از سختی های کار رانندگی در جاده تا پذیرش مشکلات و ناملایمات با عشق به جاده
رانندگی در جاده شوری که بی علاقه ها به رانندگی درکش نمی کنند، ساعت ها به جاده نگاه می کنند و در کوه و کمر و بیابان تنها می رانند.

شب و روز در جاده ها در حال حرکت هستند، به عشق جاده رانندگی می کنند، اما عشق به رانندگی حس غریبی است که در دل بعضی ها می جوشد و آنها را به دل جاده می کشاند، سال هاست عمر خود را در این راه صرف کرده اند اما مشکلاتشان روز به روز بیشتر می شود، همچون مسیر طولانی که انگار قرار نیست به آن برسند.
خبر پربازدید امروز را بخوانید:
◄ انفجار بندر رجایی به رانندگان کامیون چه درس هایی داد؟/ راهکارهایی برای نجات جان رانندگان
رانندگی در جاده شوری که بی علاقه ها به رانندگی درکش نمی کنند، ساعت ها به جاده نگاه می کنند و در کوه و کمر و بیابان تنها می رانند. عشق به جاده ها، عاشق بیدارماندن ها، دنده جازدن ها، همنشینی با جاده ها، اما گاهی ناملایماتی می بینند و چیزی نمی گویند.
مشکلات زیادی دارند اما انگار به عشق جاده دم نمی زنند، امروز به بهانه روز حمل و نقل با یکی از رانندگان گفت و گویی انجام دادیم که با هم می خوانیم تا بیشتر با رانندگانی که دل به جاده ها می زنند و تلخی ها و شیرینی های زیادی را چشیده آشنا شویم.
محمدعلی غلامی ارجنکی در گفت وگو با ایسنا در خصوص اهمیت شغل رانندگان حمل و نقل عمومی و سابقه فعالیت خود، گفت: بنده متولد ۱۳۵۳ هستم و در بخش رانندگان باری و کمپرسی فعالیت می کنم، فعالیت حرفه ای خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده ام و حدود ۲۰ سال در این حوزه فعالیت مستمر داشته ام.
این فعال حوزه حمل و نقل جاده ای در چهارمحال و بختیاری افزود: بنده از ابتدای دهه ۹۰ مطالبه گری صنفی را آغاز کردم، در ابتدا تعاونی کامیون داران در شهرکرد را تاسیس و سپس در سال ۱۳۹۸ نیز توانستم انجمن صنفی رانندگان ناوگان کمپرسی و ماشین آلات سنگین راه سازی شهرکرد را تاسیس کنم و به مدت دو دوره با حداکثر آرا به عنوان هیات رئیسه این انجمن صنفی انتخاب شدم.
وی در ادامه در خصوص بیمه رانندگان حمل و نقل باری و کمپرسی، توضیح داد: متاسفانه از سال ۱۳۹۷ هیچ کدام از رانندگان تازه وارد به این دوره، یارانه دولتی ۵۰ درصدی مربوط به بیمه حمل و نقل رانندگان را دریافت نکرده اند، تا قبل از این سال هر راننده ای که کارت هوشمند دریافت می کرد، مشمول تخفیف ۵۰ درصدی بیمه می شد.
غلامی افزود: امسال رانندگان پایه یک، معادل ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به صورت ماهیانه برای بیمه باید پرداخت کنند، اما رانندگان دارای کارت هوشمند قبل از سال ۱۳۹۷، مبلغ ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پرداخت می کنند و این مسئله موجب اعتراض رانندگان بدو ورود شده است، باید به این نکته توجه کرد که برخی از افرادی که قبل از این تاریخ کارت هوشمند رانندگی دریافت کرده اند در این حرفه فعالیت ندارند و به این صنف تحمیل شده اند.
موسس و رئیس انجمن صنفی رانندگان ناوگان کمپرسی و ماشین آلات سنگین راه سازی شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه هفته گذشته مکاتبه ای با مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان انجام و رونوشت آن به مدیرکل تامین اجتماعی استان و کانون کشوری رانندگان ایران ارسال شد، گفت: در این مکاتبه تاکید شد تا یک غربالگری از رانندگان دارای کارت هوشمند انجام شود و افرادی که در این حوزه فعالیت نمی کنند از سهمیه یارانه رانندگان حذف شوند و این سهمیه به رانندگان واقعی و فعال پرداخت شود و جایگزین این افراد شوند، رانندگان همچنین می توانند بیمه روستاییان و عشایر نیز استفاده کنند.
وی ادامه داد: رانندگان برای اخذ کارت هوشمند باید از هفت آیتم عبور کنند، اولین آیتم بیمه رانندگان است و متاسفانه این بیمه بازیچه دست افرادی سودجو و فرصت طلب شده است، طبق قانون ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی، افراد ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها و در صورت نداشتن بیمه پردازی همسو می توانند از ۷۰ درصد یارانه دولتی برای بیمه استفاده و با پرداخت ۳۰ درصد سهمیه از بیمه روستاییان و عشایر بهره مند شوند، این قانون در استان به خوبی اجرا نشد، افرادی تحت پوشش سایر بیمه ها هستند که از این بیمه بدون استعلام استفاده می کنند و کارت هوشمند برای واردات خودرو دریافت کرده و این مسئله موجب نارضایتی شده است.
