بازدید سایت : ۳۰۷۳۳
| کد خبر ۳۰۱۷۹۰
کپی شد

تحولی حمل ونقلی در شمال غرب کشور/ قطار توسعه به اردبیل می رسد

اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور، نه تها گره گشای مشکلات حمل ونقل و توسعه نیافتگی منطقه ای است، بلکه بستری حیاتی برای جهش اقتصادی، رونق گردشگری و ارتقای جایگاه استراتژیک این استان در سطح ملی و بین المللی به شمار می آید؛ اکنون پس از دو دهه امیدها برای بهره برداری از آن افزایش پیدا کرده است.

تحولی حمل ونقلی در شمال غرب کشور/ قطار توسعه به اردبیل می رسد
تین نیوز |

اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور، نه تها گره گشای مشکلات حمل ونقل و توسعه نیافتگی منطقه ای است، بلکه بستری حیاتی برای جهش اقتصادی، رونق گردشگری و ارتقای جایگاه استراتژیک این استان در سطح ملی و بین المللی به شمار می آید؛ اکنون پس از دو دهه امیدها برای بهره برداری از آن افزایش پیدا کرده است.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، یکی از مسائل کلیدی در توسعه زیرساخت های حمل ونقل کشور، اتصال مناطق مختلف به شبکه ریلی سراسری است، در این میان، اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور می تواند نقش بسزایی در تسهیل حمل ونقل کالا و مسافر، توسعه اقتصادی، افزایش بهره وری و کاهش ترافیک جاده ای ایفا کند.

اردبیل به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه اش در شمال غربی ایران و نزدیکی به مرزهای جمهوری آذربایجان و دیگر کشورهای منطقه از اهمیت استراتژیکی بالایی برخوردار است، متصل نبودن این استان به شبکه ریلی، علاوه بر محدود کردن امکانات حمل ونقل و تسهیل مراودات اقتصادی، به ایجاد مشکلاتی همچون افزایش هزینه های جابه جایی، آلودگی محیط زیستی و کاهش ایمنی در جاده ها منجر شده است، در نتیجه ضرورت دارد که پروژه های اتصال اردبیل به شبکه ریلی به ویژه در راستای تسهیل دسترسی به بازارهای داخلی و بین المللی و توسعه گردشگری با جدیت بیشتری پیگیری شود.

راه آهن اردبیل – میانه را نهایی خواهیم کرد

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور طی روزهای اخیر در سفر غیررسمی خود به استان اردبیل گفته بود: «آنچه که امروز در استان اردبیل برای مدیران تاکید کردیم تلاش برای به پایان رساندن پروژه های نیمه تمام به ویژه راه آهن اردبیل – میانه بوده که با هر کمک و مساعدتی سعی خواهیم کرد این پروژه را در سال جاری تمام کنیم، تا اردبیل به شریان حیاتی ریلی کشور بپیوندد، از زمانی که مسئولیت دولت چهاردهم را گرفتیم با بحران های خارج از اختیار و اراده روبه رو شدیم که ما را در انجام تعهدات با تأخیر و تعلل روب رو کرده است و در ادامه اگر مشکل خاصی از جنگ و خونریزی گرفته تا سایر بحران ها به وجود نیاید ما در خدمت مردم به ویژه مردم ابوالفضلی، شجاع و ایثارگر اردبیل خواهیم بود که با غیرت تمام در صحنه حاضر هستند.»

تقویت روابط بین الملل با بهره گیری از پیوست به شبکه ریلی کشور

مسعود امامی یگانه، استاندار اردبیل درباره تأثیر اقتصادی اتصال راه آهن اردبیل به شبکه ریلی کشور به خبرنگار ایمنا می گوید: ایجاد راه آهن در استان اردبیل نه تنها می تواند بر وضعیت اقتصادی آن تأثیر بگذارد، بلکه در ابعاد سیاسی نیز تأثیرات قابل توجهی خواهد داشت، از جمله مهم ترین این تأثیرات تقویت روابط بین المللی است، اتصال اردبیل به شبکه ریلی سراسری به ویژه از طریق مرزهای مشترک با جمهوری آذربایجان و ترکیه، روابط اقتصادی و سیاسی ایران با این کشورها را تقویت کرده و می تواند موجب تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی کشور شود.

