده باشد

۱. پوشش کامل درمان برای راننده و خانواده اش

بیمه باید شامل درمان سرپایی، بستری، دارو، جراحی، دندان پزشکی و سلامت روان باشد؛ نه فقط برای راننده، بلکه همسر، فرزند و والدین تحت تکفل او.

۲. بازنشستگی زودتر از موعد با احتساب سختی کار

هیچ راننده ای نمی تواند تا ۶۵ سالگی کار کند. این کار، جسم را پیش از موعد می فرساید. بازنشستگی در ۵۵ سالگی با سابقه کامل، با محاسبه سختی کار، حقی است که باید به رسمیت شناخته شود.

۳. بیمه عمر و حوادث با پوشش واقعی، نه اسمی

راننده ای که جانش را در جاده می گذارد، باید مطمئن باشد اگر اتفاقی برای او افتاد، خانواده اش درگیر هزار امضا و هیئت تشخیص نمی شود. عدد بیمه عمر باید سنگین باشد و بدون اما و اگر پرداخت شود.

۴. حق بیمه منطقی و قابل پرداخت ماهانه

حق بیمه باید متناسب با درآمد ناپایدار راننده تعیین شود. نه چندان بالا که توان پرداخت آن نباشد، و نه چندان پیچیده که راننده قیدش را بزند. پرداخت باید اقساطی، ساده، و بی واسطه باشد.

۵. فرایند اداری آسان، محترمانه و بی دردسر

راننده نباید برای تمدید دفترچه یا پیگیری خسارت، سه روز در صف بنشیند یا از شهری به شهر دیگر برود. همه چیز باید در دسترس باشد، با سامانه ای شفاف و پاسخ گو.

نتیجه گیری: امروز زمان حمایت است، نه وعده

راننده، نه توقع بی جا دارد، نه انتظار صدقه. او فقط می خواهد اگر بیمار شد، بیمارستان درِ خود را ببندد. اگر از کار افتاد، نان خانواده اش قطع نشود. و اگر عمرش تمام شد، نامش با عزت در خاطر بماند.

یارانه بیمه، شرط لازم تحقق این خواسته ساده و شریف است. این مطالبه، نه بر پایه خواهش، بلکه بر بنیاد حق است. و دولتی که بخواهد صنعت حمل ونقل را نجات دهد، باید با رانندگانش صادقانه کنار بایستد؛ نه در حرف، که در عمل.

* رئیس هیئت  مدیره انجمن صنفی کار فرمایی شرکت ها و شعب حمل ونقل مسافر بین شهری سواری کرایه ومینی بوس استان خراسان جنوبی 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: شبکه های اجتماعی
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    خیلی متاسفم برای مسئولین بی سوادکه فقط ظام میکنن وصبرمردم داره تموم میشه شماازخداکه نمیترسیدچون اگه اخرت قبول داشتیداینهمه ظلم نمیکردید بترسیدازاون روزکه مردم بخان خودشون حقشونوبگیرن خدالعنت کنه بیمه ننگین تامین اجتمایی که همیشه دستشون توجیب راننده بدبخت بوده راننده ای که هرروزتوروزن وبچش شرمنده هست امیدوارم که روزخوش نبینیدمسئولین خائن

  • سجادنوبهار پاسخ

    بندهدبعد از ۱۴ سال تو جاده با اتوبوس امروز ب دلیل های زیادی ک یکی حق ببمه ک هرسال به شدت ترمز مبره دوم پلیسهای که ب خاطر یه راهنما نزدن دفترچه کار به مدت ۳ماه ضبط میکنن واز کار بیکارت میکنن و جریمهای خیلی سنگین ک خلاف جزیی کدبا یه تذکر قابل حله باید پرداخت کنی و از به طرف دیگه هزینه های خیلی بالا و قطعات چینی بی کیفیتی ک مجبور ب استفاده بدای ماشین میشی یک هفته کار نمیکنه ؟سختیهای جاده هم ک تمامی نداره همه هم فقط حرف شرایط سخت رانندگی میزنن و هیچ مسولی هزچ کاری نمیکنه بجز سخت گیرانه تر کرد مثلا تمدید کارت هوشمند

  • نعمت ضیایی پاسخ

    باسلام قابل توجه مسئولان ریاست جمهوری و مجلس جابجایی*نیرو=کار حالا اگر شما یک عمر هم زور=نیرو وارد کنید و حرکتی انجام نشود عملاً کاری صورت نگرفته است این جابجایی توسط رانندگان حمل‌ونقل مسافروکالاصورت میگیرد و بیمه تامین اجتماعی وسختی کار حداقل کاری است که دولت می‌تواند انجام دهد کشور فرانسه با این قدرت و اقتصاد نتوانست 24ساعت اعتصاب رانندگان دوام آورد نه اینکه رانندگان حمل‌ونقل آگاهی ندارند که اولین حلقه زنجیره اقتصاد کشور هستند بلکه آنان با آگاهی کامل به این مسوولیت با جان ومال خود چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درآورده‌اند وبا کمترین توقع کار می‌کنند






    اق


    تد