غلامی با بیان اینکه دستمزد و کرایه رانندگان پایین و اما هزینه ها بالاست، گفت: این عدم هماهنگی موجب شده تا رانندگان و کامیون داران در حفظ و نگهداری ناوگان به مشکل بخورند، هزینه های مصرفی ناوگان مانند لاستیک بسیار بالاست، همچنین سهمیه گازوئیل رانندگان به ویژه درون شهری پایین بوده و رانندگان در مضیقه هستند.
این فعال حوزه حمل و نقل جاده ای در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: همخوانی نداشتن بین درآمد و هزینه ها، موجب شده بدون وقفه فعالیت کنند تا بتوانند از پس هزینه های زندگی برآیند و این مسئله موجب مشکلاتی برای آن ها و خانواده های آنان شده است.
وی در خصوص وضعیت محورهای مواصلاتی از نظر امنیت و ایمن بودن محور برای تردد، خاطرنشان کرد: روکش آسفالت جاده ها فرسوده شده است و این محورها نیازمند بهسازی و ایمن سازی هستند، علت تصادفات و هزینه های استهلاک خودروهای ناوگان به دلیل وضعیت نامطلوب جاده ها است.
غلامی بیان کرد: با بالا رفتن هزینه های ناوگان حمل و نقل انگیزه ای برای رانندگان وجود ندارد تا مالک خودرو شوند، قیمت خرید ماشین آلات ناوگان سر به فلک کشیده و میلیاردی شده است و با دستمزد کنونی رانندگان امکان خرید خودرو را ندارند.
موسس و رئیس انجمن صنفی رانندگان ناوگان کمپرسی و ماشین آلات سنگین راه سازی شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه رانندگان و کامیون داران با نام سنگرسازان بی سنگر در جبهه های حق علیه باطل حضور داشتند، گفت: در دوران سازندگی نیز در خط مقدم جبهه عمران و آبادانی بودند، ولی متاسفانه باوجود اینکه رانندگان در تمامی صحنه ها و بحران ها حضور داشتند و همراه مسئولان بودند، اما ۱۶ هزار نفر عضو انجمن صنفی رانندگان چهارمحال و بختیاری با مشکلات متعددی از جمله نداشتن مسکن و تامین معیشت دست و پنجه نرم می کنند، چرا نباید به رانندگان زمین برای ساخت مسکن اختصاص پیدا کند؟ حل مشکلات این قشر باعث ایجاد امید می شود همچنین مکان مستقلی برای رانندگان وجود ندارد و در یک محل استیجاری ساکن هستند
وی افزود: بومی گرایی یکی از آفت هایی است که در ۲ سال گذشته به جان رانندگان افتاده شهرهایی که مبدأ بار هستند اعلام می کنند که اولویت بارگیری با رانندگان بومی است و سپس سایر رانندگان شهرستان ها اقدام به بارگیری کنند.
غلامی با تاکید بر اینکه شغل رانندگی باید جزو مشاغل سخت و زیان آور باشد، خاطرنشان کرد: این مسئله توسط انجمن های صنفی مرتبط مرتبا در حال پیگیری است، خواهشمندیم مسئولان امر این مسئله را پیگیری کنند، راننده توان کار ۳۰ سال کار مداوم را ندارد و عمده رانندگان پس از ۲۰ سال فعالیت دچار فرسودگی شغلی و بیماری جسمی می شوند.
, سلام ما از مسئولین تقاضای رسیدگی به مشکلات من راننده داریم چرا سختی کار به قشمه زحمت کشیده نمیدهید واقعا شغل رانندگی بیابان خیلی سخت فکر به حال بیمه تکمیلی درمان بکنند
بااین جاده ، با این اقتصاد، با این ناملایمتی های روحی روانی، حق خوری و حق کشی ها...