وی با اشاره به اینکه استحکام پیوندهای منطقه ای از دیگر تأثیرات شبکه ریلی اردبیل است، می افزاید: این پروژه موجب می شود که استان اردبیل به عنوان نقطه اتصال در شبکه حمل ونقل سراسری قرار گیرد و اهمیت استراتژیک آن در عرصه های سیاسی و اقتصادی افزایش پیدا کند، این امر می تواند در برنامه ریزی های کلان ملی و منطقه ای جایگاه ویژه ای برای این استان ایجاد کند.

استاندار اردبیل ادامه می دهد: توسعه عدالت منطقه ای نیز از دیگر تأثیرات اتصال اردبلی به شبکه ریلی کشور است، ایجاد راه آهن در استان اردبیل به عنوان یکی از مناطق کمتر توسعه یافته کشور می تواند موجب تقویت عدالت منطقه ای شده و از تمرکز بیش از حد فعالیت ها در تهران و دیگر کلان شهرها جلوگیری کند.

راه آهن، ایجاد فرصت های شغلی را می تواند متحول سازد

بهروز خلیلی، معاون اقتصادی استاندار اردبیل نیز در این ارتباط به خبرنگار ایمنا می گوید: اتصال اردبیل به شبکه ریلی، گامی مهم در جهت تسهیل جابه جایی کالا و مسافر خواهد بود که در نهایت موجب رشد اقتصادی استان می شود، مهم ترین تأثیرات اقتصادی این پروژه عبارت است از افزایش تجارت و صادرات، ایجاد فرصت های شغلی و جذب سرمایه گذاری که اقتصاد استان را می تواند متحول سازد.

وی می افزاید: اتصال به شبکه ریلی به ویژه به کشورهای همسایه همچون جمهوری آذربایجان و ترکیه، امکان تبادل کالا را تسهیل می کند، این امر می تواند به رشد صادرات محصولات کشاورزی، صنعتی و گردشگری استان منجر شود.

خلیلی با اشاره به کاهش هزینه های حمل ونقل می گوید: راه آهن به دلیل صرفه جویی در زمان و هزینه نسبت به حمل ونقل جاده ای، هزینه های جابه جایی کالا را کاهش داده و رقابت پذیری تولیدات استان را افزایش می دهد، توسعه زیرساخت های ریلی به ویژه در مراحل ساخت و بهره برداری از پروژه، می تواند منجر به ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش های مختلف همچون حمل ونقل، ساخت وساز، خدمات و پشتیبانی شود.

ردپای توسعه در ریل های اردبیل

معاون استاندار اردبیل ادامه می دهد: با افزایش قابلیت های حمل ونقل، استان اردبیل می تواند به یک قطب صنعتی و تجاری جدید تبدیل شده و سرمایه گذاران داخلی و خارجی را جذب کند.

وی همچنین با اشاره به تأثیر فرهنگی وجود راه آهن در اردبیل تصریح می کند: ایجاد راه آهن نه تنها به رشد اقتصادی و سیاسی کمک می کند، بلکه در حوزه فرهنگی نیز تأثیرات مثبتی خواهد داشت، از مهم ترین تأثیرات فرهنگی این پروژه می توان به تسهیل دسترسی به فرهنگ های مختلف اشاره کرد، در واقع راه آهن امکان جابه جایی سریع و آسان افراد را فراهم می کند و این امر موجب تسهیل دسترسی مردم استان به دیگر فرهنگ ها و گروه های اجتماعی خواهد شد، این امر می تواند تبادل فرهنگی و تقویت هم افزایی فرهنگی در سطح ملی و بین المللی را تسهیل کند.

