| کد خبر: 144489 |

رحیمی جهان آبادی تشریح کرد:

توانایی دستگاه دیپلماسی در گشایش گره روابط ریاض و ایران

رئیس کمیته بین الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: دانش مقام معظم و عملکرد مثبت دستگاه دیپلماسی این فرصت را ایجاد می کند که عربستان به سمت ایران حرکت کند.

تین نیوز

رئیس کمیته بین الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: دانش مقام معظم و عملکرد مثبت دستگاه دیپلماسی این فرصت را ایجاد می کند که عربستان به سمت ایران حرکت کند.

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت گفت: ایران ، عربستان و ترکیه 3 کشور تاثیرگذار اسلامی در خاورمیانه با توانایی بالا در تعیین معادلات هستند.

نماینده مردم تربت جام و تایباد در ادامه افزود: تعاملات سازنده بین تهران و ریاض منجر به کاهش تنش های منطقه خواهد شد و طرفین از این موضوع سودسرشاری کسب خواهند کرد.

وی در ادامه بیان داشت: ایران به عنوان کشوری که از قدرت نظامی بالا و دموکراسی مقتدر برخوردار است با عربستان به عنوان کشوری که داعیه خادمین حرمین شریفین را دارد در موضوعات مهمی همانند بحث بازار نفت و اشتراک منافع با ترکیه باید به سمت گفت و گوها پیش بروند.

کلید حل معضلات خاورمیانه در دست ایران ، ترکیه و عربستان

رئیس کمیته بین الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: اگر مثلث 3گانه اسلامی بین ایران ، ترکیه و عربستان تشکیل شود به طور حتم بسیاری از مشکلات خاورمیانه حل و فصل خواهد شد.

وی تصریح کرد:ضمن این که از هرگونه تنش غیرضروری با سعودی ها باید پرهیز کنیم به این معنی که باید بپذیریم که ما دارای اختلاف منافع و اختلاف در حوزه ایدئولوژی و مذهبی، در حوزه های نفوذ در خاورمیانه ، در عراق ، در افغانستان ، در سوریه ، در آسیای میانه دارای چالش ها و اختلاف نظرهایی با عربستان هستیم.

رحیمی جهان آبادی گفت : ایران به عنوان نماد تفکر شیعه و عربستان به عنوان نماد تفکری خاص از اهل سنت تحت نفوذ رویکردهای وهابی در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند ؛ باید بپذیریم که دنیای امروز ، دنیای چانه زنی درباره اختلافات و ارائه تعریف موازی از منافع است.

وی خاطرنشان کرد: ایران باید بتواند چالش ها با عربستان را مدیریت و منافع مشترک را برجسته تا سطح تنش ها به شدت کاهش پیدا کند.

این نماینده مجلس دهم گفت: ناظران حوادث بحرین ، وضعیت افغانستان و ناامنی در مرزشرقی ایران، جنگ سوریه ، درگیری های عراق و حتی تنش های خارج از خاورمیانه و در آسیای میانه را به دلیل تنش میان عربستان با ایران می دانند.

توانایی بالای اقتدار دیپلماتیک تهران

وی با پیش کشیدن موفقیت ایران در حل بحران هسته ای و تفاهم برجام گفت: قدرت دیپلماسی ایران که توانست برجام را با گروه 1+5 حل و فصل کند می تواند در رفع اختلافات بین ایران و عربستان وارد عمل شود.

رحیمی جهان آبادی گفت: هیئت حاکمه عربستان باید با عقلانیت بیشتر ، نگاه به امکانات جهان اسلام و صرف نظر کردن از روابط با آمریکا و نظام سلطه به سمت ایجاد آرامش برای خاورمیانه حرکت کند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب خواهان بهبود رابطه با جهان اسلام و عربستان بوده است اما مشکلی که وجود دارد به هیچ عنوان مربوط به شیعه و سنی نیست و مربوط به تاثیرپذیری ریاض از واشنگتن است. نقش آمریکا از نگاه ایران به عنوان عنصری مخرب و ویرانگر شناخته می شود که باعث و بانی مشکلات جهان اسلام است.

رئیس کمیته بین الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: تا زمانی که سعودی ها متکی و مطیع آمریکا باشند ما نمی توانیم با آنها به تفاهم جامعی دست پیدا کنیم اما می توانیم چالش ها را مدیریت کرده و اختلافات را کاهش دهیم.

وی بیان داشت : اقتدار دیپلماتیک ایران که ظرف 4 سال گذشته افزایش یافته با توجه به رویکرد ونگاه مثبت رهبری این توانایی را دارد که گره روابط تهران و ریاض را باز کند.

مناسک حج بستر تعاملات سازنده ایران و عربستان

رحیمی جهان آبادی با اشاره به انتقاداتی که در مورد مناسک حج 96 مطرح بود ، گفت: نگاه مثبت رهبری به عنوان فریضه اسلامی و عامل پیوند اسلامی منجر به چانه زنی دیپلماتیک و فعالیت سازمان حج و زیارت شد تا مناسک حج احیا شود.

وی تاکید کرد: ما امروز شاهدیم که مناسک حج به عنوان گام بلند ایران و عربستان به سوی یکدیگر است که دو کشور از تنش های جدید دوری کنند، دانش مقام معظم و عملکرد مثبت دستگاه دیپلماسی این فرصت را ایجاد می کند که عربستان به سمت ایران حرکت کند.

این نماینده مجلس دهم گفت: خاورمیانه و جهان اسلام نیازمند روگردانی عربستان از نگاه تند و تهاجمی است ، عربستان باید بپذیرد که ایران در جهان اسلام دارای مقبولیت ویژه ای است.

 
پرچم ایران و عربستان سعودی

گفتنی است که روزنامه رای الیوم اخیرا در گزارشی نوشته است که روند عادی سازی میان ایران و عربستان را پرشتاب توصیف کرد ونوشت: روابط عربستان و ایران به طور پیوسته رو به بهبود گذاشته است؛ آن هم به این دلیل که مسئولان دو کشور دریافته اند که دامن زدن به تنش ها، حملات رسانه ای متقابل و قطع راه های ارتباطی و گفتگوها، نتایجی معکوس و در عین حال هزینه بری به همراه دارد.

 

منبع: خبرگزاری خانه ملت

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.