◄ رفع گلوگاه های حمل و نقل و لجستیک با تکمیل فاز یک و استقرار گمرک در بندر خشک آپرین
مراسم تکمیل فاز یک و استقرار گمرک اختصاصی در بندر خشک آپرین صبح امروز شنبه سوم خردادماه 1404 با حضور مدیران این بندر، مسئولان ارشد راه آهن و گمرک جمهوری اسلامی، فرماندار و شهردار اسلامشهر و اصحاب رسانه برگزار شد.

مراسم تکمیل فاز یک و استقرار گمرک اختصاصی در بندر خشک آپرین صبح امروز شنبه سوم خردادماه 1404 با حضور مدیران این بندر، مسئولان ارشد راه آهن و گمرک جمهوری اسلامی، فرماندار و شهردار اسلامشهر و اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تین نیوز، داریوش یزدی مدیرعامل آپرین پرس اولین سخنران این مراسم بود. وی در سخنان خود بنادر خشک را موجب رونق حمل و نقل ریلی برشمرد و اظهار کرد: بسیاری از تنگناهای لجستیکی خصوصا در حوزه حمل و نقل ریلی با تکمیل فاز یک بندر خشک آپرین برطرف می شود.
وی تصریح کرد: بار وارده به آپرین می تواند بدون سنگین کردن ترافیک تهران به کارخانجات و مراکز تولید ارسال گردد.
یوسف شرکتی رئیس هیات مدیره ترنس ایپونت سخنران بعدی مراسم بود که در سخنان خود گفت: نخستین همکاری های ما با راه آهن به دهه 40 باز می گردد که بار را از جلفا به تهران ارسال کردیم.
وی به ترانزیت پنبه و کود شیمیایی از بندر شهید رجایی به سرخس و خاور دور اشاره کرد و افزود: درآمد این همکاری برای راه آهن 30 میلیون دلار بود.
به گفته شرکتی، با تکمیل و عملیاتی شدن ترمینال جدید آپرین به کمک شرکای خارجی، این پروژه در حمل و نقل و اقتصاد کشور آثار مثبت شایان توجهی خواهد داشت.
شامانی معاون امور گمرکی رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم بیان کرد: با همکاری خوبی که با دست اندرکاران و شرکای آپرین داشتیم توانستیم فعالیت گمرک را در این بندر خشک با کد اختصاصی آغاز کنیم.
به گفته این مقام مسئول گمرک، کلیه فعالیت های تجاری اعم از واردات، صادرات و ترانزیت در این بندر خشک با گمرک اختصاصی تسهیل می شود و صادرات 5 هزار تنی از این بندر خشک نشان دهنده ظرفیت های قابل توجه آن است.
سرپرست معاونت اقتصادی وزیر امور خارجه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در بندرعباس امکانات لازم را برای استقرار سازمان های بنادر مستقل کشورهای همسایه فراهم کند.
سید عبدالرسول مهاجر حجازی سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران می تواند به عنوان حلقه اتصال کشورهای منطقه ایفای نقش کند.
وی افزود: در شمال کشور، همسایگانی قرار دارند که فاقد دسترسی به آب های آزاد هستند و جمهوری اسلامی ایران می تواند مسیر ارتباطی این کشورها با دریا باشد. کشورهای آسیای میانه، روسیه، بلاروس و همچنین کشورهای منطقه قفقاز از جمله آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، به همراه کشورهای قرقیزستان و ازبکستان، از این پس می توانند از طریق راه های مواصلاتی ایران به بندرعباس دسترسی پیدا کنند.
سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد: این امکان وجود دارد که حتی این کشورها سازمان بنادر مستقلی برای خود در بندرعباس داشته باشند. وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی «فرزانه صادق» آمادگی کامل دارد تا تسهیلات لازم را در بندرعباس برای این کشورها فراهم کند.
اتصال امارت به آسیای میانه از مسیر ایران
مهاجر حجازی همچنین با اشاره به ظرفیت های موجود در جنوب کشور، بیان کرد: کشور دوست و برادر، امارات متحده عربی، برای دسترسی به آسیای میانه، می تواند از بهترین، نزدیک ترین، امن ترین و سهل الوصول ترین مسیر، یعنی مسیر جمهوری اسلامی ایران، استفاده کند.
وی افزود: خبر خوشی که از سوی وزارت راه اعلام شده، این است که خط راه آهن چابهار به زاهدان تا پایان امسال تکمیل و عملیاتی خواهد شد. این پروژه، در صورت تحقق، نقطه عطفی در توسعه راه های مواصلاتی کشور ایران خواهد بود.
سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ایران گفت: شرکت معتبر امروز همزمان با افتتاح این پروژه، یک قطار باری بزرگ چینی را به عنوان نماد آغاز عملیات اجرایی به محل پروژه منتقل کرده که نشان دهنده عملیاتی شدن وعده ها و عبور از مرحله گفتار به مرحله اقدام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این رویداد را به فال نیک می گیریم که در دولت آقای پزشکیان رئیس جمهور دولت چهاردهم، چنین گامی در جهت توسعه ارتباطات منطقه ای و زیرساخت های ترانزیتی کشور برداشته شده است.
پیشنهادهای سرمایه گذاری در آپرین
سید حسن موسوی قائم مقام راه آهن سخنران پایانی این مراسم بود که در سخنان خود بیان کرد: این بندر خشک یکی از زیرساخت های مهم و استراتزیک است که نقش حیاتی در ترانزیت کشور ایفا خواهد کرد.
وی افزود: ایران در منطقه خاص جغرافیایی قرار گرفته و با داشتن 15 هزار کیلومتر خط ریلی نقطه اتصال شرق و غرب و شمال و جنوب آسیا است.
موسوی اظهار کرد: این بندر دارای امکانات تخلیه و بارگیری انواع محموله های ریلی و حمل و نقل ترکیبی است و با استقرار گمرک اختصاصی، از رسوب بار در بنادر کشور جلوگیری خواهد شد.
به گفت قائم مقام راه آهن به دلیل مزیت های این بندر خشک، پشنهادهای فراوانی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این بندر دریافت شده است که سیاست راه آهن حمایت از این سرمایه گذاری ها است.