| کد خبر: 253611 |

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد؛

ارزیابی و ارایه تمهیدات مهندسی برای پایدار سازی و حفظ ایمنی خطوط ریلی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از انجام ارزیابی‌ها و ارایه تمهیدات مهندسی برای پایدار سازی و حفظ امینی خطوط ریلی توسط آن مرکز بر اساس وظایف و تکالیف قانونی، خبر داد.

تین نیوز

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از انجام ارزیابی ها و ارایه تمهیدات مهندسی برای پایدار سازی و حفظ امینی خطوط ریلی توسط آن مرکز بر اساس وظایف و تکالیف قانونی، خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی علی بیت اللهی با مروری بر فعالیت های مرکز در خصوص کاهش مخاطرات فرونشست در برخی از مدهای حمل و نقلی در بیان جزئیات فعالیت های میدانی و پژوهشی انجام شده، گفت: ارزیابی مخاطرات فرونشست زمین با توجه به فروریزش های ناگهانی در اثر ایجاد حفره ها و شکاف های زیرسطحی در برخی از خطوط ریلی توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام شد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه این ارزیابی ها با دستور وزیر راه و شهرسازی و با هشدارهایی که توسط سازمان نقشه برداری ارایه شده بود انجام شد، افزود: مرکز ضمن انجام ارزیابی های میدانی نسبت به برگزاری چندین جلسه و سمینار آموزشی برای کاهش مخاطرات فرونشست در مسیر خطوط ریلی اقدام کرد و گزارش های تدوین شده به شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ارایه شد.

بیت اللهی برخی از نتایج مطالعات فرونشست را در مسیر خطوط ریلی عنوان کرد و توضیح داد: در خطوط ریلی تهران به مشهد در محدوده ورامین، زون خطر برجسته وجود دارد. همچنین در مسیر خطوط ریلی نزدیک به اسلامشهر نیز فرونشست ایجاد شده که احتمال بروز خطر در این منطقه نیز هشدار داده شده است.

وی افزود: خطوط ریلی  مسیر راه آهن اصفهان-شیراز در دشت مهیار اصفهان به دشت تحت تاثیر فرونشست است و شکاف های بزرگ و جابه جایی افقی و عمودی در آن ایجاد شده است که با توجه به مجاورت این منطقه فرونشستی با خطوط ریلی و خطوط انتقال نیرو توجه به آن حائز اهمیت است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین از علائم فرونشست در استان زنجان و شهر ابهر در نزدیکی خطوط ریلی خبر داد و با اعلام اینکه تمامی گزارش ها تدوین و ارایه شده است، گفت: در مسیر راه آهن صوفیان به بندر شرفخانه در مجاورت دریاچه ارومیه علائم فرونشست نمایان شده و شکاف ها در سطح زمین با آثاری بر یک پل ریلی مشاهده و ارزیابی و ثبت شده است.

وی افزود: بررسی های فرونشست در مسیر راه آهن تهران به مشهد در استان سمنان و همینطور در محدوده استان خراسان رضوی در سمت نیشابور و برخی مناطق دیگر نشان می دهد که یکی از نقاطی که می تواند به عنوان نقاط ناایمن از نظر تردد ریلی مطرح شود همان نقاطی است که آثار فرونشست در آنها ظاهر شده و احتمال فروریزش و بروز سوانح داده می شود.

بیت اللهی تصریح کرد: در مسیر خطوط ریلی با توجه به گستردگی آنها زون های فرونشستی وجود دارد که احتمال خطر گروه سوانح و حوادث را می دهیم و بنابراین توجه به ارایه راهکارهای مهندسی و کاهش مخاطرات ضرورت دارد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تجربیاتی در زمینه لحاظ نمودن تمهیدات مهندسی برای پایدارسازی و حفظ ایمنی خطوط ریلی به دست آورده و در برخی موارد به کار گرفته است. بنابراین پیشنهاد ما این است که این اقدامات در دستور کار شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.

وی با یادآوری اینکه بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران وظایفی را در خصوص فرونشست و گسل برعهده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نهاده است گفت: مقرر شده تا گزارش های زون های فرونشستی و مخاطراتی که برای مدهای حمل و نقل و همچنین مسکن و شهرسازی به همراه دارد طی گزارشی به وزیر راه و شهرسازی ارایه شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.