راه آهن اردبیل تا پایان سال به بهره برداری می رسد

علی نیکزاد، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به آخرین وضعیت پروژه راه آهن اردبیل به خبرنگار ایمنا می گوید: این پروژه ۱۷۵ کیلومتری که حدود دو دهه از آغاز آن می گذرد، در مراحل پایانی اجرا قرار دارد و با تأمین اعتبارات لازم، تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در سفر اخیر رئیس جمهور به اردبیل، تأمین ۲,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه مورد تأکید قرار گرفت، می افزاید: با پیگیری های مجلس و همکاری دولت، اختصاص ۱,۰۰۰ میلیارد تومان از طریق اوراق بانک ملت قطعی شده و ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز با رفع موانع موجود در سازمان برنامه و بودجه به این پروژه تخصیص پیدا خواهد کرد.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی می گوید: پیمانکاران و وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده اند که با دریافت ۱,۲۰۰ میلیارد تومان می توانند عملیات اجرایی را به پایان برسانند، بنابراین با توجه به تأمین این مبلغ، انتظار می رود پروژه راه آهن اردبیل پس از سال ها انتظار در سال جاری به بهره برداری برسد.

نیکزاد ادامه می دهد: این پروژه از اهمیت بالایی در توسعه حمل ونقل ریلی و رونق اقتصادی منطقه برخوردار است و با تکمیل نهایی، نقش مهمی در رونق تجاری و گردشگری استان اردبیل ایفا خواهد کرد.

رشد صنعت گردشگری استان اردبیل با اتصال به شبکه ریلی کشور

حسن محمدی ادیب، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبی ل نیز با اشاره به رشد گردشگری با استفاده از راه آهن به خبرنگار ایمنا می گوید: راه آهن به ویژه در فصل های پیک گردشگری، تسهیلات زیادی برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم می کند، این امر می تواند موجب رشد صنعت گردشگری در اردبیل شده و تأثیرات مثبتی بر معرفی جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان داشته باشد.

وی می افزاید: اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی موجب می شود که مردم این استان از لحاظ فرهنگی و اجتماعی به شبکه گسترده تری از ارتباطات دست پیدا کنند، این امر می تواند به تقویت هویت محلی و در عین حال پیوند میان هویت ملی و محلی منجر شود.

 اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور می تواند تحولی شگرف در رشد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی این استان ایجاد کند، ابتدا، این پروژه قادر است دسترسی سریع تر و کم هزینه تر به بازارهای داخلی و بین المللی فراهم کند و به این ترتیب، ظرفیت های صادراتی استان به ویژه در بخش های کشاورزی و صنایع، افزایش پیدا کند، کاهش هزینه های حمل ونقل نیز می تواند زمینه ساز رقابت پذیری بیشتر محصولات اردبیل در بازارهای جهانی باشد.

علاوه بر مزایای اقتصادی، اتصال اردبیل به شبکه ریلی به تقویت روابط بین المللی ایران با کشورهای همسایه همچون جمهوری آذربایجان و ترکیه کمک خواهد کرد، این پروژه می تواند به تقویت دیپلماسی اقتصادی و سیاسی کشور و نیز ارتقای جایگاه استان اردبیل در نقشه استراتژیک منطقه ای و جهانی منجر شود، در نتیجه اردبیل به عنوان یک نقطه اتصال در شبکه حمل ونقل سراسری، به مرکز رشد و توسعه در سطح ملی تبدیل خواهد شد.

در نهایت، راه آهن اردبیل به عنوان یک پروژه زیربنایی مهم، ظرفیت ایجاد فرصت های شغلی فراوان را دارد، با توجه به مراحل ساخت و بهره برداری پروژه، هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش های مختلف از جمله حمل ونقل و گردشگری ایجاد خواهد شد، این تحول نه تنها به رشد اقتصادی استان کمک خواهد کرد، بلکه موجب تقویت عدالت منطقه ای و کاهش تمرکز فعالیت های اقتصادی در تهران و کلان شهرها خواهد شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.