دیگه نمیکشیم. یشتر از ۲۰سال خدمت هم خود و هم جان بقیه رو در جاده به خطر میندازیم
سختی کار رانندگان تصویب و اجرا شود
۲۰سال بازنشستگی میخواهیم
سلام : یک سال کارکرد راننده برون شهری کامیون دوسال فرسایش عمر دارد جسمی روحی بینایی مشکلات خانواده نگرانیها واتفاقات لحظه ای جاده که رانندگان همیشه با استرس درگیر هستند و سر منشا بیماریهای گوناگون وپیری برای رانندگان است و رانندگان ۲۰ سال کار مداوم با سختی کار وحقوق مکفی باز نشسته شوند
رانندگان قشر پر تلاش، وزحمت کش، کشور هستن تاکی کسی به انها بی توجه باشند گرانی لوازم یدکی خرابی، جادها کرابه پایین گرانی، لایتیک حمل بار اارزان چرا قدر زحمت کشان را نمیپانیم
این همه سختی را تحمل می کنند بجاش شرکت باربری بیشترین پول را میگیرد بارنامه که میده از تو دفترش میای بیرون بارنامه را باطل میکنه شرکت نفت رو کیلومتر سوخت نمیده
با یک تلفن چندین برابر یک کامیوندار درآمد کسب میکنند.واسطه گری بار باعث شده کرایه پایین به دست راننده با این همه مشکلات وهزینه ها سنگین شود
مگر خدا بداد ما قشر راننده برسد چون اصلا ساماندهی درستی نداریم متاسفانه افراد فعال در این شغل افرادی ناآگاه وبسیار بی توجه ب مسائل حقوقی وکاری هستند یکی مثل خودمن بعد از تزدیک ب بیست سال فعالیت فقط هشت سال بیمه مستند دارم الانم با مشکلات جسمی شدیدی مثل دسک کمر وناراحتیهای قلبی عروقی درگیرم وتازه بیمه مرا در این برهه حساس ترد میکند وبا تمدید نکردن کارت سلامت بیمه من را قطع کرده و بدون هیچ مسولیت پذیری بهم میگوید فی امان الله...آیا این درست است من جوانی خودم را صرف این کار وخدمت ب جامعه کردم حالا ک بیمار هستم وتوانایی ادامه ندارم حتی بیمه ام قطع شود؟؟؟
سلام، بیمه رانندگان که 4درصد از کل کرایه، برداشتن واز سال 1373تاسال1380 از همه رانندگان گرفتن،، لطفا پیگیری نمایید
بنام خدا
سلام خدایا خودت یک مسئول دلسوز از دلخود یک راننده را در مجلس محترم نماینده رانندگان بی کس و کار که تمام چرخه اقتصاد کشور را میچرخانند؟ هر صنفی بعد هر 10سال حق مسکن اولاد و غیره دارد فقط هر قانونی اول سر همین رانندگان از خانه و کاشانه بدور مانند موش آزمایشگاهی درمیاد حالا در تمامی استان، ها، حالا چرا این راننده، که در تمامی اوج جوانی باید زمستون از سوز سرما؟ تابستون؟ از گرما تلف بشه؟ و همه که با ماشین خوب رانندگی نمیکنند؟ اکثریت روی همین بنزهای قدیمی، جدید که هیچ امکاناتی، نداره، بعد 10سال کار راننده ای نیست، که دیسک گردن، یا کمر نداشته باشه، حالا تنها مسئولیت بار مردم هم توی. این شرایط اقتصادی
سلام وقت بخیر. راننده جماعت نه بزرگی داره نه کمکی بهش میکنن. همیشه دیوارش کوتاه ...۲۴ ساله راننده بین شهری هستم بیمه که هیچ دردی نمیخوره. تکمیلی نداریم . خیلی خیلی و کمترین حقوق مال راننده بیابان هست. از طرف دیگری همچون اسنب و ماکسیم و تپسی دراوردن هم بزرگترین خلاف ها را انجام میدن و هم باعث شده صنف رانندگان زحمت کش چندین ساله پیمال بشه بره. الان مسافر اتوبوس سواری بین شهری یواش یواش کاملا جمع میشه بعد میفهمن که چرا شکایت پشت شکایت میکنن. فعلا بدجوری خوابیدن. انجمن صنفی و شرکتها و پایانه حمل و نقل از حق راننده مظلوم و بی دفاع خواهشن دفاع کنید. طایفه راننده و نسل زحمت کش جمع بشه به نسل اینده تیشه وتبر نزنید.
سلام آقا دمتون گرم حف دل ما راننده ها رو زدین خدا خیرتون بده سلامتو پیروز باشید
سگ تو این شغل ک بنده بعد از ۱۴ سال تو جاده بودن تغیر شعل دادم بیمه هم بخوره تو سرشان با وجود هزاران مشکلات ارزشیم داشته باشه خوبه بری سیگار فروشی سر چهار راه ها بکنی از راننگی بهتر
اونی مسئولی ک میگفت رانندگی پایه یکشغل لاکچری هست بگو یه روز بیا تو جاده آهای مسولین محترم خواهشمندیم بفکر راننده ها باشید این شغل شامل کار سخت هست
باسلام وعرض ادب ، مسئولین محترم ، اینقدر ماراننده هامشکل داریم که واقعآخودمون هم ماندیم وهرچی تلاش میکنیم به جائی نمیرسیم ازجمله مشکلات ، بیمه تآمین اجتماعی ، سربه فلک کشیده شدن قیمت لاستیک ، روغن و لوازم یدکی بی کیفیت ، استرس کاری که همیشه ما را همراهی میکند ، کمبود سوخت ، که در گرمای بندر دچار مشکل شدیم ، خواهشن یه مقدار بفکر ما راننده ها باشیدکه بیشتر در جاده هستیم ، که شغل ماهم یه شغل تفریحی عنوان نمودن ، باتشکر
من اصلا دوست ندارم راننده باشم چون شغل دیگه ای ندارم اومدم تواین شغل .